In cloud opgeslagen save game ME 2 niet rechtstreeks over te zetten naar Mass Effect 3

Eén van de tofste elementen van de Mass Effect-serie is dat beslissingen en keuzes die je maakt in een bepaald deel van invloed zijn op het verhaal van volgende delen. Laat jij dat ene personage leven of doodgaan? Welke karakters wil jij in je team hebben? En welke gooi je eruit? Al deze keuzes en daarop volgende uitwerkingen werden mogelijk gemaakt door je save game over te brengen naar het volgende deel in de serie.

Electronic Arts heeft vandaag bevestigd dat save games van Mass Effect 2 die zijn opgeslagen in de cloud, niet over te brengen zijn naar Mass Effect 3. Het gaat hierbij om de game voor de Xbox 360. Lokale save games die vanaf een andere Xbox zijn verplaatst via de cloud, zijn ook niet te gebruiken.

We understand this may be a great setback to those impacted who have been following the Mass Effect franchise over the years. We thank you for your patience.
Maar wees niet bang: je kunt je save games nog steeds importeren, maar dan via een omweg. Eerst zul je de in de cloud opgeslagen save games moeten downloaden naar de harde schijf van je Xbox 360, waarna je de files gemakkelijk kunt overzetten naar Mass Effect 3. Als je een save game via de cloud naar een andere Xbox hebt verplaatst, moet je hem handmatig terug verplaatsen. Hiervoor moet je een USB-stick of Xbox 360 Hard Drive Transfer-kabel gebruiken.

Degenen die hun originele harde schijf niet bij de hand hebben, bijvoorbeeld omdat die het loodje heeft gelegd, hebben wel een probleem. Op dit moment is er namelijk geen enkele manier om je save game te redden. Ten slotte zou de save game niet kunnen werken als je hem importeert via een ‘door de community gemaakte applicatie’, waarmee je files kunt downloaden en bewerken. Die werd bijvoorbeeld gebruikt voor de eindmissie in Mass Effect 2.

  1.   
    LXZ-76's avatar

    Ik zat serieus eergister nog te overwegen of ik mijn ME2 save niet naar de cloud zou verplaatsen. Ben blij dat ik dat bericht nu lees. Ik laat em lekker lokaal staan.