Splitscreen multiplayer Minecraft alleen speelbaar op HD-televisies

Minecraft is pas net verschenen op Xbox LIVE Arcade en er zijn alweer een aantal klachten over de downloadbare titel. Het blijkt namelijk dat één van de grootste nieuwe features van het spel, de splitscreen multiplayer, niet speelbaar is op SD-televisies. Om van deze modus gebruik te maken zul je dus over een HD-televisie moeten bezitten. Microsoft heeft op de klachten gereageerd met de volgende mededeling:

In order to deliver the best consumer experience, and to support the text needs of the inventory and crafting system, split-screen multiplayer in Minecraft does require an HD screen. Currently, in game prompts alert players of the HD requirements for split-screen multiplayer.
Het is alleen opmerkelijk te noemen dat nergens in de Xbox LIVE Marketplace wordt genoemd dat de nieuwe functie alleen beschikbaar is voor de eigenaren van een HD-televisie. Feit blijft dat laatstgenoemde in ieder geval aan de slag kunnen met een erg leuke titel.

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    vage reden, jammer.

  2.   
    blackname's avatar

    sowieso vind ik het raar waarom zou het niet op sd schermen kunnen nog nooit van gehoord.

  3.   
    G.I.do's avatar

    ja… voor minecraft heb je echt de beste graphics nodig… 😕

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    G.I.do schreef, "ja… voor minecraft heb je echt de beste graphics nodig… 😕
    "

    Graphics liggen ook echt aan je tv… 😕

  5.   
    DGonlag2's avatar

    Moon-Hero schreef, "

    ”G.I.do” schreef, "ja… voor minecraft heb je echt de beste graphics nodig… 😕
    "

    Graphics liggen ook echt aan je tv… 😕 "

    De graphics niet, maar de weergave wel, dus zo raar is het niet wat hij zegt. Hoe dan ook, Splitscreen geeft je wel een stuk kleiner beeld, en dat in combinatie met SD lijkt me echt verschrikkelijk. Achja, morgenavond uitproberen bij een vriend.

  6.   
    yostiemontana's avatar

    Ga je schamen, dat zoiets er niet eens bij wordt vermeldt! De meeste mensen spelen dan wel op een hd-tv, maar er zijn zat mensen die nog op een oudere tv spelen. Je zal maar speciaal voor de splitscreen minecraft hebben aangeschaft… Zeg maar dag tegen je centen