Skyrim zal ander DLC-model volgen dan Fallout 3, aldus Bethesda

Volgens Todd Howard, game director bij Bethesda, hoeven we voor The Elder Scrolls V: Skyrim niet zoveel downloadable content in een hoog tempo te verwachten als bij Fallout 3 het geval was. De DLC die voor Skyrim zal uitkomen, moet uitgebreider zijn dan die van Fallout 3 en meer het idee geven van echte uitbreidingen, zoals enkele jaren geleden gebruikelijk was.

For Fallout 3 we did five DLCs. That was a very aggressive path for us.

Our plan now is to take more time, to have more meat on them [for Skyrim]. They’ll feel closer to an expansion pack.

Hierdoor zal er wel een groter gat zitten tussen de releases van de verschillende DLC. Hiertussen wil Bethesda nu gratis content voor Skyrim uitbrengen. Een voorbeeld hiervan is het high resolution texture pack van de Creation Kit.
Because that gap is going to be bigger, we want to put little things out for free in between. We’ve already done that for PC with the high-res pack. We’re trying to figure out what those things are.
Eerder was er al een filmpje te zien met mogelijke toevoegingen voor The Elder Scrolls V: Skyrim. Howard benadrukt nogmaals dat het mogelijk is dat deze ideeën in de RPG geïmplementeerd worden. Wat er in de video getoond werd was echter slechts een gedeelte van alle plannen die de ontwikkelaars voor de game hebben.
There are definitely things in there that we are planning on exploring. It looks like a ton of stuff that could ship right now, but it’s in a sizzle video. It’s, you know, it’s not bug-tested, polished, balanced. That wasn’t all of it. It’s probably 60 per cent of it. The other 40 per cent doesn’t show as well in a video or we didn’t have good footage.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Lees ik dat goed? DLC zoals vroegere uitbereidings pakketten vanplaats een aantal “extra” content, en daarnaast ook nog gratis content? Ik ben zéér benieuwd, op deze manier zal ik nooit spijt hebben van men aankoop, alleen al die workshop en creation kit is al een zéér leuke toevoeging. Op deze manier krijg je toch meer waarde terug van je aankoop.

  2.   
    toeter83's avatar

    Zal wel net zo iets worden als de shivering Isle

  3.   
    FishHookz's avatar

    Beter langer wachten voor een grote DLC dan kort wachten voor een kleine DLC 😉

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik vond de Fallout 3 DLC’s niet slecht, nog beter zelfs ze voegde echt verhaal toe – maar ik vond ze dan ook wel kort, en weinig extra content leveren (op die ene in die simulator na dan).

  5.   
    See4urSelf's avatar

    Met de Creation Kit op de PC zullen we niet zonder komen te zitten! Elke dag extra content, en hele goede ook!

  6.   
    SonyBoy's avatar

    Goed nieuws dit. Ben alleen benieuwd of de dlc’s ook meer gaan kosten en of ze ook problemen veroorzaken bij de launch van die dlc’s

  7.   
    Sarge's avatar

    En zo zouden alle ontwikkelaars het moeten doen! De “expansion packs” zoals wie die kennen van vroeger, dat waren nog eens échte uitbreidingen!

  8.   
    Neolite's avatar

    Probleem voor die uitgevers is heel simpel. Breng je een wat grotere DLC uit voor zeg 20 a 30 euro. Of splits je diezelfde DLC op in meerdere delen, waar je zeg maar voor een armor al 2,50 betaald.

    De ene uitgever kiest voor het eerste model en de ander niet. Hangt er vanaf wat je precies wilt. Als je alles wilt is vaak een totaalpakket goedkoper en als je hier geen behoefte aan hebt en alleen een bepaald stukje DLC wilt is de laatste optie leuker.