Wil Sony zich van PlayStation distantiëren?

Bovenstaande titel zal alle PlayStation-aanhangers wel even een kleine hartaanval hebben bezorgd, maar wees gerust… zo’n vaart zal het (nog?) niet lopen.

Sinds vandaag heb je geen account meer op het PlayStation Network, maar wel op het Sony Entertainment Network. Hierdoor worden alle netwerkmogelijkheden van Sony onder dezelfde naam gebracht. En het is hier dat analisten vraagtekens begonnen te stellen. Volgens hen zou Sony, sinds de kleine ramp omtrent het PlayStation Network, van het slechte imago dat PlayStation sindsdien zou hebben af willen. Dit nieuws kwam vandaag in The Huffington Post.

De verandering was echter nodig om alle diensten van Sony, zoals game-, muziek- en filmdiensten, onder één handig netwerk te plaatsen.
Zo werd gesteld in een persbericht. Sony zou zich volgens analisten zich zo veel mogelijk proberen te distantiëren van de hackaanval op het PlayStation Network. Die aanval zorgde ervoor dat gamers vorig jaar een maand niet online konden gamen en er werd bovendien gevoelige informatie van meer dan honderdduizend spelers gestolen.

Kaz Hirai, de nieuwe topman uit het Sony wereldje, wist bovendien te vertellen dat er dit jaar geen PlayStation 4 zal worden aangekondigd, maar door deze uitspraak is het niet helemaal zeker dat er geen nieuwe console onder een andere naam zal worden voorgesteld.

  1.   
    RockerRoy's avatar

    Een beetje een rare titel als je het mij vraagt. Sony wil inderdaad misschien de naam “Playstation network” ditchen, maar de titel doet iets heel anders suggereren.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    De volgende console gaat wellicht (Sony) Entertainmentstation 1 heten…suggestie 😛

  3.   
    a-lex's avatar

    RockerRoy schreef, "Een beetje een rare titel als je het mij vraagt. Sony wil inderdaad misschien de naam “Playstation network” ditchen, maar de titel doet iets heel anders suggereren."

    Een beetje sensatie mag natuurlijk op zijn tijd eh;)

  4.   
    Zeeha's avatar

    zou wel eens goed kunnen 😀

  5.   
    houtblok's avatar

    maar volgensmij is playstation network een deel van sony entertaiment network kijk maar op de site daar staat bij de laatste slideshow download your fafourite games at playstation network site link : http://sonyentertainmentnetwork.com/main#

  6.   
    xHouse's avatar

    “En het is hier dat analisten vraagtekens begonnen te stellen.”
    En hier begon alle roddels? Ik wacht nog steeds op een wet dat analisten gewoon moeten zwijgen, kan veel hinder voorkomen.

    Een nieuw jaar = nieuwe start?
    Ik begrijp best dat Sony verandering wilt na hun flop om hun gamers een maand zonder PSN te zetten, dankzij Anonymous. (Snap je nu waarom ik het schijt aan hun heb, Neolite?)

  7.   
    nanathan's avatar

    Playstation is nog altijd een goed verkopend “merk” dus ik denk niet dat ze er meteen vanaf willen stappen.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Beetje aparte text mmm

  9.   
    ps3 gek's avatar

    Sony wil zich niet distantiëren, ze willen het PSN juist uitbreiden. Sony Entertainment Network is een verzameling van naast films ook films on demand, muziek etc. Ik denk dat ze die richting inwillen. En misschien naast de playstation ook op andere Sony aparaten als Smart TV’s de SEN toepassen. 🙄