Black Ops verslaat Modern Warfare 2 in strijd om grootste entertainment launch ooit

Je hoeft geen genie met een IQ van 180 te zijn, om te bemerken dat Black Ops letterlijk de winkels uit vliegt. Het mag dan ook eigenlijk geen verrassing heten dat met de release van deze ongekend populaire game, voorganger Modern Warfare 2 verstoten is van de troon van grootste entertainment launch ooit.

Alle cijfers zijn nog niet eens binnengekomen, maar ontwikkelaar Treyarch en met haar uitgever Activision hebben op de eerste dag sowieso al 360 miljoen dollar aan inkomsten vergaard met de verkoop van de game. Hierbij zijn alleen nog maar de verkoopresultaten in Noord-Amerika en Groot-Brittanië in verrekend.

Trek je de vergelijking door met Modern Warfare 2, dan is te zien dat die game ‘slechts’ 310 miljoen dollar opleverde in een tijdsbestek van 24 uur uit verkopen van ook alleen Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Dit houdt in dat Black Ops maar liefst 5,6 miljoen keer al over de toonbank is gegaan dinsdag, wat een groots getal is in vergelijking met de 4,7 miljoen verkopen van Modern Warfare 2. De baas bij Activision Bobby Kotick zei er nog het volgende over:

“There has never been another entertainment franchise that has set opening day records for two consecutive years and we are on track to outperform last year’s five-day global sales record of $550 million.

The game’s success underscores the pop culture appeal of the brand. Call of Duty: Black Ops is the finest game that Treyarch has ever made and raises the bar for online gameplay by delivering the deepest and most intense Call of Duty experience yet. The Call of Duty franchise has over 25 million players around the world that are engaged in billions of hours of online gameplay, and we are committed to supporting them with new content and features on a more frequent and regular basis.”

  1.   
    GBA43's avatar

    Ik heb hem voor de PC en Ps3 Gekocht, puur omdat ik vrienden heb die een ps3 hebben en de ander weer een game pc, en altijd leuk zo’n entertainment launch! 🙂

  2.   
    coolsharpei's avatar

    Waar blijftt de review? 😕

  3.   
    cool ice's avatar

    nou.. die lopen wel binnen! $_$

  4.   
    UberProSure's avatar

    Ik vind eigenlijk Black ops slechter dan Modern Warfare 2.. sorry deze teleurstelling had ik serieus niet verwacht maar ja ? het is voor mij de keiharde waarheid 🙁 maar verder is het wel een leuke game.. maar ja ik mis die call of duty feeling een beetje na modern warfare 2 🙁

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik vind hem zwaar tegen vallen, had er veel meer van verwacht weer een miskoop dus. 🙁

  6.   
    Dy-88's avatar

    UberProSure schreef, "Ik vind eigenlijk Black ops slechter dan Modern Warfare 2.. sorry deze teleurstelling had ik serieus niet verwacht maar ja ? het is voor mij de keiharde waarheid 🙁 maar verder is het wel een leuke game.. maar ja ik mis die call of duty feeling een beetje na modern warfare 2 :("

    ik vind Black Ops JUIST beter. die game modes zijn veel beter uitgewerkt, die wager matches zijn echt geweldig, die CP zijn ook erg goed bedacht. mw2 was echt een kut game, sniper was echt te overpowered en de commando-lightweight-marathon perks combo ook, dat soort problemen heb ik niet meer, en er zijn ook leukere maps. maar toch denk ik wel dat Call of Duty 4 toch wel de beste CoD tot nu toe is… toch?

  7.   
    MisterMDW's avatar

    De singleplayer is echt veeeeeel beter dan mw2, de multiplayer tja… ik vind hem op sommige vlakken tegenvallen en op sommige weer ontzettend goed 🙂 De maps zijn af en toe te groot… dat vind ik een nadeel maar is ook een voordeel en voor de rest vind ik het customize gedoetje beetje overbodig en vond ik het scherm van mw2 wel beter kwa upgrades etc 😀

  8.   
    Overload14's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "Ik heb hem voor de PC en Ps3 Gekocht, puur omdat ik vrienden heb die een ps3 hebben en de ander weer een game pc, en altijd leuk zo’n entertainment launch! 🙂 "

    Vind je dat zelf niet een beetje stom dat je dat hebt gedaan? O.o

  9.   
    GENERAL_DS's avatar

    hij is ook zeker vet:D

  10.   
    Fox's avatar

    Zo lang ze de pc versie niet gepatch hebben zo dat de server niet laggt en dat de FPS niet naar beneden gaat als er op je geschoten wordt is het spel niet meer echt leuk. Dus eigenlijk is het tot nu toe niet echt leuk geweest….

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Vind je het gek 5.6 miljoen exemplaren heeft Black Ops verkocht in Amerika en Groot-Brittannië op dinsdag toen het spel gekocht kon worden. Dat maakt het de succesvolste lancering binnen de entertainment industrie ooit!
    8)

  12.   
    Defensie's avatar

    Fox schreef, "Zo lang ze de pc versie niet gepatch hebben zo dat de server niet laggt en dat de FPS niet naar beneden gaat als er op je geschoten wordt is het spel niet meer echt leuk. Dus eigenlijk is het tot nu toe niet echt leuk geweest…. "

    huh ik heb totaal geen last in welke gam mode dan ook alles maxed out

  13.   
    PsYkOfOoL's avatar

    verdiend zeg ik maar hij is veel beter dan mw2 wel anders in de MP het voelt aan als world at war ik vind hem moeilijker dan mw2 je kan nu moeilijker kills maken en dan vind ik beter want zowat iedereen was goed in mw2

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Voor mij is Black Ops de beste COD 😉 (Mijn mening) Ik vind vooral die koopgedoe wel vet 😛 Maar de SMG’s zijn overpowered en de LMG’s hebben VEEL TE GOEIE accuracy 🙁

  15.   
    crazyshine4722's avatar

    Ik heb dit spel gelyk te koop gezet vond modern warfare 2 beter…..

  16.   
    Neolite's avatar

    En hoe wilde je dat doen als je cd-key gekoppeld is aan je steam account? 😉

  17.   
    Leon 2.0's avatar

    Niemand die hier zegt dat hij de pc-versie heeft. 😉

  18.   
    GBA43's avatar

    ”Overload14″ schreef, "[quote=”Daniel221″]Ik heb hem voor de PC en Ps3 Gekocht, puur omdat ik vrienden heb die een ps3 hebben en de ander weer een game pc, en altijd leuk zo’n entertainment launch! 🙂 "

    Vind je dat zelf niet een beetje stom dat je dat hebt gedaan? O.o[/quote]

    Nope niet echt xD
    Ik vind de game heerlijk, maarja ieder ze mening 😉

  19.   
    ms13694's avatar

    desxeon schreef, "Ik vind hem zwaar tegen vallen, had er veel meer van verwacht weer een miskoop dus. :("

    ugh, ik vindt het juist een ontzettend goede game! 😕

  20.   
    Houserz's avatar

    gewoon meer van hetelfde maar dan in een zwart jasje….wat een onzin deze laat ik echt links liggen…

  21.   
    Overload14's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "[quote=”Overload14″][quote=”Daniel221″].."

    Vind je dat zelf niet een beetje stom dat je dat hebt gedaan? O.o[/quote]
    Nope niet echt xD
    Ik vind de game heerlijk, maarja ieder ze mening 😉 [/quote]
    Ik vind het spel ook geniaal maar je zegt dat je hem voor de Pc en voor de Ps3 hebt gekocht. groeit het geld soms aan jou rug? 😛

  22.   
    fdennis's avatar

    UberProSure schreef, "Ik vind eigenlijk Black ops slechter dan Modern Warfare 2.. sorry deze teleurstelling had ik serieus niet verwacht maar ja ? het is voor mij de keiharde waarheid 🙁 maar verder is het wel een leuke game.. maar ja ik mis die call of duty feeling een beetje na modern warfare 2 :("

    Omdat je niet zoveel kunt noobtuben en campen? Deze game heeft een veel betere storyline. Met een unique multiplayer lekker veel maps en ook nog is zombie mod. Wat wil je nog meer?

  23.   
    Slayer61's avatar

    Sow, had ik niet verwacht.

  24.   
    PsYkOfOoL's avatar

    ik heb hem ook voor PC en PS3 gekocht.

    vind hem beter dan MW2 kwa SP en MP

  25.   
    Tha Destiny's avatar

    Hoe kan iemand de MP van MW2 beter vinden dan die van Black Ops? MW2 is de meest unbalenced shooter die ik ooit gespeeld heb.

  26.   
    Justinsane's avatar

    jeej 🙂 nu ben je cool als je het spel niet heb. Iedereen heeft het toch al. 😛

  27.   
    PsYkOfOoL's avatar

    Laat me raden

    MW2 was kei makkelijk dit is World at War met een mix van cod 4 en mw2

    je hebt zombie mode wager matches er is genoeg te doen.

  28.   
    ChrissieOne's avatar

    360 miljoen /30 euro = 12 miljoen verkopen? :O

  29.   
    spychohead's avatar

    heb de spel wel maar nog niet gespeeld dat BO mw2 verslaat was volgens mij wel te verwachten. nu maar wachten op de volgende cod 😛

  30.   
    Czone's avatar

    mikeydw schreef, "De singleplayer is echt veeeeeel beter dan mw2, de multiplayer tja… ik vind hem op sommige vlakken tegenvallen en op sommige weer ontzettend goed 🙂 De maps zijn af en toe te groot… dat vind ik een nadeel maar is ook een voordeel en voor de rest vind ik het customize gedoetje beetje overbodig en vond ik het scherm van mw2 wel beter kwa upgrades etc 😀 "

    Ik ben juist blij dat ze eindelijk weer een beetje grote maps hebben. Kan je eindelijk eens normaal snipen bijvoorbeeld.

  31.   
    FioranoJC's avatar

    mw2 vond ik een shit game, kon er niet tegen dat je telkens zo uit je concentratie word gehaald met al die bullshit die op je afkomt als je iemand killed of als je gekilled word.

    je schiet iemand neer, BAM BOEM KLATS STJING: ”You killed an enemy with your sniper rifle” REVENGE” dit dat.
    Zit nog in black ops, maar minder vermoeiend en agressief als je het geluid hard aan hebt dan in MW2.

    heb nu al meer tijd aan black ops besteed dan aan mw2.
    zegt genoeg denk ik…

  32.   
    dexter2's avatar

    ik indt de multyplayer veel ingewikkelder is geworden want nou moet allemaal van die punten halen met die contracts enzo

  33.   
    Niekolaas's avatar

    ”dexter2″ schreef, "ik indt de multyplayer veel ingewikkelder is geworden want nou moet allemaal van die punten halen met die contracts enzo"

    hoezo met contracts? dat is als je sneller punten wilt halen 😆 Ik vind hem helemaal top! Ook dat zelf customize!!! 😀

  34.   
    NoSkiLL's avatar

    Luister, COD4 ownt SP en MP in alle fronten van alle delen.
    Ik vond MW2 niks, leuke gameplay en al.. Maar ze zijn TE ver gegaan met perks en alles… Het was gewoon 1 en al chaos…. Je kon niet eens met je skills spelen… Je speelt je killt.. Maar er zijn 3 vliegtuigen in de lucht die killen jou weer.. Het was gewoon te chaos en te veel perks, overpowered wapens.. Bij black ops hebben ze dit allemaal juist niet en dat maakt het perfect en bijna net zo goed als COD4… MW2 zuigt echt. Black Ops OWNT ‘m.

    Black ops geen chaos als in mw2 niemand is overpowered en perks zijn lekker strak gehouden…
    En de extraatjes die ze erbij hebben verzonnen maken het juist beter met die contracts en geld… nieuwe game modes..

    Geniaal gewoon… Bij mw2 ook al ben je super goed.. als je een hele potje zonder gekilled te worden kan spelen mag je van geluk spreken…. Door al die troep in de lucht van 5 personen te gelijk… te veel killstreaks..

    Bij black ops.. Als je een hele potje zonder gekilled te worden kan spelen is dat puur je skills die je toont…

  35.   
    Carcass's avatar

    godhand schreef, "heb de spel wel maar nog niet gespeeld dat BO mw2 verslaat was volgens mij wel te verwachten. nu maar wachten op de volgende cod 😛 "

    Jij bent zo fanatieke verzamelaar dat je ze niet uit de verpakking haalt? xD

    Nog niet gespeeld en al aan het uitkijken naar de volgende