Geen interconnectie tussen New Super Mario Bros. 2 en New Super Mario Bros. U

Hoewel Nintendo op het moment twee Super Mario Bros-titels in de maak heeft, respectievelijk New Super Mario Bros. 2 voor de 3DS en New Super Mario Bros. U voor de Wii U, zullen deze geen onderlinge connectiviteit kennen. Dit maakte Nintendo gisteren bekend bij een bespreking op de E3.

De reden hiervoor, zo beweert het bedrijf, is dat de twee Mario-titels gemaakt worden door verschillende teams. Elk van deze ontwikkelteams bezit eigen vrijheid over wat in de game moet komen, in plaats van dat rekening gehouden moet worden met de ander. Dat zou dan namelijk de creatieve vrijheid in de weg zitten. Daarnaast zijn de twee spellen ontwikkeld voor aparte systemen en de bedoeling van de games is om goed gebruik te maken van de eigenschappen van het apparaat waar deze op werkt.

New Super Mario Bros. 2 zal vanaf 19 augustus in de winkelschappen komen te liggen, terwijl New Super Mario Bros. U ergens aan het eind van het jaar zal verschijnen.

  1.   
    Gunrunner120's avatar

    Ik zie dat niet als een reden om hem niet te kopen.

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    New Super Mario Bros. 2 zal ik wel kopen. Wel jammer dat New Super Mario Bros. U gewoon (bijna) hetzelfe is als New Super Mario Bros. Wii. Als je deel 2 en U vergelijkt met New Super Mario Bros. Wii en New Super Mario Bros. DS dan zie je dat DS, Wii, 2 en U alle 4 dezelfde settings hebben. In elk deel zijn er weer 8 werelden waarvan wereld 1 land is, 2 zand, 3 water, 4 planten, 5 lucht, 6 sneeuw, 7 met bergen en 8 vuur is. Het enige verschil is dan een kostuum die ‘nieuw of verbeterd’ is. Ik hoop echt dat ze na deeltje 2 en U gaan stoppen met de New Super Mario Bros games.