Zynga lijdt zwaar verlies

Zynga heeft gisteravond haar laatste kwartaalcijfers aan de pers getoond. Hierbij is duidelijk geworden dat deze cijfers niet echt rooskleurig van aard waren. De ontwikkelaar heeft namelijk gedurende het eerste kwartaal een miljoenenverlies geleden. Wel slaagde de firma erin om de omzet met een bepaald percentage omhoog te schroeven.

Het verlies dat geboekt is in het begin van het nieuwe jaar ligt rond de 85 miljoen dollar. De winst bedroeg in hetzelfde stadium een jaar eerder nog zeventien miljoen dollar. Hieruit kunnen we concluderen dat het nieuwe jaar voor Zynga vooralsnog niet bepaald positief is verlopen. Een klein pluspunt is wel dat de omzet een stijgende lijn heeft ingezet: Zynga wist 321 miljoen dollar aan omzet te genereren.

Overigens komt het niet als een verrassing dat Zynga momenteel een miljoenenverlies heeft geleden. Analisten geven als verklaring dat het bedrijf hoge bedragen heeft neergeteld om andere ontwikkelaars over te nemen. Een goed voorbeeld hiervan is de overname van OMGPOP, de studio achter het populaire spelletje Draw Something, voor een bedrag van 180 miljoen dollar.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Ze investeren dus gewoon. Kunnen ze straks nog meer winst maken om alles terug te verdienen, mits ze het goed doen.

  2.   
    nanathan's avatar

    Fabianb schreef, "Ze investeren dus gewoon. Kunnen ze straks nog meer winst maken om alles terug te verdienen, mits ze het goed doen."

    zeer juist, zo zie ik het ook.
    Dit cijfer zegt niet zoveel.
    Als je ziet dat het bedrijf winstgevend is dan weet je dat ze van plan zijn uit te bereiden en dat vind ik wel goed.
    Zynga ziet het heel goed. Prima bedrijfsstrategie