Nieuwe Lara Croft in Tomb Raider slechts 21 jaar oud; veel details binnengestroomd

Lara Croft, onze heldin uit de Tomb Raider reeks, zal in haar nieuwe game maar liefst 21 jaartjes jong zijn. Maar daar blijft het niet bij, de game zal een compleet nieuwe opbouw krijgen.

Zo valt er veel te zeggen over het systeem en de sfeer die de nieuwe game zal krijgen. Wanneer Lara een fout maakt in het spel zal namelijk noodlottig in beeld worden gebracht hoe zij aan haar eind zal komen. Denk bijvoorbeeld aan een scene waar het de bedoeling was een rots te ontwijken, maar je faalde, en vervolgens valt een hele rotspartij over Lara heen. Er zullen wel veel meer voorbeelden op te noemen zijn, denk vooralsnog een beetje richting hetgeen wat Capcom op dit moment heeft gedaan met haar Resident Evil serie.

Ook zal Tomb Raider een compleet nieuw schietmechaniek krijgen. Voorheen zagen we in veelvuldig Tomb Raider games een Auto-lock system, waardoor handmatig richten natuurlijk niet nodig is. Crystal Dynamics zegt dat het nieuwe systeem zal kunnen evenaren met elke andere shootergame op de markt, en Uncharted zal zeker weten de inspiratie hiervoor zijn geweest. Ook gaat tevens het gerucht rond over een open wereld in Tomb Raider, waar men over de kaart reist naar locaties en daarnaast ook zogenaamde base camps zal krijgen. Deze base camps zijn een plek bij uitstek voor Lara om items te combineren en misschien om zelfs compleet nieuwe items te maken! Overigens zullen deze base-camps dus ook via Fast-travelling te bereiken zijn, dus reken maar op wat heen en weer rennen.

Dan is er nog de mechaniek achter Lara’s vaardigheden, zodra het spel begint zul je ongetwijfeld niet al te veel vaardigheden hebben, maar dankzij het upgrade systeem zal Lara naarmate het spel vordert deze vaardigheden kunnen opbouwen en zodoende ook meer van het eiland kunnen ontgrendelen.
Overigens zal ook de game bestreken worden met een zoete laag aan Motion-capture animaties. Denk echter niet dat alleen Lara deze luxe krijgt, het ziet ernaar uit dat een flink aantal personages ook mogen genieten van de soepele bewegingen.

Crystal Dynamics belooft een vloeiende wereld met amper laadtijden aan de spelers. De nieuwe Tomb Raider terugschakeling was gisteren bekend gemaakt, het verhaal volgt een jonge Lara Croft die helemaal alleen aanspoelt op een eiland, nadat haar schip gezonken is. En dat betekent nooit veel goeds. Al met al, het ziet ernaar uit dat de serie een behoorlijk realistische kant op zal gaan, en misschien is dit wel precies wat Lara nodig heeft in deze lastige tijd.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    killingdj0's avatar

    bigger tits? jk man:D word wel leuk denk

  2.   
    Niekolaas's avatar

    Mega benieuwt! Hopelijk gaat het inderdaad een beetje richting uncharted dat zou echt een pluspunt zijn!

  3.   
    jessin9731's avatar

    ze zijn goed beziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig:)

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik ben benieuwd. Het klinkt op zich best aardig.

    Wanneer Lara een fout maakt in het spel zal namelijk noodlottig in beeld worden gebracht hoe zij aan haar eind zal komen. Denk bijvoorbeeld aan een scene waar het de bedoeling was een rots te ontwijken, maar je faalde, en vervolgens valt een hele rotspartij over Lara heen.

    Maar ik hoop wel dat je dit kan skippen. Het lijkt me wat frustrerend worden als je een sprong steeds nรฉt niet haalt en dan iedere keer weer zo’n filmpje te zien krijgt. ๐Ÿ™„

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ben benieuwd er was niks mis met de oude Tomb Raider , Maar ja goed kijken of ze het een beetje leuk uitpakken.

  6.   
    Carcass's avatar

    heb me vroegah wel vermaakt met een paar delen TR.

    Laatste jaren geen spellen meer gekocht, maar denk dat dit een titel gaat worden die me aan gaat spreken..

  7.   
    desxeon's avatar

    Hopen op een goed begin.:)

  8.   
    Dotz's avatar

    ”killingdj0″ schreef, "bigger tits? jk man:D word wel leuk denk"

    Zou het nog groter kunnen dan ๐Ÿ˜› ? Wat is dat toch altijd met Lara’s tieten?

  9.   
    MaTriX's avatar

    Ik als Tomb Raider fan heb er nu al zin in.

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Klinkt ook een beetje als Fallout met de fast travelen. Dit klinkt echt veel belovend, alhoewel ik de Tomb Raider Underworld ook niet erg slecht was. Maar miste wel iets, maar dit klinkt echt goed.

  11.   
    FRENZY 14's avatar

    hier kijk ik wel naar uit…. ๐Ÿ™‚

  12.   
    rubenat's avatar

    beetje een mix van uncharted, assasins creed1(beter worden in vechten) en far cry 2(geen of nauwelijks laadtijden).

  13.   
    iveL's avatar

    ziet er goed uit ๐Ÿ™‚ (lara dan hรฉ :P)

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Het eerste wat ik zag was dat ze kleinere borsten heeft ๐Ÿ˜› Lololol

  15.   
    ikkiewikkie's avatar

    Verdorie nog an toe, weer een titel om te volgen, ik word helemaal gek. Het idee klinkt trouwens wel heel vet, beetje aanspoelen op een eiland en dan een beetje rondhobbelen 8)

  16.   
    nanathan's avatar

    chicks’n guns

    i like it ๐Ÿ˜›

  17.   
    Hitman047's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Klinkt ook een beetje als Fallout met de fast travelen. Dit klinkt echt veel belovend, alhoewel ik de Tomb Raider Underworld ook niet erg slecht was. Maar miste wel iets, maar dit klinkt echt goed."

    Precies, dit klinkt goed. Ik begin nu toch wel enthousiast te worden over deze titel. ๐Ÿ˜‰

  18.   
    Slayer61's avatar

    Heb de games van Tomb Raider nooit gemogen, maar de films waren echt top! Eens even zien of deze nieuwe Lara daar iets aan kan veranderen. ๐Ÿ˜ณ

  19.   
    iveL's avatar

    RefflexX schreef, "Het eerste wat ik zag was dat ze kleinere borsten heeft ๐Ÿ˜› Lololol"

    Ik vind dit iets positiefs ๐Ÿ˜› die andere waren zo onnatuurlijk groot ๐Ÿ˜›

  20.   
    Mr Bruut's avatar

    iveL schreef, "

    ”RefflexX” schreef, "Het eerste wat ik zag was dat ze kleinere borsten heeft ๐Ÿ˜› Lololol"

    Ik vind dit iets positiefs ๐Ÿ˜› die andere waren zo onnatuurlijk groot :P"

    was voor de borstvergroting ๐Ÿ˜€