PC-versie The Elder Scrolls V: Skyrim maakt gebruik van Steamworks

Goed nieuws voor degenen die aan de slag willen met de PC-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim, want Bethesda heeft bekendgemaakt dat de titel gebruik zal maken van Steamworks.

Dit betekent dat de game een activatie vereist op Steam, alvorens je kunt spelen, en de nodige hoeveelheid Steam-achievements zijn natuurlijk te verwachten.

  1.   
    Jarek's avatar

    Hoezo is dat goed nieuws voor degene die aan de slag willen met het spel ?

    Ik gebruik het zelf ook, maar het komt over alsof het geweldig nieuws voor de pc gamers is.

  2.   
    See4urSelf's avatar

    Lekker!

  3.   
    Jonah's avatar

    Fanta$y schreef, "Hoezo is dat goed nieuws voor degene die aan de slag willen met het spel ?
    Ik gebruik het zelf ook, maar het komt over alsof het geweldig nieuws voor de pc gamers is."

    Omdat Steam erkend is als een succesvolle vorm van DRM, die heel veel opties biedt aan gamess om items te delen, te kletsen met anderen en natuurlijk nog veel meer. Dit maakt het, met name voor degenen die Steam reeds gebruiken, goed nieuws. 😉

  4.   
    Neolite's avatar

    Jonah schreef, "

    ”Fanta$y” schreef, "Hoezo is dat goed nieuws voor degene die aan de slag willen met het spel ?
    Ik gebruik het zelf ook, maar het komt over alsof het geweldig nieuws voor de pc gamers is."

    Omdat Steam erkend is als een succesvolle vorm van DRM, die heel veel opties biedt aan gamess om items te delen, te kletsen met anderen en natuurlijk nog veel meer. Dit maakt het, met name voor degenen die Steam reeds gebruiken, goed nieuws. 😉 "

    Echter staat er dat het goed nieuws is voor iedereen. Dit terwijl heel veel mensen niet staan te springen om Steam. Deze zien het als noodzakelijk kwaad, dus niet zo positief. Voor Steam-Users is het goed nieuws, maar daar houd het ook op.

  5.   
    meatball's avatar

    diegene die hekel aan steam hebben, leven waarschijnlijk nog in de middeleeuwen. Het is een handig platform. Ik heb al bijna 200 games in steam.

  6.   
    Neolite's avatar

    meatball schreef, "diegene die hekel aan steam hebben, leven waarschijnlijk nog in de middeleeuwen. Het is een handig platform. Ik heb al bijna 200 games in steam."

    Steam is de beste vorm van DRM, echter het blijft DRM. Maar om mensen die geen Steam willen gebruiken nou te vergelijken met middeleeuwse mensen? Dat vind ik een rare conclusie.

  7.   
    Jonah's avatar

    Nou ja, ik denk dat meatball eerder doelt op de problemen die Steam in het verleden heeft gehad (het kernwoord hier), waardoor sommigen nog twijfelen om als het ware de ‘overstap’ te maken. Steam heeft zich over de jaren enorm ontwikkeld en daarom mag dit wat mij betreft als goed nieuws beschouwd worden. Steam maakt het uitbrengen van patches erg makkelijk, wat voor een game zoals Skyrim heel erg belangrijk is. Daarnaast heb je de nodige achievements, het kunnen delen van media en gewoon het kunnen kletsen met de community over de game.

  8.   
    gragon3's avatar

    Is het wel, dan staat namelijk ook Skyrim op mijn steam en loop ik niet met domme cd’tjes steeds te kloten 😀

  9.   
    Neolite's avatar

    Allemaal heel erg mooi. Maar ik wil gewoon in staat zijn om een spel OFFLINE te kunnen spelen/installeren. Ik heb niks tegen Steam, ik gebruik het zelf ook. Echter vind ik het “verplichten” een beetje ver gaan.

  10.   
    theis's avatar

    Neolite schreef, "Allemaal heel erg mooi. Maar ik wil gewoon in staat zijn om een spel OFFLINE te kunnen spelen/installeren. Ik heb niks tegen Steam, ik gebruik het zelf ook. Echter vind ik het “verplichten” een beetje ver gaan."

    vriend.
    offline modus?
    ‘nuff said
    🙄

  11.   
    Jonah's avatar

    theis schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Allemaal heel erg mooi. Maar ik wil gewoon in staat zijn om een spel OFFLINE te kunnen spelen/installeren. Ik heb niks tegen Steam, ik gebruik het zelf ook. Echter vind ik het “verplichten” een beetje ver gaan."

    vriend.
    offline modus?
    ‘nuff said
    🙄 "

    In de offline modus kun je een game toch echt niet installeren. 😉

  12.   
    coolsharpei's avatar

    bah steam! 😕

  13.   
    Supermanneke's avatar

    Ik vind het persoonlijk nogal jammer, aangezien ik zelf programma’s als steam niet erg fijn vind, maarja, het zal wel ff wennen zijn.