Fast Forward 2011: Star Wars: The Old Rupublic


Ta Ta TaTaTaTa Ta TaTaTaTa Ta TaTaTaTa!

Bij het horen van de soundtrack van Star Wars, krijg ik een glimlach op mijn gezicht! Star Wars is één van de vetste franchises ooit gemaakt. Ik begrijp niks van mensen die het leuk vinden om te kijken naar een Midget die op zoek ik naar een gouden ring en ook mensen die graag kijken naar een nerd met een toverstafje begrijp ik niet. Ik wil verschillende planeten, Jedi-krachten, gevechten in de ruimte, medichlorians, maar bovenal wil lichtzwaarden!!! Ik ben zo bang voor mijn sociale leven met de komst van Star Wars: The Old Republic.

Druk, druk druk
Bioware heeft het er maar druk mee. Star Wars: The Old Republic is naar eigen zeggen een groter project dan al hun andere projecten tezamen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat deze MMORPG volledig ingesproken wordt door honderden acteurs, die duizenden karakters tot leven moeten acteren. Daarnaast is de franchise van Star Wars gewoon zeer diep en uitgebreid. Gelukkig hoeft Bioware zich niet druk te maken over de tijdlijn van de films, want The Old Republic speelt zich duizenden jaren voor die periode af.

De oude republiek is veel minder stabiel en de Sith zijn in veel grotere getalen aanwezig. Sterker nog. Tijdens de game hebben de Jedi zich teruggetrokken op hun thuisplaneet Tython en wordt er jacht op ze gemaakt door de Sith. De ideale setting voor het kiezen van je factie, je ras en natuurlijk je klasse. Natuurlijk kun je kiezen tussen twee Sith- en Jedi-klassen, maar voor mensen die geen zin hebben in The Force, is er ook te kiezen voor Smuggler, Imperial Agent, Trooper en Bounty Hunter.

Groot, groot, groot
Hoe groot deze MMO zal worden is ook te zien aan het aantal planeten. Zestien planeten zullen er te bezoeken zijn, die je kunt bereiken met je eigen ruimteschip, die je aan het begin van de game zult krijgen. Er is niet veel fantasie nodig om te verwachten dat dit ruimteschip voorzien kan worden van een nieuw uiterlijk en interieur, afhankelijk van je speelstijl, klasse en level. Het is zelfs niet ondenkbaar dat we in de toekomst kunnen genieten van ruimtegevechten. Zo heeft ook de eerdere Star Wars-MMO, Star Wars Galaxies, dit geïntroduceerd bij hun tweede uitbreiding, Jump to Lightspeed.

Hoewel alle dialogen gesproken zullen worden, zoals we dat onder andere gewend zijn van Mass Effect en Dragon Age, zal de gameplay zeer vertrouwd aanvoelen voor mensen die graag MMO’s spelen. Er zijn tanks, healers en de Jedi/Sith krachten noemen mensen die van fantasie houden natuurlijk gewoon magie.

Waar ik vooral zin in heb? Leven in het Star Wars universum! Waarschijnlijk zal ik aan de slag gaan met een Smuggler. Ik hoop dat het persoonlijke ruimteschip in deze klasse een grote rol zal spelen, want wie wil er nou niet als Han Solo door het heelal reizen om smokkelwaar van punt A naar punt B te krijgen. Of dit gaat gebeuren is op dit moment nog hoop, maar Bioware moet wel beseffen dat klassen die geen gebruik kunnen maken van The Force, heel vet moeten zijn op andere vlakken. Bij de Bounty Hunter weten we al dat er een jetpack aanwezig zal zijn, maar hoe leuk de Smuggler zal zijn is op dit moment nog niet bekend.

Voorlopige conclusie
Dan de grote vraag: zal The Old Republic concurrentie kunnen bieden met World of Warcraft. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat hoop. Een grote concurrent zou goed zijn voor de MMO-markt en qua budget en franchise zal dit de game moeten zijn die het WoW moeilijk kan maken. De tijd zal het leren. Hebben mensen die WoW spelen zin in een tweede abonnement? Zijn de vele Star Wars-fans bereidt om zoveel vrije tijd op te offeren voor een MMO? Ik in ieder geval wel en hoe lang ik dat blijf doen zullen we zien als de game verschijnt, ergens in 2011. Een MMO zonder Midgets, Elfjes en Gnomen, heerlijk!

  1.   
    The_sith_lord's avatar

    Dit spel hadden ze 10 jaar eerder moeten maken toen ik nog wat meer tijd had voor dit soort dingen:(

  2.   
    SN0WIE's avatar

    Ik wil dit spel echt zo snel mogelijk.
    Ze zijn er al veel te lang mee bezig en het ziet er al veel te vet uit!
    Dus bioware neem je tijd, MAAR SCHIET OP!

  3.   
    Lazar93's avatar

    Als deze uitkomt gaat wow de kast in bij mij 🙂

  4.   
    Oldsk00ll's avatar

    Lijkt me een vette game ben sowieso een Star Wars fan 8)

  5.   
    Vinstaro's avatar

    Lord of the rings is 1000x star wars:P

  6.   
    King of Heroes's avatar

    Ik kijk er al naar uit! Maar het is duidelijk dat het merendeel van de mensen jedi’s of sith’s zullen zijn… 8)

  7.   
    Sarge's avatar

    Ik vrees dat WoW nog altijd super hard zal gaan domineren, net zoals met lotro. Héél veel spelers zullen daadwerkelijk zin hebben in SW: TOR maar gaan ofwel er gewoon geen geld willen aan uitgeven of er geen tijd voor hebben als je ook nog de andere mmorpg wilt spelen..
    Dit spel gaat echt geweldig worden, maar zelfs als super grote Star Wars fan gaat deze er niet van komen vanwege WoW..

  8.   
    RoHoutje's avatar

    Misschien word ie wel vet.