Star Wars: The Old Republic heeft World of Warcraft als doel

Uitgevers EA en LucasArts hebben gezegd dat World of Warcraft het doel is voor hun eerder aangekondigde Star Wars MMO, getiteld Star Wars: The Old Republic. Frank Gibeau van EA benadrukte vooral dat Blizzard weliswaar op dit moment aan de top staat, maar dat die situatie niet altijd zo zal blijven:

    “[The MMO] is going to be a powerful category and there’s lots of ways to compete in this category. [Blizzard] created a much larger opportunity for everybody else, but that doesn’t mean it’s going to stay that way.”

Tom Nichols van LucasArts legde uit waarom Star Wars: The Old Republic bij uitstek geschikt is om groter te worden dan World of Warcraft:

    “I think this game has that potential, with a premiere developer behind it; with a clear differentiating feature being story and something that’s very compelling, and being a feature that’s true to BioWare’s expertise as well as the Star Wars brand; plus the power of the Star Wars brand, which is still doing very, very well 30 years after it started,”

Volgens Nichols heeft zijn game potentie om de markt nog groter te maken dan Blizzard, aangezien de Star Wars MMO kan terugvallen op een fanbase die reeds 30 jaar oud is. Zodoende zou Star Wars: The Old Republic meer mensen aan moeten spreken.

Star Wars: The Old Republic logo

Star Wars: The Old Republic is de langverwachte massive multiplayer online game in het Star Wars universum. De game speelt zich driehonderd jaar na “Knights of the Old Republic” af, dat is nog steeds enkele duizenden jaar voordat Anakin in zicht komt. Je kunt kiezen om als Jedi te spelen of als Sith, en verder nog een aantal andere klassieke Star Wars-rollen. Tijdens de game zul je verschillende metgezellen om je heen krijgen die je trouw zijn of bedriegen, afhankelijk van jouw acties.
 
Star Wars: The Old Republic verschijnt op een nog onbekende datum op de PC.

  1.   
    Ment@l's avatar

    Star Wars rulez!:D

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nou dan moeten ze wel echt ALLE personages, wapens, monsters en locaties (misschien ook nog voertuigen) in deze game stoppen anders wordt het geheid ook een flop 😉

    En met die locaties bedoel ik dus alles wat je in de films ziet en ook veel locaties van alle andere games, boeken, strips enz 😛

  3.   
    Pack Leader's avatar

    Ik wens ze veel stertke, dat gaat ze veel geld kosten. Er gaan zelfs al geruchten over een 4e deel van WoW. Ja dat wordt weer iets compleets nieuws. En er zijn al zoveel mensen die WoW spelen waarom dan ook nog Star Wars? Star Wars heeft wel een reputatie, maarja Warcraft had/heeft dat ook. I.i.g Veel succes.

  4.   
    gappower's avatar

    Zou me verbazen als het lukt 🙄

  5.   
    Gold_Thunder's avatar

    @ GN ERIK: Dude het is Kotor. Totaal anders als de films. Dus die personages kan je wel vergeten. En dat is maar goed ook.

  6.   
    timoduuhhh's avatar

    😀

  7.   
    timoduuhhh's avatar

    nice spelletje

  8.   
    Garuda's avatar

    NOOOOOOO k hoop dat het heel kut word danhoef ik geen keuze ta maken tussen WoW en SWTOR 😆

  9.   
    NLkevvNL's avatar

    lukt ze tog niet

  10.   
    Narcist's avatar

    Zolang het maar niet dezelfde gameplay biedt als WoW, anders begin ik er niet eensch aan…

  11.   
    Overload14's avatar

    Als je maar niet iedere maand zon kutkaart moet gaan hale

  12.   
    Umbra's avatar

    Zeker weten dat je maandelijks moet gaan betalen.

    En het lukt ze nooit, WoW heeft een veel te grote fanbase, en iedere MMORPG die het tot nu toe geprobeerd heeft is van een vrij kale reis terug thuis gekomen…

  13.   
    DutchFreeze's avatar

    fak wow
    rule strar wars TOR
    8)

  14.   
    NLkevvNL's avatar

    Umbra schreef, "Zeker weten dat je maandelijks moet gaan betalen.

    En het lukt ze nooit, WoW heeft een veel te grote fanbase, en iedere MMORPG die het tot nu toe geprobeerd heeft is van een vrij kale reis terug thuis gekomen…"

    drm

  15.   
    blackhawk1's avatar

    Umbra schreef, "Zeker weten dat je maandelijks moet gaan betalen.

    En het lukt ze nooit, WoW heeft een veel te grote fanbase, en iedere MMORPG die het tot nu toe geprobeerd heeft is van een vrij kale reis terug thuis gekomen…"

    niet helemaal waar bij guildwar is het wel (een beetje) gelukt alleeen dat lvl 20 limiet dat zorgt ervoor dat minder mensen het spelen