PlayStation 3 iets meer geheugen ter beschikking

Het klinkt misschien gek, maar Sony heeft de PlayStation 3 via een slimme manier een lichte upgrade weten te geven. De laatste firmware update heeft er namelijk voor gezorgd dat het OS minder geheugen verbruikt en ontwikkelaars dus meer kunnen benutten met het ontwikkelen van games, zo wist Patrick Seybold van Sony Computer Entertainment America (SCEA) te bevestigen.

    “Since the launch of the PS3, we have been continuously making efforts to reinforce our support system to game developers, allowing them to express their creativity freely on the PS3. As part of this support for game development, the size of the PS3 OS memory footprint has been reduced through network update for the game developers.”

De PlayStation 3 nam tot voor kort 120MB in voor het OS, momenteel ligt dat op 50MB. De extra 70MB aan werkgeheugen zal geen enorme veranderingen met zich meebrengen, maar ontwikkelaars die het juist benutten, kunnen mogelijk een hogere resolutie creëren of meer effecten toevoegen.

Op die manier kan het alleen maar positief uitvallen, dus hopelijk maken developers er gebruik van.

  1.   
    Doomdiver's avatar

    Altijd welkom voor ontwikkelaars lijkt me. Zolang de snelheid van het OS er maar niet onder gaat leiden Want in game ff een berichtje checken gaat al niet zo heel snel.

  2.   
    .Stan's avatar

    Doomdiver schreef, "Altijd welkom voor ontwikkelaars lijkt me. Zolang de snelheid van het OS er maar niet onder gaat leiden Want in game ff een berichtje checken gaat al niet zo heel snel."

    Dat ligt voornamelijk aan welke game je speelt, want bijv. bij Modern Warfare 2 gaat dit supersnel…

  3.   
    LittleRemco01's avatar

    Alle kleine beetjes helpen 😉

  4.   
    GENERAL_DS's avatar

    gewoon al in het onderwerp je bericht zetten.
    dat zie je direct.
    en als je erop wilt reageren moet je dan pas even een bericht maken. 😆

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”LittleRemco01″ schreef, "Alle kleine beetjes helpen ;)"

    Precies alle beetjes helpen

  6.   
    Dr. D3nVil's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "[quote=”LittleRemco01″]Alle kleine beetjes helpen ;)"

    Precies alle beetjes helpen[/quote]
    idd moet ergens beginnen 8)

  7.   
    Verluci's avatar

    soww
    das een verschil!

  8.   
    PixelShooter's avatar

    Alle beetjes helpen?

    Jullie noemen dat een ‘beetje’? Als dat OS 120 MB inneemt, en ineens kan het gereduceerd worden tot slechts 50 MB, dan vind ik dat wel veel meer dan een ‘beetje’. Ofwel heeft Sony z’n slordig programmeerwerk eens goed aangepast of ipv het RAM te gebruiken, maakt het OS nu meer gebruik van HDD writes, hetgeen de snelheid niet goed komt 🙂

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Jullie kunnen zeggen wat jullie willen, maar ik vindt tot de Ps3 met te weinig geheugen is geproduceert, en ook de xbox. Als ik hoor van ontwikkelaars en dan heb ik het over de Cryengine en id tech 5, tot ze het moeten aanpassen omdat het anders niet fatsoenlijk loopt. Met ook inverband het geheugen, vindt ik dit nogal erg zwakjes in deze tijd, met zoon 2 goede krachtpatsertjes. Heb beide console, maar blijf toch meer bij pc gaming. En dat vindt ik een grote nadeel, een console heeft bepaalde grensen, niet alle vrijheid om een game te ontwikkelen.

  10.   
    nanathan's avatar

    een klein ding met grote verandering. Het zijn de details die het geheel afwerken.

  11.   
    Deja Vu's avatar

    Dit gaat het het hem doen.

  12.   
    PixelShooter's avatar

    Jep, tegenwoordig kost geheugen geen reet meer, en al zeker niet 512 MB. Wanneer je dit dan nog extra toevoegd in je console, zit je meer wat meer op je gemak als devver.