Uitstel nieuwe Harry Potter game kost EA dit jaar $120 miljoen

Een klein tijdje geleden werd bekend dat ook de game van Harry Potter en de Halfbloed Prins in navolging van de gelijknamig film uit is gesteld naar de zomer van 2009, en recentelijk is gebleken dat EA op zo’n 120 miljoen dollar winst had gerekend door het uitbrengen van dit spel. Dit bedrag loopt EA dit jaar dus mis, maar waarschijnlijk haalt ze dit volgend jaar wel weer in als de nieuwste Harry Potter game alsnog verschijnt. Of EA dan ook deze 120 miljoen dollar verdient is nog niet zeker; het kan minder zijn maar ook meer.

Harry Potter en de Halfbloed Prins volgt uiteraard in grote lijnen het verhaal van de boeken en de film, waarbij je met diverse magische avonturen te maken krijgt. Ga het veld op voor een potje zwerkbal of vecht een heus tovenaarsduel uit. De game valt onder het label van EA Casual Entertainment en wordt ontwikkeld door de EA Bright Light Studio.

Harry Potter en de Halfbloed Prins komt in de zomer van 2009 uit voor de Nintendo DS, de PlayStation Portable, de Xbox 360, de Playstation3, de Playstation2 en de Nintendo Wii.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nou de films werden anders steeds slechter (deel 5 leek wel gewoon een samenvatting van het boek) ๐Ÿ™ En als dat ook gebeurt met deze games dan halen ze die 120 miljoen echt niet :P, maar ik zou het voor de rest niet weten want ik heb nog nooit een Harry potter game gespeeld ๐Ÿ˜‰

  2.   
    OkkieBOOMER's avatar

    ik hoop de beste voor EA, want ik zal Harry Potter niet kopen… Wel Mercenaries 2 World In Flames ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Nou de films werden anders steeds slechter (deel 5 leek wel gewoon een samenvatting van het boek) ๐Ÿ™ En als dat ook gebeurt met deze games dan halen ze die 120 miljoen echt niet :P, maar ik zou het voor de rest niet weten want ik heb nog nooit een Harry potter game gespeeld ๐Ÿ˜‰ "

    Ik vond ze tot nu toe allemaal goed de films en spellen alleen deel 1 van het spel vond ik minder.

  4.   
    -050- Critical's avatar

    Crimineeltj schreef, "

    ”)GN(-Erik” schreef, "Nou de films werden anders steeds slechter (deel 5 leek wel gewoon een samenvatting van het boek) ๐Ÿ™ En als dat ook gebeurt met deze games dan halen ze die 120 miljoen echt niet :P, maar ik zou het voor de rest niet weten want ik heb nog nooit een Harry potter game gespeeld ๐Ÿ˜‰ "

    Ik vond ze tot nu toe allemaal goed de films en spellen alleen deel 1 van het spel vond ik minder."

    tsjahh dat was meer het begin en meer kinderlijk zonder echte tovenarij een beetje slappe personages vreselijke nederlandse stemmen:P maar daarna ging het steeds beter ๐Ÿ˜†

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    Das een heel bedrag xD

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Een duur grapje $$$$$$$$$$$$$$$$$$ ๐Ÿ˜•

  7.   
    gijs8888's avatar

    jammer dat die wordt uitgesteld ๐Ÿ˜ฅ

  8.   
    Alias's avatar

    Ik vond de vorrige Harry Potter game een grote verbetering tegenover zijn voorgangers, hij kon hier en daar wel wat verbeteringen gebruiken maar toch. Maar dat ze hem uitstellen is natuurlijk begrijpelijk aangezien de game waarschijnlijk op de film en het boek is gebaseerd is het wel mooi als de film en de game tegelijk uitkomen. ๐Ÿ˜‰

  9.   
    Julius's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Een duur grapje $$$$$$$$$$$$$$$$$$ ๐Ÿ˜• "

    grapje? ๐Ÿ˜› ik weet niet wrm het uitstellen 120 miljoen kost maar ze doen dit niet zomaar

  10.   
    JokerDonny's avatar

    haha, toch weer de verkeerde keuze gemaakt:p