Mass Effect 3 zal het einde betekenen voor commandant Shepard

Mass Effect 3-producer Michael Gamble laat ons weten dat het in Mass Effect 3 de laatste keer zal zijn dat gamers de mogelijkheid krijgen om met Commander Shepard te spelen, aangezien het derde deel van de Mass Effect-franchise het verhaal rondom Shepard volledig afsluit.

Of de hoofdrolspeler uit de Mass Effect-trilogie een tragisch einde staat te wachten is vooralsnog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk heeft men dit grotendeels zelf in de hand, omdat de gamer een grote keuzevrijheid krijgt voorgeschoteld waar men zelf kan bepalen welk kant het verhaal op moet gaan.

BioWare-baas Ray Mazuka meldt er nog wel expliciet bij dat het einde van Shepard niet het einde van Mass Effect betekent. Volgens hem heeft BioWare zelfs ambitieuze plannen voor de franchise en de afsluiting van de trilogie is tevens weer een nieuw begin.

  1.   
    HellViperX's avatar

    Stop Spoiling on the Newspage! 😥

  2.   
    FishHookz's avatar

    Had ook weer zoon spoilers gevoel, wat is dat toch met Mass Effect 3 😆

  3.   
    Flapjack's avatar

    gelukkig nog niet gelezen…

    maar indd vorige bericht over mass effect 3 was ook zon spoiler.
    beetje kwalijk voor de kerol die zit post.

    maak in het vervolg een neutrale kop met een waarschuwing spoilers ofso want dit gaat nergens over dit gespoil.
    beetje jmmr gn

  4.   
    Hitman047's avatar

    Slimme manier om ,na de (Shephard-)trilogie, de succesvolle serie voort te zetten. 😉

    Overigens zie ik niet in wat hier nou de spoiler is?!

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Het is geen spoiler, want het is namelijk al langer bekend dat Mass Effect wordt afgesloten na deel drie. Dan klinkt het logisch dat wanneer BioWare doorgaat met de reeks, met een ander personage aan de gang gaat.

    Bovendien is het bij lange na niet bekend wat er met Shepard gebeurt, dus een echte spoiler kun je het hier niet noemen.

  6.   
    Flapjack's avatar

    nee maar de mensen die graag verrast willen worden? en die niet weten wat er al bekend is? net zoals dat die reapers kunnen winnen is dit ook spoiler…

  7.   
    limsma's avatar

    wat de hack is er met mis met de mensen die die hier comments op geven snappen zij het begrip spoiler niet. als dit een spoiler is is het bericht dat AC revelations het einde is van de ezio trilogie ook een spoiler en dit veraad niks van het verhaal omdat je het einde gewoon zelf maakt. 😡

  8.   
    FishHookz's avatar

    Flapjack schreef, "nee maar de mensen die graag verrast willen worden? en die niet weten wat er al bekend is? net zoals dat die reapers kunnen winnen is dit ook spoiler…"

    Er zijn ook mensen die alles van een game wilt vermijden totdat de game uit is en dan lees je opeens zoon titel 😆

  9.   
    The Beaver's avatar

    Potverdriedubbeltjes.. Wederom het tweede topic dat een SPOILER mee brengt .

  10.   
    fabiankok's avatar

    Jongens, een spoiler is letterlijk een weetje van het verhaal dat het verháál verraad.

    Afgaand hoe Mass Effect gebaséérd is op meerdere eindes, zowel goed als kwaad, en ziend hoe dit een trilogie is, hoe kan je dan ooit niet op de conclusie zijn gekomen dat a: de reapers kunnen winnen (shepard kon ook dood gaan in 2, dan zie je dit toch wel aankomen??) en b: een trilogie betekent toch echt wel vaak dat daarmee het verhaal van de hoofdpersoon afgesloten wordt, vandaar de term ”trilogie” en niet tweeluik of iets dergelijks, uitzonderingen daargelaten. (en het was al eerder bekend dat ME een trilogie zou worden… of oh wacht, dat was dan natuurlijk ook een spoiler!)

    Irritatie? Ja. De poster van dit bericht heeft helemaal niks fout gedaan, als je zelf 3seconden nadenkt kom je vanzelf op deze conclusie, het was pas een spoiler geweest al had er iets gestaan in de trant van ”shepard blaast zichzelf op in de main-console waar de reapers hun orders vandaan halen waardoor ze stilvallen en de aarde gered is”.

  11.   
    ms13694's avatar

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

  12.   
    Rebel1244's avatar

    jmmr van shepard had graag gezien dat het verhaal bij hem verder ging maar misschien doen ze hier beter aan triologie afgelopen frisse start voor een nieuwe deel !!

  13.   
    El Poco Polo's avatar

    shepard maakt me geen reet uit, als garrus maar blijft