PlayStation 3 patch Battlefield 3 brengt serververhuur en ‘shortcut items’ met zich mee

De langverwachte patch voor Battlefield 3 is vandaag verschenen op de PlayStation 3. Hiervoor zal je ongeveer één gigabyte moeten downloaden. Zoals eerder al bekend was gemaakt is het met deze patch nu mogelijk voor PlayStation-bezitters om dedicated servers te huren.

Deze servers kun je naar je eigen wens aanpassen, zoals dat al mogelijk is op de PC. Voorbeelden hiervan zijn een instelbaar aantal tickets en mogelijkheid tot friendly fire. Je kan zelf kiezen hoe lang je een server wil huren, met onderstaande tarieven. Wil je dus slechts één avond een clanwar houden, dan is dit mogelijk op je eigen server:

1 dag: €1,49
1 week: €6,99
30 dagen €24,99
90 dagen: €59,99
Daarnaast brengt deze patch ook de mogelijkheid met zich mee om nog niet behaalde unlocks te kopen. Wil jij ook wel eens domineren in de lucht, maar krijg je dit maar niet voor elkaar omdat je nog geen flares of heatseekers hebt? Dan kan je deze unlocks nu gewoon aanschaffen. Hiermee moet het voor beginners makkelijker worden om in het spel te stappen. Hieronder zie je de tien verschillende bundels en de bijbehorende prijzen:
Kit Shortcut Bundel: €24,99
Assault Kit Shortcut: €6,99
Engineer Kit Shortcut: €6,99
Support Kit Shortcut: €6,99
Recon Kit Shortcut: €6,99
Co-op Weapons Shortcut: €4,99
Vehicle Shortcut Bundel: €17,99
Air Vehicle Shortcut: €9,99
Ground Vehicle Shortcut: €9,99
The Ultimate Bundle: €39,99

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Wil jij ook wel eens domineren in de lucht, maar krijg je dit maar niet voor elkaar omdat je nog geen flares of heatseekers hebt?

    Hier heb ik last van, maar ik vertik het om unlocks te gaan kopen. Misschien kan ik ook wel gewoon niet vliegen. 😳

  2.   
    Fox's avatar

    Oke… bf3 gaat nu dus wel echt de afgrond in…

  3.   
    Hitman047's avatar

    Oké, dat is dus wel slecht. Vrij goedkope actie om zo de unlocks aan te bieden. Figuurlijk dan, want echt goedkoop zijn ze niet. 😉

    Al moet ik wel zeggen dat het wel verleidelijk is. Ik heb bij lange na niet alle unlocks. Alleen die voor de vliegtuigen heb ik allemaal. Dit scheelt wel weer een hoop werk. 😳

  4.   
    gatemaster64's avatar

    lekker eerlijk dat je op de ps3 nu unlocks kan kopen!! 👿

    kopen al die freaks alle unlocks 👿

  5.   
    Apfelsap's avatar

    Waar is de tijd dat je gewoon kon private matchen?als die functie erin zat kon je ook gewoon normaal oefenen met voertuigen en je kon met vrienden klooien zonder anderen. Is gewoon weer geldjagen dit….

  6.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Was ook al in bfbc2, en btw het is veel lastiger om nu te beginnen want als ik net in een tank zit wordt ik meteen kapotgeschoten door een andere tank omdat die hogere upgrades heeft etc. Het hoort ook lastig te zijn maar om sniper te levelen is echt lastig als een sniper 4 schoten nodig heeft minstens 2 in borst. Niet dat ik het ga kopen maar toch.

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "lekker eerlijk dat je op de ps3 nu unlocks kan kopen!! 👿
    kopen al die freaks alle unlocks 👿 "

    De echte die-hards hebben alles natuurlijk al lang geunlockt. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee, al is het wel wat prijzig. Er zijn genoeg mensen die niet heel veel tijd hebben en misschien een uurtje per week gamen, dan is het ongelofelijk frustrerend als je maar blijft hangen bij de wapens die je in het begin krijgt. Eigenlijk is dit juist eerlijker. Als ik nu in een vliegtuig stap, maak ik nul kans omdat ik niet eens flares heb. Terwijl de die-hard vliegers die al lang hebben, zij bestoken mij met allerhande rockets, ik heb alleen een machinegun. Ook niet erg eerlijk.

  8.   
    RockerRoy's avatar

    Die shortcuts zijn toch wel de meest pure afzetterij zeg. 40 euro voor alle unlocks en het kost DICE absoluut niks. Zowieso, wat is de lol van alles vanaf het begin al te hebben?

  9.   
    soldierarjan's avatar

    mr.black schreef, "

    Wil jij ook wel eens domineren in de lucht, maar krijg je dit maar niet voor elkaar omdat je nog geen flares of heatseekers hebt?"

    Hier heb ik last van, maar ik vertik het om unlocks te gaan kopen. Misschien kan ik ook wel gewoon niet vliegen. 😳

    ik heb precies het zelfde ik heb me er al bij neer gelegd dat ik gewoon niet kan vliegen met die dingen.

  10.   
    Leon 2.0's avatar

    ano__niem schreef, "Was ook al in bfbc2, en btw het is veel lastiger om nu te beginnen want als ik net in een tank zit wordt ik meteen kapotgeschoten door een andere tank omdat die hogere upgrades heeft etc. Het hoort ook lastig te zijn maar om sniper te levelen is echt lastig als een sniper 4 schoten nodig heeft minstens 2 in borst. Niet dat ik het ga kopen maar toch."

    Als je niet erg goed kan snipen (zoals ik) en je wilt toch alle sniper unlocks hebben, dan kan je ook gebruikmaken van de submachine guns die iedere class krijgt. De P90 (dacht ik) is bijvoorbeeld best een lekker wapen. 🙂 Zo kan je recon toch makkelijk levelen.

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Oooo verleidelijk!
    Maar dan haal je wel alle fun uit de game omdat je alles al hebt ge-unlocked.

    mr.black schreef, "

    ”gatemaster64″ schreef, "lekker eerlijk dat je op de ps3 nu unlocks kan kopen!! 👿
    kopen al die freaks alle unlocks 👿 "

    De echte die-hards hebben alles natuurlijk al lang geunlockt. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee, al is het wel wat prijzig. Er zijn genoeg mensen die niet heel veel tijd hebben en misschien een uurtje per week gamen, dan is het ongelofelijk frustrerend als je maar blijft hangen bij de wapens die je in het begin krijgt. Eigenlijk is dit juist eerlijker. Als ik nu in een vliegtuig stap, maak ik nul kans omdat ik niet eens flares heb. Terwijl de die-hard vliegers die al lang hebben, zij bestoken mij met allerhande rockets, ik heb alleen een machinegun. Ook niet erg eerlijk."

    Ik vind zelf dat de gamers die alles all hebben verdiend een veel groter voordeel hebben op het slagveld dan gamers die nog niet alles hebben verdiend. En ja het kan lang duren voordat je alle kits hebt gemeesterd.

  12.   
    cool ice's avatar

    tsjonge, 1 GB aan een patch.. het lijkt wel of we een niet complete game kopen en verdere onderdelen moeten downloaden. een tijdje terug was er toch ook al een patch van 700mb? of vergis ik me nu?

    maargoed ik zal hem morgen denk ik wel even downloaden en hopen dat alles nu vlekkeloos werkt. 🙂

  13.   
    Deadstriker's avatar

    Unlocks kopen slaat echt nergens op. Het is misschien irritant in het begin maar je wordt ook net zo goed als hun in de loop van de tijd. Het duurt echt geen weken voordat je iets simpels hebt geunlocked in BF3.

    Unlocks vrijspelen is mooi werk en ook echt een onderdeel van het spel. 🙂

  14.   
    Flapjack's avatar

    WAIT… WHAT? EA wat maak je me nu? voor mij maakt het eigelijk niet meer uit(heb toch alle wapens al maar nog niet alle vechicles) maar toch ik vind dit wel een beetje een lage stoot hoor… unlocks kopen… pffft hoe haal je hele competieve gebeuren uit een spel… DANK DICE ze kunnnen nu net zo goed het hele rank systeem overboord gooien. Dice je stelt me telleur 👿

  15.   
    G_Dragon16's avatar

    Deadstriker schreef, "Unlocks kopen slaat echt nergens op. Het is misschien irritant in het begin maar je wordt ook net zo goed als hun in de loop van de tijd. Het duurt echt geen weken voordat je iets simpels hebt geunlocked in BF3.
    Unlocks vrijspelen is mooi werk en ook echt een onderdeel van het spel. 🙂 "

    +1

    krijg meer het idee dat het naar Casual gaming / cod gameplay toe gaan -.- , hiermee verneuken ze de hele hardcore gaming in bf3. Hoop dat dice door deze aankomende update niet teveel verneukt & met deze unlocks dat niet verschillen te groot worden! Zou zo zonde zijn,

  16.   
    HashtagMcSwag's avatar

    mr.black schreef, "

    ”ano__niem” schreef, "Was ook al in bfbc2, en btw het is veel lastiger om nu te beginnen want als ik net in een tank zit wordt ik meteen kapotgeschoten door een andere tank omdat die hogere upgrades heeft etc. Het hoort ook lastig te zijn maar om sniper te levelen is echt lastig als een sniper 4 schoten nodig heeft minstens 2 in borst. Niet dat ik het ga kopen maar toch."

    Als je niet erg goed kan snipen (zoals ik) en je wilt toch alle sniper unlocks hebben, dan kan je ook gebruikmaken van de submachine guns die iedere class krijgt. De P90 (dacht ik) is bijvoorbeeld best een lekker wapen. 🙂 Zo kan je recon toch makkelijk levelen. "

    Snipe is gewoon het vetste van BF in de loop boven het hoofd mikken voor de headshots van +350 en dan heel statisfying de bolt action herladen echt geweldig 😆 Ik was ook zo blij dat ik eindelijk de sv98 unlocked had, nog een extra rede om niet die shortcuts te kopen.

  17.   
    Flapjack's avatar

    wat de beste man boven mij ook al zegt indd het is juist het bevredigende gevoel als je iets bereikt. en dat dice nu dat gevoel probeert weg te kapen met ,shortcuts waar je moet voor betalen, snap ik echt niet.. 😕

  18.   
    alround gamer's avatar

    Heb ze toch allemaal al. 😀

  19.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Flapjack schreef, "wat de beste man boven mij ook al zegt indd het is juist het bevredigende gevoel als je iets bereikt. en dat dice nu dat gevoel probeert weg te kapen met ,shortcuts waar je moet voor betalen, snap ik echt niet.. 😕 "

    Spelers kunnen altijd nog zelf kiezen wat ze doen,
    want het is altijd zijn/haar beslising om dit te doen. Het lijkt eigenlijk wel of de helft van jullie dit zien als een cheat code of zoiets. Maar ik heb ergens anders gelezen dat je alleen de wapens krijgt, dus alle high-tec scope’s en dempers en wat je ook allemaal op je wapen kunt bevestigen moet je alsnog zelf verdienen. 😉

  20.   
    Neolite's avatar

    Ok, even naar iedereen boven mij. Wat is er mis met het bieden van deze keuze? Je hoeft het immers niet te doen. En het is zo ongelofelijk duur gemaakt dat mensen er toch wel voor kiezen om het zelf te gaan unlocken. Snap de hele ophef niet over deze vrijwillige keuze.

  21.   
    PS4owner's avatar

    mr.black schreef, "

    ”ano__niem” schreef, "Was ook al in bfbc2, en btw het is veel lastiger om nu te beginnen want als ik net in een tank zit wordt ik meteen kapotgeschoten door een andere tank omdat die hogere upgrades heeft etc. Het hoort ook lastig te zijn maar om sniper te levelen is echt lastig als een sniper 4 schoten nodig heeft minstens 2 in borst. Niet dat ik het ga kopen maar toch."

    Als je niet erg goed kan snipen (zoals ik) en je wilt toch alle sniper unlocks hebben, dan kan je ook gebruikmaken van de submachine guns die iedere class krijgt. De P90 (dacht ik) is bijvoorbeeld best een lekker wapen. 🙂 Zo kan je recon toch makkelijk levelen. "

    voor de mensen die niet goed kunnen snipen ga dan gewoon op de hardcore servers daar kun je ook gewoon alle moduse spelen en als je sniper speeld zijn de bolt action geweren gewoon 1 shot kil in de meeste afstanden van close tot medium alleen voor lange afstanden gewoon weer op het hooft richten. ik heb voor de sniper klasse nu al 2 geweren op over de 500 !!! kills gekregen binnen 4 dagen gewoon de avonden dan wel te verstaan. gaat heel gemakkelijk ook is het leuk om team deathmatch te doen met de bolt action en dan gewoon als attachments een kleine scope als de acog, reflex of holographic en straigh pull bolt. super heerlijk om als aggressive sniper te ownen 😆

  22.   
    PS4owner's avatar

    verder vind ik wel de shorcut items persoonlijk niet leuk om te doen dan gaat de hele level gebeuren kapot. ook het heerlijke gevoel als je lang voor iets gewerkt hebt en dan ook eindelijk die ene unlock, attachment, voertuig unlock of dogtags of whatever is dan ook gelijk weg. maar ik vind wel voor de mensen die net met het spel begonnen zijn en toch niet een hele achterstand willen hebben zeker met voertuigen, met infanterie combat valt het wel mee kan ik me voorstellen dat je dit al wel zou willen kopen. ik zelf ben al colonel rank 20 dus rang 65 dus ik heb al veel dingen alleen nog veel voor bepaalde voertuigen ben nu lekker om mijn gemak de attachments voor al de wapens vrij te spelen is echt veel maar dan heb ik wel lekker iets te doen als je alles al hebt lijkt me het ook echt stom als je alles van het begin al hebt is het hele nut van levelen ook weg en zo kom je er naar mijn gevoel ook niet lekker in gespeel op de wapens ook door het levelen merk je ook welke wapens je wel fijn vind per klasse en welke attachments wel goed werken bij wapens. moet wel zeggen na de grote patch is het bij sommige wapens wel ff wennen hoe ze spelen.

  23.   
    PS4owner's avatar

    verder echt super het speelt nu naar mijn gevoel lekker vloeiend ben altijd als fan geweest van battlefield zeker op de consoles. de pc versie vind ik gewoon niet fijn spelen hebt bf 2 en bad company en bf3 gespeeld op de pc en op de playstation : bf2, bad company, 1943, bad company 2 en natuurlijk bf3 uiteraard en bf 3 vind ik tot nu toe de vetste omdat er zoveel detail in zit met geluiden en alle andere dingen

  24.   
    bender's avatar

    Ik zou de shortcuts niet eens willen dan is heel de fun eraf om dingen te krijgen. Al moet ik wel zeggen dat van level 0 in een jet overleven erg moeilijk is.

  25.   
    barto89's avatar

    patch brengt veel crashes and lag met zich mee.. Me ps3 gister 7 keer gecrasht..

  26.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Flapjack schreef, "wat de beste man boven mij ook al zegt indd het is juist het bevredigende gevoel als je iets bereikt. en dat dice nu dat gevoel probeert weg te kapen met ,shortcuts waar je moet voor betalen, snap ik echt niet.. 😕 "

    Nog bevredigender is de mensen die al heel wat langer dan je spelen en die killen terwijl ze met zijn 3 de laatste sniper op je aan het schieten. 8) ik had bf3 eerder moeten kopen ipv mw3

  27.   
    Fatal1ty's avatar

    Waarom shortcuts er zijn simpele manieren om alles in een x te unlocken beetje onzin,

  28.   
    Flapjack's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "

    ”Flapjack” schreef, "wat de beste man boven mij ook al zegt indd het is juist het bevredigende gevoel als je iets bereikt. en dat dice nu dat gevoel probeert weg te kapen met ,shortcuts waar je moet voor betalen, snap ik echt niet.. 😕 "

    Spelers kunnen altijd nog zelf kiezen wat ze doen,
    want het is altijd zijn/haar beslising om dit te doen. Het lijkt eigenlijk wel of de helft van jullie dit zien als een cheat code of zoiets. Maar ik heb ergens anders gelezen dat je alleen de wapens krijgt, dus alle high-tec scope’s en dempers en wat je ook allemaal op je wapen kunt bevestigen moet je alsnog zelf verdienen. 😉
    "

    ik zie niet wat dat met mijn reactie te maken had… want ik heb ook niet gezegd dat je het moest kopen.. ik zeg alleen dat dice dat nu het probeert weg te kapen het gevoel van iets te bereiken
    😉 ik bedoel alleen te zeggen dat dice zichzelf nu ondermijnt. je geeft rookies de kans om instant pro te zijn bij wijs van spreken. je kunt nu niet meer zien of iemand gewoon goed geoefend is een class bijv een lvl 1 soldaat die koopt een recon shortcut pack en nu kan die wapens die je eigelijk al pas op laatste kan. hoe moet je dan in vredesnaam uit maken of je voor hem moet oppassen of niet.. beetje slecht voorbeeld maar jullie snappen wat ik bedoel.. ik denk dat DICE eigelijk ook dit niet wou, dat kan ook niet anders die willen hun eigen ideen toch niet onderuithalen. dus dan moet EA wel de boosdoener zijn
    😉