Microsoft breidt Xbox Live Arcade uit voor grotere games

De mensen van 1UP melden, op basis van een anonieme bron, dat Microsoft de maximale bestandsgrootte van Xbox Live Arcade-spellen heeft verhoogd van 50 MB naar 250 MB. Op de lange termijn zou het ook mogelijk moeten worden dat zelfs bestanden van 450 MB uitgewisseld kunnen worden.

Op dit moment is de grootte van data nog altijd gelimiteerd tot 50 MB, waarmee Microsoft de downloadtijden kort wilt houden. Tevens biedt een dergelijke beperkte grootte de mogelijkheid om een spel op je Memory Card te zetten. Dit is vooral ook handig voor bezitters met een Core System die het zonder vaste schijf moeten stellen.

Microsoft heeft het bericht nog niet nader toegelicht of bevestigd. Voor Castlevania: Symphony of the Night is er al zowaar een uitzondering gemaakt. Die game gaat volgens de berichten al over de 90 MB-grens, maar destijds werd er door Microsoft gezegd dat dergelijke grote bestanden alleen in hele specifieke gevallen toegelaten zou worden.

De bron binnen Microsoft vertelde 1UP dat een grotere bestandsgrootte absoluut een optie is in de toekomst, waarbij men ook goed zal luisteren naar de meningen van gebruikers en ontwikkelaars.

  1.   
    Ariose's avatar

    komt binnenkort Castlevania op xboxlive arcade? die moet ik echt hebben. Of is die alleen in VS?

  2.   
    TotalPicnic's avatar

    da’s veel, sommige demos zijn al zo groot