Sony claimt marktleiderschap

De huidige consolewar lijkt uitgevochten te zijn: Kaz Hirai, de baas bij Sony Computer Entertainment heeft zijn bedrijf als ‘officiΓ«le’ leider in de industrie uitgeroepen.

Het gaat echter niet om verkoopcijfers van de PS3 ten opzichte van de Xbox 360 en Wii, maar om wie de beste spullen heeft. De Wii is volgens Hirai geen concurrent omdat je er alleen maar games op kunt spelen en daarnaast niet bijvoorbeeld Blu-Ray en de Xbox 360 is slechts een kortstondig leven beschoren, ten opzichte van de 10 jaar die de PS3 mee moet gaan. De voor ontwikkelaars tamelijk moeilijk te doorgronden hardware van de PS3 is daarbij een voordeel: eenvoudig te programmeren consoles worden direct in het begin al ten volle benut en kunnen dus niet zo lang meegaan als de PS3. Kijkend naar het verleden van de PS2 zit er mogelijk een kern van waarheid in het verhaal van Hirai.

Microsoft is het niet eens met de uitspraken van Kaz Hirai en laat bij monde van Aaron Greenberg weten, dat Sony niet meer helemaal bij de tijd is. Niet hardwarespecs, maar innovatie op online en softwaregebied maken tegenwoordig de winnaar, zo denkt hij. En verkoopcijfers zijn volgens hem juist wel een methode om te zien wie het het beste doet. Die cijfers laten zien dat Microsoft het in ieder geval van Sony wint; zelfs al zouden de PS3-verkopen verdubbelen en die van de Xbox 360 gelijk blijven, dan nog zou het tot 2014 duren voordat er meer PS3’s in de VS zijn dan Xbox 360-consoles.

Nintendo heeft (nog) niets van zich laten horen.

  1.   
    Jostii's avatar

    ondanks dat ik een sony fanboy ben met een ps3 moet ik wel zeggen dat kaz nu weer eens ff een beetje overdrijft πŸ˜€ fijn dat je de concurentie er op wijst wat ze dan wel niet fout zouden doen maar om jezelf nu al te claimen als marktleider gaat wel ver 8) persoonlijk vind ik sony ook de beste maar er zullen er vele zijn die het niet met mij een zijn, maar laat kaz zijn energie maar steken in het maken van meesterlijke games als killzone 2 en littlebigplanet:P dan kan microsoft het weer kopieren ( Kodu anyone??:P) πŸ˜€

  2.   
    Stranqer's avatar

    hij heeft wel gelijk, maar ik vind persoonlijk de xbox vetter dan de PS3.
    Gelukkig heeft hij het niet over de pc dan moest ik weer een discussie beginnen… πŸ˜›

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    op sommige punten heeft hij wel gelijk, maar de absolute marktleider is en blijft Nintendo met hun Wii,
    je kan zeggen wat je wil over de Wii afkraken van alle mogelijke kanten MAAR ze hebben wel meer verkocht dan de ps3 en de xbox360 bij elkaar.

  4.   
    Mattmerize's avatar

    Verkoopcijfers zijn een factor die je mee moet/kan calculeren in het kiezen van de winnaar van de oorlog. Reviewscijfers van exclusives kan ook, hardwarevergelijking kan ook, het is allemaal een beetje moeilijk om te zeggen wie “de” winnaar is voor iedereen.

    Daarnaast, ik kan er echt niet tegen dat de Wii met kutgames als Wii Music komt en er ook nog mee wegkomt als de best verkochte console! De Wii is geweldig, daar niet van. Ik houd van de goede titels die de wii voor “mijn soort gamer” heeft: Super Mario Galaxy, LoZ Twilight Princess, Metroid Prime 3, Okami, etc. Helaas worden die steeds schaarser. Toch, ik kan er niet tegen hoe de geweldige consoles (PS3, 360) in het stof bijten qua verkoopcijfers in vergelijking met de Wii en de DS.

  5.   
    Red99's avatar

    Wat een slap gezever, er is elke dag ondetussen wel zo’n zielig berichtje van “Onze console bla bla beter dan xbox”

    Voorlopig heb ik 3 PS1’s en 3 PS2’s gehad en niet 1 werd ouder dan 18 maanden.

    wat een lulkoek.

  6.   
    RauserLuLz's avatar

    Ps3 moet wel lang mee gaan maar echt geen 10 jaar.Denk 6-7 jaar,maar wel langer dan de xdoos.
    En die WII heeft bijna alleen maar klote of kleine kinder games

  7.   
    Mattmerize's avatar

    ”Red99″ schreef, "Wat een slap gezever, er is elke dag ondetussen wel zo’n zielig berichtje van “Onze console bla bla beter dan xbox”

    Voorlopig heb ik 3 PS1’s en 3 PS2’s gehad en niet 1 werd ouder dan 18 maanden.

    wat een lulkoek."

    Ik heb nog steeds een PS2 en die doet het net zo als sinds de PS2 voor het eerst uitkwam. Ik denk dat jij eerder nogal veel pech had. Alsnog, hij heeft het hier over de PS3, niet over de PS1/2, en ik vind wel dat qua hardware de PS3 beter is. Minder fouten, mooier (dat spiegelende zwart vind ik prachtig), meer potentie voor games met mooiere graphics (zie berichten over Killzone 2 en Uncharted 2, etc.) en om niet te vergeten, een ingebouwde blu-ray speler. Blu-ray is de toekomst, HD-DVD is al bijna antiek jΓ΄h. Iedere man met wat centjes en een liefde voor technische snufjes en apparaten (een echte man dus) heeft tegenwoordig een HDTV met HD-digitale ontvanger en blu-ray speler in z’n woonkamer staan.

    Wel vind ik het nogal snobistisch van Sony om gewoon maar even te zeggen dat zij de beste zijn. Dat moet eigenlijk een professionele, objectieve analyst o.i.d. doen. Of helemaal niet, kunnen ze niet allemaal gewoon goed zijn? Waarom moet er 1 per se de beste zijn?

  8.   
    RauserLuLz's avatar

    ”Red99″ schreef, "Wat een slap gezever, er is elke dag ondetussen wel zo’n zielig berichtje van “Onze console bla bla beter dan xbox”

    Voorlopig heb ik 3 PS1’s en 3 PS2’s gehad en niet 1 werd ouder dan 18 maanden.

    wat een lulkoek."

    wat deed je er dan mee….. overgooien

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Kijkend naar het verleden van de PS2 zit er mogelijk een kern van waarheid in het verhaal van Hirai.

    Dit is idd wel waar wat ze nog de laatste jaren uit de ps2 hebben weten te toveren is echt knap, zoals god of war 2, gta sa en misschien nog wel meer

  10.   
    cyberman12's avatar

    Sony, arrogant als altijd. (En nee ik ben geen fanboy zoals iedereen dat zo graag noemt)

  11.   
    Ma-x-rinus's avatar

    Jostii schreef, "ondanks dat ik een sony fanboy ben met een ps3 moet ik wel zeggen dat kaz nu weer eens ff een beetje overdrijft πŸ˜€ fijn dat je de concurentie er op wijst wat ze dan wel niet fout zouden doen maar om jezelf nu al te claimen als marktleider gaat wel ver 8) persoonlijk vind ik sony ook de beste maar er zullen er vele zijn die het niet met mij een zijn, maar laat kaz zijn energie maar steken in het maken van meesterlijke games als killzone 2 en littlebigplanet:P dan kan microsoft het weer kopieren ( Kodu anyone??:P) πŸ˜€ "

    Fijn dat je dat zo goed opneemt =P…
    Btw. Killzone word niet gemaakt door sony.. maar door een Nederlandse maker =D

  12.   
    6stwb's avatar

    ”Red99″ schreef, "Wat een slap gezever, er is elke dag ondetussen wel zo’n zielig berichtje van “Onze console bla bla beter dan xbox”

    Voorlopig heb ik 3 PS1’s en 3 PS2’s gehad en niet 1 werd ouder dan 18 maanden.

    wat een lulkoek."

    Dan gade echt ni normaal om met consoles. mijn playstation 1 nooit kapot geweest. playstation 2 nooit kapot geweest en mijn playstation 3 nu ook nog niet.

    Ik kan begrijpen da er af en toe ene faalt. ma 4 kapotte consoles?? πŸ˜•

  13.   
    Rock-in's avatar

    Nu zijn het nog de verkoop cijfers voortkomend uit vage games, vaak op de Wii te vinden, die bepalend zijn. Over een paar jaar, is het toch echt weer de kwaliteit. Ook al is het geen old-skool “betere games afleveren op zwaarder geschut” oorlog. De Wii heeft een korte houdbaarheidsdatum voornamelijk door het kleine vermogen dat het ding heeft. Het kan nu nog net mee springen met de ‘360 en de PS3. Over een paar jaar word Wii gezien als een achterhaald oud ding, dat nog wel eens games aflevert met een aparte gameplay.

  14.   
    StarScreaM__'s avatar

    Ik moet eerlijk zeggen “ik ben het helemaal mee eens met meneer Kaz Hirai”.
    Kwaliteit zal vroeg of laat toch voorgaan.. Of het nou later word of nu.. Ik noem dit leiderschap..
    Ik heb zelf een PS3 al 2 jaar bijna zo tevreden… Hij doet ‘m nog perfect, xbox360 is zover ik heb gehoord een console die snel kapot gaat.. Mijn 2 neven hadden er 1.. De ene was na 3 maanden stuk de ander was binnen een half jaar stuk, en zover ik van mijn vrienden heb gehoord, is het ongeveer de zelfde geval als bij mijn neven…

    Moet je is nagaan dat Sony per console dat ze verkopen verlies maken..
    Dus zo’n duur console is het… En wij betalen er minder voor. Ik zie in electronica zaken gasten die Blue-ray Speler kopen voor 200 euro… Bij PS3 is dit inbegrepen…
    Wat wil je nog meer
    Je heb gewoon ontzettend veel exlusives wat bij de xbox360 tegen valt, en de exlusives van PS3 is altijd een HIT..
    Bij de xbox360 moet je alles bijkopen hardeschijf, je moet per kwartaal geld betalen om online te gaan etc etc… Bij PS3 alleen een HDMI kabel..
    Ik zou zeggen Microsoft denkt aan het geld dan aan zijn klanten,
    en Sony denkt meer aan zijn klanten..

    Wii heb ik niks over te zeggen weinig negatiefs van gehoord…
    Wii is de leider in de verkochte game consoles tussen de Wii, xbox360 en PS3..
    Alleen jongens laten we niet vergeten dat Playstation 2 nog steeds mee doet,
    Nog steeds word het verkocht en de games ook.
    Het is paar weken terug bekend gemaakt dat er in Noord Amerika 50 miljoen PS2 consoles is verkocht tot nu toe, moe je nagaan hoeveel het er is WERELDWIJD..

    Tussen de PS3, Wii en xbox360 hoort ook de PS2 vind ik…
    En dan kan niemand op sony wat zeggen want die heeft meer als Wii + Xbox360 + PS3 verkocht…
    PS2 was ook kwaliteit “don’t forget”

    LEIDERSCHAP

    GO SONY GO!!! πŸ˜€

    By the way, SONY is jaren lang bekend, ’t naam is niet alleen bekend, maar ook het kwaliteit πŸ˜‰
    En dit bedoel ik dan voor alle electronica producten wat ze verkopen…

  15.   
    nick7's avatar

    Ach het is een beetje sneu dat ze hier over beginnen en het is ook voorspelbaar.Want de ps3 heeft die dingen die zijn opgenoemd ook en de 360 heeft gratis internet enzo. Nou vind ik dat de ps3 zijn internet goed genoeg werkt. Maar wat voor mij een doorslaggevend argument was om voor de ps3 te gaan is dat die gewoon veel completer is. Voor een 360 moet je bijna alles er los bij kopen en dan ook dingen die de ps3 al heeft. Dus de 360 lijkt goedkoper maar het maakt elkaar niet veel meer als je alles bij elkaar optelt.

  16.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ma-x-rinus schreef, "

    ”Jostii” schreef, "ondanks dat ik een sony fanboy ben met een ps3 moet ik wel zeggen dat kaz nu weer eens ff een beetje overdrijft πŸ˜€ fijn dat je de concurentie er op wijst wat ze dan wel niet fout zouden doen maar om jezelf nu al te claimen als marktleider gaat wel ver 8) persoonlijk vind ik sony ook de beste maar er zullen er vele zijn die het niet met mij een zijn, maar laat kaz zijn energie maar steken in het maken van meesterlijke games als killzone 2 en littlebigplanet:P dan kan microsoft het weer kopieren ( Kodu anyone??:P) πŸ˜€ "

    Fijn dat je dat zo goed opneemt =P…
    Btw. Killzone word niet gemaakt door sony.. maar door een Nederlandse maker =D"

    wel in opdracht van sony (dat heeft grote invloed)

  17.   
    VkraM16's avatar

    ”nick7″ schreef, "Ach het is een beetje sneu dat ze hier over beginnen en het is ook voorspelbaar.Want de ps3 heeft die dingen die zijn opgenoemd ook en de 360 heeft gratis internet enzo. Nou vind ik dat de ps3 zijn internet goed genoeg werkt. Maar wat voor mij een doorslaggevend argument was om voor de ps3 te gaan is dat die gewoon veel completer is. Voor een 360 moet je bijna alles er los bij kopen en dan ook dingen die de ps3 al heeft. Dus de 360 lijkt goedkoper maar het maakt elkaar niet veel meer als je alles bij elkaar optelt."

    uhhh dan heb je het over een arcade console dat kan je NIET vergelijken met een ps3 terwijl sony dat wel heeft gedaan wat ondanks best wel zielig was. maar ooit over een premium of elite console gedacht die zijn een stuk completer met wat spellen erbij dan zijn ze in totaal goedkoper πŸ˜‰

    maar uh zucht…. πŸ™ zielig weer hoor van sony. hoe vaak hebben ze het nou niet gedaan dat ze steeds maar weer proberen te beweren dat zij de beste zijn dat helpt echt niet hoor.

  18.   
    nick7's avatar

    Nou doet microsoft dat ook. En zelfs de arcade en elite versie zijn nog niet echt compleet geleverd. En daarbij vind ik het schandalig dat microsoft je boven op de aanschafprijs van de consol laat betalen om je eigen internet te mogen gebruiken. Maar dit is toch een discussie zonder einde. Want iedereen houdt toch zijn eigen standpunt aan (ik ook πŸ˜‰ ).

  19.   
    Tostii's avatar

    Trouwens even over die bron (Blue’s News) dat lijkt aardig op een PS3 fan site (het icoon alleen al is sackman van LittleBigPlanet) Het zal vast wel waar zijn dat ze dit zeggen, maar toch πŸ˜›