OnLive telt al honderd games; integreert Facebook

De cloud gaming service OnLive telt inmiddels honderd games die vanuit de service opgestart kunnen worden. Het platform werd tijdens de E3 van 2010 gelanceerd met slechts negentien games, maar kent er sinds de toevoeging van Red Faction: Armageddon al weer honderd.

Het blijft echter niet bij slechts honderd games, Disney heeft namelijk laten weten ook een partnerschap aan te gaan met OnLive. Daardoor zullen onder andere de racegames Split/Second en Pure ook toegevoegd worden aan OnLive’s rij games.

Misschien nog wel merkwaardiger dan het aantal games dat OnLive kent is dat de cloud gaming service nu ook Facebook ondersteunt. PR-leden van OnLive lieten weten dat het niet enkel om status updates betreffende OnLive zal gaan, de integratie gaat verder: gamers zullen via Facebook games op kunnen starten en kunnen via OnLive direct screenshots en zogenaamde ‘BragClips’ uploaden naar Facebook. Volgens de dames en heren van OnLive is dit pas het begin van een revolutie binnen de game-industrie.

De OnLive service is vooralsnog enkel beschikbaar voor gamers in de VS, maar een uitbreiding naar de UK, Europa en Azië zijn inmiddels ook aangekondigd.

  1.   
    DGonlag2's avatar

    In principe een heel erg mooi concept. Maar je hebt er wel behoorlijk wat bandbreedte voor nodig. En als je een downloadlimiet hebt is die zo vol. Das wel weer behoorlijk nadelig.

    Ga maar na, een spel in 1080p of 720p streamen. Lekker groot bestand.

  2.   
    cookymonster's avatar

    ik vind het een prachtig initiatief maar het benodigde internetvolume moet inderdaad gigantisch zijn vrees ik

  3.   
    Hitman047's avatar

    Ik vind het principe nog steeds geweldig. Mooi dat de mensen hierachter blijven kijken naar de toekomst en hun product verder verbeteren en uitbreiden.

  4.   
    MelvinK's avatar

    ik weet het niet zo met die onlive , liever tog een console en normale goeie concurrentie ,en als je een goeie bandbreedte nodig heb zal zoiets tog nooit lekker kunnen spelen, vooral online niet , als je al kijkt hoeveel mensen in een room bevoorbeeld COD al een slehte verbinding hebben dan lagt het al aan alle kanten 🙁

  5.   
    Dy-88's avatar

    ik heb het (beta versie) en ik moet zeggen het bevalt me heel erg. enige is dat je een snelle internet verbinding nodig hebt anders heb je net zoals ik niet HD kwaliteit. ik heb dus nu ook SD kwaliteit 200 nog wat p
    wat er dus niet zo mooi uit ziet. en ook nog een minpunt er zijn te weinig leuke games, ik wil de call of duty’s erop hebben de Battlefields…