Netwerk Sony opnieuw binnengedrongen door hackers

En het is weer raak. Nu gisteren de PlayStation Store weer online is gegaan, leek alles eindelijk weer z’n normale gangetje te krijgen bij Sony. Gebruikers kunnen weer online gamen op het PlayStation Network en Sony zegt de beveiliging behoorlijk aangescherpt te hebben tegen mogelijke toekomstige cyberaanvallen.

Maar het bedrijf is kennelijk vergeten dat ze nog een groot aantal diensten heeft draaien, diensten die ook gevoelige informatie van vele honderdduizenden gebruikers in handen hebben. Eén van deze diensten, SonyPictures.com, zou gisteren zijn getroffen door hackers. Althans, dat beweert een groep hackers genaamd Lulz Security.

De dienst SonyPictures.com was na het fiasco van het PlayStation Network al vier keer getroffen door cyberaanvallen de afgelopen weken, zo bevestigde Sony. Maar nu zou alles beschermd moeten zijn.

Lulz Security heeft echter gisterenavond in een statement laten weten dat ze de servers van Sony Music Japan hebben binnengedrongen. De hackers hebben de gegevens van meer dan een miljoen personen online gezet. Het gaat hier om wachtwoorden, adressen, namen en andere gegevens die gebruikers zouden hebben moeten invullen voor het meedoen aan een loting van de dienst. De gegevens van Nederlanders zouden hier ook mee gemoeid zijn.

Volgens LulzSec waren de wachtwoorden die ze aantroffen in de servers niet beveiligd met encryptie, maar stonden ze gewoon letterlijk weer gegeven. Ze was verbaasd en geschrokken van de erbarmelijke veiligheidsomstandigheden waarin de gegevens van gebruikers verkeerden. De groep vraagt zich dan ook af waarom mensen vertrouwen stellen in een bedrijf dat zo met de gegevens van klanten omgaat en stelt dat Sony de aanval zeker verdient.

From a single injection, we accessed EVERYTHING. Why do you put such faith in a company that allows itself to become open to these simple attacks?

What’s worse is that every bit of data we took wasn’t encrypted. Sony stored over 1,000,000 passwords of its customers in plain text, which means it’s just a matter of taking it.

This is disgraceful and insecure: they were asking for it.

Sony stelt de claim van Lulz Security te onderzoeken, maar wilde verder niet zeggen over de vermeende aanval.

  1.   
    Update's avatar

    Dammn. This shit is gettin old!

  2.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Aan de ene kant goed dat die hackers beveiliging issues aan de kaak stellen maar laat ze ajb op een positieve manier gebruik maken van hun kennis en niet ieders spelplezier bederven

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Tering hé. Sony moet echt eens wat gaan doen aan hun beveiliging. Maken ze het bij PSN beter maar bij andere delen van Sony weer niet. Das echt heel erg stom van ze. Weer 1 miljoen accounts gestolen, lekker dan.

    Verlies zo onderhand alle vertrouwen is Sony.

  4.   
    Dagger_of_Time's avatar

    ja tuurlijk. de rabobank word beroofd, dus de rabobank is schuldig??? nee, gewoon die stomme dieven. afblijven met je klauwen, en gewoon lekker met lego gaan spelen

  5.   
    Hitman047's avatar

    Dagger_of_Time schreef, "ja tuurlijk. de rabobank word beroofd, dus de rabobank is schuldig??? nee, gewoon die stomme dieven. afblijven met je klauwen, en gewoon lekker met lego gaan spelen"

    Tuurlijk zijn de overvallers dan eindverantwoordelijk, maar als de bank zijn beveiliging gewoon niet op orde heeft mag je deze er toch zeker medeverantwoordelijk voor houden.

    Ik zeg niet dat het Sony’s eigen schuld is, maar ze moeten ook niet steeds roepen dat de beveiliging in orde is, terwijl ze hier al jaren niet meer naar hebben omgekeken. 😉

  6.   
    DGonlag2's avatar

    Hitman047″][quote=”Dagger_of_Time schreef, "ja tuurlijk. de rabobank word beroofd, dus de rabobank is schuldig??? nee, gewoon die stomme dieven. afblijven met je klauwen, en gewoon lekker met lego gaan spelen"

    Tuurlijk zijn de overvallers dan eindverantwoordelijk, maar als de bank zijn beveiliging gewoon niet op orde heeft mag je deze er toch zeker medeverantwoordelijk voor houden.
    Ik zeg niet dat het Sony’s eigen schuld is, maar ze moeten ook niet steeds roepen dat de beveiliging in orde is, terwijl ze hier al jaren niet meer naar hebben omgekeken. 😉 [/quote]

    Dat bedoel ik. Ze zijn gehackt en gaan beveiliging verbeteren voor PSN en de rest doen ze niks aan. Komt het niet in ze op dat dat ook gehackt kan worden? Stelletje idioten daar bij Sony.

  7.   
    irapi's avatar

    Opflikkeren met dat zielige gehack nou. Als iedereen zo “makkelijk” andermans wachtwoord kan krijgen bij sony, waarom is dit dan niet 5 jaar geleden al gebeurd?

  8.   
    simonchief's avatar

    irapi schreef, "Opflikkeren met dat zielige gehack nou. Als iedereen zo “makkelijk” andermans wachtwoord kan krijgen bij sony, waarom is dit dan niet 5 jaar geleden al gebeurd?"

    Koop een Xbox
    😉

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    DGonlag2″]

    ”Hitman047″ schreef, "[quote=”Dagger_of_Time schreef, ".."

    Tuurlijk zijn de overvallers dan eindverantwoordelijk, maar als de bank zijn beveiliging gewoon niet op orde heeft mag je deze er toch zeker medeverantwoordelijk voor houden.
    Ik zeg niet dat het Sony’s eigen schuld is, maar ze moeten ook niet steeds roepen dat de beveiliging in orde is, terwijl ze hier al jaren niet meer naar hebben omgekeken. 😉 "

    Dat bedoel ik. Ze zijn gehackt en gaan beveiliging verbeteren voor PSN en de rest doen ze niks aan. Komt het niet in ze op dat dat ook gehackt kan worden? Stelletje idioten daar bij Sony. [/quote]

    Nee kijk laat ze even de tijd nemen om dat te doen ze hebben nu net het playstation netwerk pas weer online helemaal, Ze zouden echt wel dan de rest ook doen je kan niet alles te gelijk doen.

    Ik vind gewoon dat die hackers nu eens terug moeten gaan naar de lego blokken want begin het nu wel een beetje zat te worden, We weten nu wel dat sony te hacken valt pak eens een ander bedrijf microsoft met xbox live ofzo bijv maar niet sony meer die heeft al genoeg geleden.

  10.   
    MelvinK's avatar

    Zucht 👿

  11.   
    Tibor922's avatar

    Idd Koop een xbox, dan heb je dit niet 🙄

  12.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    ”Tibor922″ schreef, "Idd Koop een xbox, dan heb je dit niet 🙄 "

    Dat maakt allemaal niks uit hoor,
    koop een Xbox ja hoor. 🙄 Want het kan ook net zo goed gebeuren met de X360 als ze de ps3 kunnen hacken kunnen ze elke Console hacken. En hoe goed je beveiliging ook is hackers hebben altijd wel vroeg of laat een manier gevonden om er door te komen.

  13.   
    FT0rres090's avatar

    irapi schreef, "Opflikkeren met dat zielige gehack nou. Als iedereen zo “makkelijk” andermans wachtwoord kan krijgen bij sony, waarom is dit dan niet 5 jaar geleden al gebeurd?"

    5 jaar geleden, werden mensen die hun eigen product waar ze voor hebben betaald, en er doen wat ze ermee willen, niet aangeklaagd door Sony.

  14.   
    HeittieH's avatar

    Hebben die hackers geen baan ofzo…of zoveel tijd over?

    1 keer is leuk, 2 keer betekend andere drijfveer….dus deze zijn geen zuivere hackers wat mij betreft.

    Als Sony nu definitief de stekker er uit trekt hebben deze hackers voor 1.000.000 gamers de lol er vanaf gehaald.
    Knap staaltjes klootzakerij… netter kan ik het niet zeggen. 😡

  15.   
    najreteip's avatar

    plain text…

    Eigelijk niet aanvaardbaar van zo’n groot bedrijf

  16.   
    Lazar93's avatar

    ik begin die hackers nou wel zat te worden
    en wat mensen heir nu zeggen van ja sony’s eigen schuld?
    sony’s beveiliging is neit goed op bepaalde sites maar dit is toch geen vrijkaart voor nou ga het maar hacken ?
    echt een stel treurpijpen die hackers 😡

  17.   
    spychohead's avatar

    Update schreef, "Dammn. This shit is gettin old!"

    dit^^ zo te zien mag sony nog wat aan de beveiliging gaan doen.

  18.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    dat van koop een xbox is wel heel zwak, je betaalt voor online gamen, als het offline word gehaald, shit dan zouden ze of heel erg goed gematst moeten worden ( ook een soort van Welcome Back ) of iedereen stapt over naar de PS3.

    maar dat plain text? wtf you kiddin right? 😮

  19.   
    LennardF1989's avatar

    najreteip schreef, "plain text…
    Eigelijk niet aanvaardbaar van zo’n groot bedrijf"

    En een simple SQL injectie ook nog. Sony heeft blijkbaar nog nooit gehoord van het sanitizen van input.

  20.   
    cool ice's avatar

    zucht… 😥 waarom moeten ze nou de hele tijd sony hebben?

  21.   
    Epic-Max's avatar

    Sony houd alleen de hoofdingang in de gaten maar ondertussen lopen ze via de achterdeur naar binnen het kan ook wel een keer klaar zijn als die hackers zo veel moeite doen om weer in games te hacken koop dan een xbox en laat sony met rust

  22.   
    ianyo's avatar

    gewoon AVG anti-virus op je PS3 modden xD of een andere anti-virus want Sony Network lijkt mij zo lek als een mandje.