Rockstar: ‘Beide consoles hebben plus en minpunten’

Ontwikkelaar Rockstar is, zoals iedereen weet, bezig met een Grand Theft Auto IV voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox360. Echter, bij de ontwikkeling van deze laatste versie loopt Rockstar naar eigen zeggen tegen kleine beperkingen aan. Dan Houser, creative vice president Rockstar, verklaarde dit tegenover het officiële PlayStation Magazine.

Het gaat hier om de parate schijfruimte, zowel op de harde schijf als op het schijfje zelf. Deze is bij de PlayStation 3 door de Blu-ray disc en de grotere harde schijf ruimte, ruimer aanwezig. Houser stemde in op de stelling dat er een limiet is op de Xbox 360 omdat men geen garantie biedt voor schijfruimte en werkt met dvd’s.

‘Om eerlijk te zijn hebben we nog niet alle dingen opgelost’ lichtte Houser toe. ‘Beide consoles zijn een enorme uitdaging om mee te werken. Beide hebben hun plus, maar ook hun minpunten.’

Waarschijnlijk zal het uiteindelijke verschil wel meevallen, omdat bij presentaties aan de pers van Grand Theft Auto IV de Xbox360-versie wordt gebruikt.


Grand Theft Auto IV zal het nieuwste spel worden in de GTA reeks, die al jaren uitgegeven wordt door Rockstar Games. De game zal gebruik maken van de Rage-engine. Helaas is er nog weinig officieel bekend over de locatie en karakters in de game, iets dat hopelijk zeer binnenkort zal veranderen. Wel lijken we uit de trailer op te kunnen maken dat de game zich in New York afspeelt. Volgens een woordvoerder van Rockstar zal deze game online speelbaar zijn en zal er na de launch downloadable content beschikbaar worden gesteld. Verder is nog niet bekend of het spel ook op de PC beschikbaar komt.

GTA IV moet op 16 oktober verschijnen.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Aach komt wel goed. Een bedrijf als Rockstar lost zoiets zonder twijfel probleemloos op.

  2.   
    Uchiha linkz's avatar

    idd ze kunnen het wel aan alleen die kut thompsons zal wel in de weg staan 😀 ‘ EDIT :sry voor grove taal gebruik

  3.   
    Remmie!'s avatar

    Beide consoles hebben plus en minpunten

    helemaal gelijk 😆 maar zoals ruudje 2 hierbove hieral zei rockstar is zo ervaren dat ze het wel kunne oplossen 🙄

  4.   
    Cirdan's avatar

    wat lees ik? 😮 de laaste GTA????????

  5.   
    Mandamo's avatar

    ”Cirdan16″ schreef, "wat lees ik? 😮 de laaste GTA???????? "

    Leer eens begrijpend lezen.. 😮 De xbox 360 versie wordt natuurlijk bedoelt. Dat was de laatst genoemde versie in de vorige zin.. 🙄

  6.   
    Cirdan's avatar

    oooow en bedankt dat je me zo vriendeilijk helpt 🙂 naja we zullen zien wat er gaat geberuen 😉

  7.   
    Paolo's avatar

    Krijgt Sony dan toch gelijk met de Blu-Ray speler? Ik denk persoonlijk van wel, als ze nu al praten over het limiet van de Xbox 360.

  8.   
    Cirdan's avatar

    Denk ik ook 🙂 want ze konden de GTA IV versie veel groter of beter maken voor de PS3 versie als de 360 er niet was 😉

  9.   
    prof_111's avatar

    maak de 360 versie dan korter 😆 😆

  10.   
    Cirdan's avatar

    inderdaad 8)