Nieuwe features Xbox 360 en Xbox Live besproken

Op de website van Major Nelson heeft men wat meer informatie verschaft over de nieuwe features van de Xbox 360 en Xbox Live. Zo zal het straks mogelijk zijn om games te installeren op je harde schijf. Op die manier worden laadtijden verkort en zal de disc veel minder vaak flinke toeren (en geluid) maken tijdens het spelen.

Ook krijgen we straks de optie om de Xbox Live Marketplace te bezoeken op het Web. Via een PC kan je dan content op de Marketplace bekijken en kopen, waarna de content automatisch naar je console gedownload wordt. Erg handig als je alvast onder school- of werktijd een download van een nieuwe Arcade game of een nieuw map pack wilt starten, zodat deze direct beschikbaar is zodra je thuis komt.

Een andere feature is het LIVE Party systeem. Je kunt een party starten van maximaal acht personen en gezamenlijk diverse games afwerken, of bijvoorbeeld binnen je party foto’s uitwisselen. LIVE Party werkt met alle Xbox 360 spellen, ook de reeds verschenen titels, en biedt je tevens de mogelijkheid om met alle mensen uit je party te chatten via het dashboard. Je kunt dus alvast bijkletsen met elkaar nog voordat je een game start.

Ten slotte worden er ook nieuwe weergaven ondersteund. Naast 16×10 support via VGA of HDMI komt er ook ondersteuning voor 1440×900 en 1680×1050 resoluties.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Party systeem klinkt goed en ook wel handig om via internet spullen te kunnen downloaden. Goede vernieuwingen. 🙂

  2.   
    zultrax's avatar

    dat installeren van games is toch wel optioneel he?
    want als het bij een paar goede games een vereiste word maak ik een klacht 👿

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Zoww klinkt allemaal spannend 😀

  4.   
    Eggie124's avatar

    xbox party klinkt veel belovend, de installeer optie is ook een goede! maar waar ik nog meer over te spreken ben is 16:10!! geweldig 1440×900 dan word me 19″ breedbeeld optimaal benut! IDEAAAL!!

  5.   
    NLkevvNL's avatar

    omg dat lijkt me chill