Guild Wars 2 geïnspireerd door Team Fortress

Ondanks het feit dat Team Fortress inmiddels alweer bijna achttien jaar oud is, is de shooter nog steeds een grote bron van inspiratie voor game-ontwikkelaars van tegenwoordig. Veel spellen hebben vandaag de dag elementen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Valve’s meesterwerkje. Zo was Team Fortress in 1997 de eerste die headshots introduceerde, een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit hedendaagse shooters. Guild Wars 2 designers Ben Miller en Jon Peters maakten onlangs in een interview bekend dat ook hun game geïnspireerd is door Team Fortress. Het gaat hier met name om het klassen-systeem:

No-one would tell you that everyone in Team Fortress just does damage. No-one would say a Spy and a Heavy are the same because they both do damage. They’re very different playstyles. They have a very good sense of purpose.
Peters liet weten zelf niet graag als een heler te spelen:
I’m the anti-healer person. I don’t hate that people like to play support roles, it’s just that I want that role to be fun. I don’t think there’s any teamwork – what there is is just dependency.
Onze Richard mocht onlangs aan de slag met de gesloten beta van Guild Wars 2. Zijn bevindingen lees je in deze preview.

  1.   
    Supermanneke's avatar

    Ik vind het toch jammer dat ze de mogelijkheid om volledig healer te gaan eruit laten. Vond het in de meeste andere MMO’s nog best plezant om te spelen.

  2.   
    fdennis's avatar

    Mejunior schreef, "Ik vind het toch jammer dat ze de mogelijkheid om volledig healer te gaan eruit laten. Vond het in de meeste andere MMO’s nog best plezant om te spelen."

    Het zou me niks verbazen als de Mink class terugkomt in een expansion.

  3.   
    blackname's avatar

    fdennis schreef, "

    ”Mejunior” schreef, "Ik vind het toch jammer dat ze de mogelijkheid om volledig healer te gaan eruit laten. Vond het in de meeste andere MMO’s nog best plezant om te spelen."

    Het zou me niks verbazen als de Mink class terugkomt in een expansion."

    Geloof mij healer komt niet terug. Als je healer wilt spelen zou je moeten kiezen voor guardian die zijn team protection en heals kan geven maar tog meer combat gericht is als een healer.

  4.   
    Ika Q's avatar

    Mejunior schreef, "Ik vind het toch jammer dat ze de mogelijkheid om volledig healer te gaan eruit laten. Vond het in de meeste andere MMO’s nog best plezant om te spelen."

    De healer deed bij het eerste deel toch wat slechter, vooral omdat je vroeger alleen afhankelijk moest zijn van de healer zelf. Vooral met die missies waar je altijd rond schreeuwde voor een monk. Gelukkig hebben ze het nu goed gefixed met henchmen en heroes. Ben blij dat ze de healer eruit hebben gehaald, dat zorgt meer focus op de teamwerk.

  5.   
    Zerorin's avatar

    I love to heal =(