Live Arcade komt naar de PC; size limit blijft gehandhaafd

Op de Xbox is Live Arcade zeer succesvol en Microsoft wil dat PC gamers ook kunnen genieten van kleine spelletjes. Games for Windows Live krijgt daarom ook een Arcade, dit jaar nog!

Ontwikkelaars krijgen in November de tool-set om Live Arcade games te maken voor Games for Windows en ze te porten! Het is nog onduidelijk welke games van XBLA naar GfW Live Arcade komen.

Daarnaast heeft Microsoft bevestigd dat de beperking op de grootte van Live Arcade titels niet veranderd wordt. Arcade titels mogen niet groter zijn dan 150 MB en dat blijft ook zo. Waarom? “It [the 150MB cap] really lets you focus on the innovation,” aldus Katie Stone, één van de bedenkers van Live Arcade. Slim gebruik maken van de beschikbare ruimte dus.

  1.   
    TheDude's avatar

    Als jij iets niet leuk vindt, wil dat niet zeggen dat de rest het ook niet leuk vindt. Ik zit namelijk wel te wachten op diverse Arcade-games, dus spreek even voor jezelf voortaan…

  2.   
    meatball's avatar

    hier moet je dan ook cker voor betalen??

  3.   
    Carmen07's avatar

    Leuk, voor de X360 zijn er ook al wel leuke arcade-games. Mooi dat ze ook naar de PC komen. Denk dat je wel wat moet betalen Meatball, maar gewoon een klein bedrag net als via Xbox Live.

  4.   
    Aftershock's avatar

    Dan kun je ze even goed op spele.nl spelen ofso he 😛

  5.   
    NL Godfather's avatar

    Je kan dan beter op spele.nl ofzo gaan. 😕

  6.   
    ChielB's avatar

    Aftershock schreef, "Dan kun je ze even goed op spele.nl spelen ofso he 😛 "

    Er is wel een verschil tussen flash-games en Arcade-games hoor… 😉

  7.   
    TheDude's avatar

    Maar dat is appels met peren vergelijken. Of eerder appels met bladspinazie ofzo… 😛
    Flashgames hoef je niet volledig te downen en zijn beperkt door het ontwikkelen in Flash, terwijl Arcade-games gewoon prima ‘echte’ games kunnen zijn, maar dan compact en vaak gericht op wat inventieve gameplay.

    En vergeet ook niet de klassiekers die via Arcade weer terugkomen. Duke Nukem 3D, Golden Axe… 😀

  8.   
    ChielB's avatar

    Ze zijn nu alleen nog via Xbox Live Arcade te verkrijgen, maar vanaf november gaan pc-ontwikkelaars er mee bezig, dus wellicht dat we eind dit jaar nog wat kunnen verwachten. En dat zal dan via Games for Windows te downloaden zijn waarschijnlijk…

  9.   
    SjaakSnel's avatar

    Je hebt genoeg van die cd rommtetjes met 20 van die spellen voor 4 euro

  10.   
    Menno Schellekens's avatar

    gunners schreef, "Geef mij dan maar de normale games.. ik hoef niet van die kut spelletjes die al vervelen na een kwartier."

    Simpele spelletjes hoeven helemaal niet te vervelen. kijk naar puzzelspelletjes of gewoon oude NES games als Mario Bros. Simpel doch krachtig 😀