Resident Evil 6 aangekondigd; eerste informatie beschikbaar

De geruchten zijn in één klap bevestigd: Resident Evil 6 is officieel aangekondigd. Capcom is bezig met het zesde deel uit de survival-horror-serie en deze zal zich, zoals de geruchten al deden vermoeden, inderdaad afspelen in China. Wederom kunnen we aan de slag met Leon Kennedy, de protagonist van het vierde Resident Evil-deel, die er ditmaal een stuk volwassener uitziet. Ook Chris Redfield is weer van de partij. Resident Evil 6 zal zich tien jaar na het Raccoon City-incident afspelen, alwaar Leon Kennedy de president van de Verenigde Staten voor zijn ogen in een zombie ziet veranderen.

De ontwikkelaars hebben aangegeven dat Resident Evil 6 een soort middenweg probeert te zoeken tussen het vierde deel en Resident Evil 5. Hiroyuki Kobayashi, producer van Resident Evil 4 en programmeur van de originele Resident Evil, is de executive producer van het zesde deel. Over de aankondiging van het nieuwste deel uit de befaamde serie, had hij het volgende te zeggen:

From the outset the team’s intention was to create an experience that delivers a gripping storyline, tense single-player and co-op action all set against a constant theme of horror. We are calling this fusion dramatic horror and are confident it will resonate with both existing fans of the series as well as newcomers.
Volgens de planning zou het spel al vanaf 20 november in de winkelschappen moeten liggen. Dit betreft echter alleen de PlayStation 3- en Xbox 360-versie. De PC-versie zal namelijk nog iets langer op zich laten wachten.

  1.   
    fdennis's avatar

    Vond de camera en het draaien echt belabberd in deel 5. Hopelijk is dit verbeterd in deeltje 6.

  2.   
    MisterMDW's avatar

    Kijk hier ontzettend naar uit !! Helemaal na het zien van de trailer 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=sS_bGpe9qE8

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik ben erg blij met deze stap. Niet alleen krijgen we de echte Zombies terug in een soort van Raccoon City decor,
    maar we mogen ook spelen met beide Resident Evil iconen Leon S. Kennedy & Chris Redfield.
    En het komt dit jaar nog uit.
    Ik zou nou gelukkig kunnen sterven :*)

  4.   
    fabiankok's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Ik ben erg blij met deze stap. Niet alleen krijgen we de echte Zombies terug in een soort van Raccoon City decor,
    maar we mogen ook spelen met beide Resident Evil iconen Leon S. Kennedy & Chris Redfield.
    En het komt dit jaar nog uit.
    Ik zou nou gelukkig kunnen sterven :*)"

    Ik zou even wachten met sterven totdat je daadwerkelijk het spel hebt en hebt gespeeld ;P

  5.   
    a-lex's avatar

    Can’t wait op deze… damn !!