Release Resident Evil 6 zeven weken vooruit geschoven

Met al het uitstel dat de games van vandaag de dag boeken, is het mooi om te zien wanneer een game haar releasedatum eens niet naar achteren verschuift, maar naar voren.

Resident Evil 6 doet het: in de nieuwste trailer van de zombiegame wordt namelijk een nieuwe releasedatum getoond, eentje die ruim een maand eerder zou vallen dan haar voorganger. Zou Resident Evil 6 eerder nog 20 november 2012 op de markt verschijnen, blijkt de game nu ingepland te staan voor een Amerikaanse release van 2 oktober dit jaar. Het veel verwachte spel komt dus een weekje of zeven eerder uit.

enter

Het is een dappere zet van Capcom. Door de game namelijk in oktober te laten verschijnen, neemt Resident Evil 6 het namelijk direct op tegen andere grote titels, zoals Assassin’s Creed III en BioShock Infinite. Is Capcom gewoon zelfverzekerd van haar nieuwste game of zijn ze bij het bedrijf wellicht bang dat straks games als Halo 4 of de nieuwe Call of Duty in november de markt aandoen? Wij zijn in ieder geval blij dat een uitgever eens de moeite neemt om een releasedatum naar voren te schuiven. We noemen dat gewoon ‘fanservice’.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Eerst dacht ik…
    Ooo daar gaan we weer, uitstel!!! 🙁

    Maar dan nog effen goed kijken met mijn vermoeide gamer oogjes en dan,
    WOOHOO YES!!! 😀

  2.   
    FishHookz's avatar

    Resident Evil Racoon City is wel leuk maar Resident Evil 6 is natuurlijk waar we echt op zitten te wachten hea 8)

  3.   
    killingdj0's avatar

    Ik wacht nog steeds op de pc versie van racoon city…..