Fast Forward 2012: Borderlands 2


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over het langverwachte vervolg op Borderlands!

Als we Gearbox mogen geloven, dan wordt Borderlands 2 groter, beter en vooral bruter. Het origineel wist uitstekend shooter- en RPG-elementen te combineren, maar een stevig verhaal had de game helaas niet in huis en het geheel kon ook nog redelijk repetitief worden. Er is dus genoeg ruimte voor verbetering!

Pandora, maar anders
Er zijn vijf jaren verstreken sinds de gebeurtenissen in Borderlands en Pandora is niet langer hetzelfde te noemen. Handsome Jack heeft de eer opgestreken voor het ontdekken van de Eridian Vault en de rijkdommen hiervan opgeëist. Hierdoor heeft hij de Hyperian Corporation over kunnen nemen en de controle gekregen over Pandora.

De zeer geliefde man belooft de wetteloze planeet op te ruimen en wenst dit te bewerkstelligen door alle kolonisten een kopje kleiner te maken. Zijn symbool is een gigantische basis in de vorm van een “H” op Pandora’s maan, waarvandaan hij altijd Hyperion-troepen kan oproepen. Kortom, Handsome Jack heeft Pandora in zijn greep…

[SCREENSHOTS]
Het viertal!
Borderlands 2 brengt een volledig nieuw viertal met zich mee. Als eerste hebben we de grootgespierde Salvador, ook wel bekend als de Gunzerker, die in staat is om twee(!) vuurwapens tegelijk te gebruiken. Vervolgens kennen we een nieuwe Siren, genaamd Maya, met krachten die waarschijnlijk te vergelijken zijn met die van Lilith. De overige twee klassen moeten helaas nog onthuld worden.

Nieuwe elementen
Een uitgebreider verhaal en een nieuw viertal zijn natuurlijk niet voldoende om een vervolg af te leveren, dus er staan ons allerlei nieuwe gameplay-elementen te wachten. Het wapensysteem zal volgens Gearbox uitgebreider en diepgaander worden, de voertuigen zijn herwerkt met betere physics, dynamische queesten hebben invloed op het verloop van de game en de wereld is nu geheel open. Niet langer hoef je een nieuw gebied te laden om deze te betreden.

Verder zal de A.I. van de vijanden flink worden opgepoetst, waardoor de sterkere tegenstanders meer teamwerk vereisen. De gewoonlijke doerakken rennen nog steeds als een kip zonder kop rond, maar ze kunnen nu wel over obstakels heen klimmen en gebruik maken van de omgevingen. Elkaar verdedigen en oppeppen zal dus van belang zijn!

Voorlopige conclusie
Borderlands 2 heeft voldoende potentie om zijn voorganger te overtreffen en een stevige ervaring neer te zetten. Met een fris verhaal, nieuwe personages, meer RPG-elementen en dynamischere gameplay kan dit een uitstekende coöperatieve game worden. Ook de briljante humor van het origineel lijkt terug te keren en dat is natuurlijk een must.

Borderlands 2 verschijnt eind 2012.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Borderlands was een geweldige game, en sommige van de uitbreidingen behoren tot de beste die ik ooit gezien heb.

    Van het 2e deel verwacht ik niets minder. Ik kan dan ook niet wachten om deze te spelen. 😉

  2.   
    FishHookz's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Borderlands was een geweldige game, en sommige van de uitbreidingen behoren tot de beste die ik ooit gezien heb.
    Van het 2e deel verwacht ik niets minder. Ik kan dan ook niet wachten om deze te spelen. 😉 "

    Hier hetzelfde 😉

  3.   
    darkclown's avatar

    Senzanome schreef, "

    ”Hitman047″ schreef, "Borderlands was een geweldige game, en sommige van de uitbreidingen behoren tot de beste die ik ooit gezien heb.
    Van het 2e deel verwacht ik niets minder. Ik kan dan ook niet wachten om deze te spelen. 😉 "

    Hier hetzelfde 😉 "

    Same here