De E3 verwachtingen van: Jonah Knulst


Zoals altijd kijk ik weer met smart uit naar de conferenties, waarbij Nintendo logischerwijs voor mij de klapper is. Toegegeven, de conferentie van 2008 was simpelweg een blamage, maar sinds de vele aankondigingen in 2009 en de onthulling van twee Zelda-games en de 3DS op de E3 2010, is mijn vertrouwen weer helemaal terug. Het aloude bedrijf brengt ons ook dit jaar weer een fantastische onthulling; ik kan het natuurlijk alleen maar hebben over de opvolger van de Wii, Project Café.

eftIk ben zoals te verwachten zeer benieuwd naar de huidige status van Skyward Sword; we zijn inmiddels wel toe aan nieuwe beelden. Stiekem vrees ik echter voor het lot van de game, want dit scenario deed zich ook al voor met Twilight Princess. Onder geen enkele omstandigheid wil ik zien dat er port verschijnt van Skyward Sword op Project Café. Twilight Princess was weliswaar geen slechte Zelda-titel, maar vanwege het moeten porten naar de Wii zijn de nodige bronnen hieraan besteed en niet het polijsten van de game zelf. Wat mij betreft mag Nintendo Skyward Sword óf annuleren en in zijn geheel naar de Wii 2 brengen óf de game alléén voor de Wii uitbrengen. Op deze manier weten we zeker dat er geen bronnen worden verspild aan onnodig werk, want na al die jaren ben ik nog steeds op zoek naar de ultieme Zelda-ervaring.

ightWat betreft games die niet van Nintendo afkomstig zijn, kijk ik uit naar allerlei titels. Zo ben ik benieuwd naar de eerste, ware gameplay van Batman: Arkham City, de sfeervolle utopia van Bioshock Infinite en de multiplayer-onthulling van Battlefield 3. Toch blijft er, na al die jaren stilte, één game die stilletjes in mijn hart blijft kloppen: Episode Three. Toegegeven, Valve heeft aangeduid niet op de E3 aanwezig te zijn, waardoor de kans op een onthulling van Episode Three nagenoeg niet bestaand is. Anderzijds moet je er rekening mee houden dat Gabe Newell geheel vrolijk het podium van Sony betrad en ons verraste met de aankondiging van Portal 2 voor de PlayStation 3. Wie weet wat ons te wachten staat!

Wanneer ik een blik werp op titels die nog aangekondigd of volwaardig onthuld moeten worden, dan kijk ik al gauw uit naar Prey 2, Metro: Last Light, Saints Row: The Third, Hitman: Absolution, Serious Sam 3, Thief 4 en The Darkness II. Stuk voor stuk zijn het (potentiële) toppers waar ik met smart naar uitkijk. Anderzijds heb ik ook een rijtje met titels, die ik graag aangekondigd zou willen zien worden. Lekker tactisch te werk gaan in een Rainbow Six: Vegas 3, samen al gierend en brullend aan de slag in Borderlands 2 of na al die jaren eindelijk mijn fantasie uitleven in een volwaardige, 3D Pokémon-RPG. Hoe dan ook, ik hoop gewoonweg verrast te worden door een flinke lading titels, met name voor de PC, Wii (2) en 3DS.

eftAls laatste resteert dan nog voor mij de allergrootste E3-klapper in jaren: de Wii 2. Al weken, nee, maanden ben ik aan het verzinnen hoe krachtig de console wel of niet zou kunnen zijn. Het is in elk geval een feit de console beelden met een resolutie van 1080p tevoorschijn tovert en de nodige backwards compatibility zal ook wel aanwezig zijn. Stiekem smeek ik dat de console een stuk krachtiger is dan de PlayStation 3 en daardoor een voordeel kan behalen. Het is tijd dat Nintendo weer eens laat zien wat een echte “hardcore” console is. Het is niet voor niets dat we in de jaren 80 en 90 de term “Nintendo Hard” aanhielden, voor Nintendo-games die oprecht pittig waren en uitermate geschikt voor de hardcore gamers. Wat dat betreft kan Mario zich ook aansluiten in het rijtje van hardcore titels, want Super Mario Bros., dat was pas bikkelen…

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Naast Battlefield 3 kan ik me nergens in vinden 😛 Maarja ik denk dat je met Nintendo opgegroeid moet zijn..

  2.   
    DGonlag2's avatar

    Nintendo mag nu wel de sterkste console krijgen, maar toch is het alweer verouderde techniek. Dadelijk komen Microsoft en Sony weer met nieuwe en ligt Nintendo weer achter met hun hardware. Ze moeten juist nog veel meer extra erin stoppen zodat het goed kan concureren met de volgende generatie consoles.

    Battlefield 3 kijk ik ook naar uit. Vooral hoop ik op multiplayer gameplay/footage en de datum van de Beta en daar wat informatie omheen.

  3.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    TwanStins schreef, "Naast Battlefield 3 kan ik me nergens in vinden 😛 Maarja ik denk dat je met Nintendo opgegroeid moet zijn.."

    daar zit ik ook mee

  4.   
    DonutsRocks's avatar

    Ik kan me hier prima in vinden. Vooral episode three en een hardcore wii spreken mij wel aan 😛

  5.   
    ms13694's avatar

    ik zou niet al teveel hopen op episode 3 😳

  6.   
    JonsoN's avatar

    Episode 3 is a lie, half-life 3 is a lie, Valve is a lie.

  7.   
    Update's avatar

    Gelukkig is de Valve engine al zo goed, dat ik zelf nog niet zo;n behoefte heb aan een nieuwe…