Miiverse wordt het online platform van de Wii U

Nintendo is nooit zo sterk geweest met de online functionaliteit van hun consoles en handhelds, maar met de Wii U worden er flinke stappen gezet om dit in te halen. Nintendo heeft namelijk zojuist via de Nintendo Direct broadcast het online platform Miiverse voor de Wii U aangekondigd.

Miiverse is vanuit elke game en elke applicatie met de home knop op te roepen en laat je verschillende dingen doen. Zo kan er via tekst en kleine handgeschreven berichten gechat worden en kan er een videochat met vrienden gestart worden. Ook kan er via Wii Wara Ware (ja we weten het… een gekke naam) een vraag gesteld worden over een game. Zit je vast in een missie of wil je graag weten welk wapen het sterkst is? Stel je vraag en andere gamers voorzien je snel van een antwoord.

Nintendo toonde ook de evolutie van Mii Plaza, het systeem waar je op de Wii met jouw Mii en die van andere kon spelen. Mii Plaza zit nu helemaal geïntegreerd in het menu van de Wii U en is gelijk na het opstarten van de console te zien. Na het opstarten van de console krijgen spelers een scherm met verschillende tegels en een hoop Mii’s te zien. De tegels tonen games die jij speelt en games die op dat moment erg populair zijn. De Mii’s van jouw, je vrienden, je landgenoten en andere spelers met dezelfde games als jou vullen de ruimte tussen de verschillende tegels op.

Miiverse wordt onderdeel van het Nintendo Network en de mogelijkheden van het platform zal ook naar andere apparaten toekomen. Zo werden onder ander de 3DS en Android-telefoons als mogelijke kandidaten genoemd. Deze uitbreiding van Miiverse zal niet gelijk tijdens de lancering gerealiseerd zijn, maar wordt later toegevoegd. Op de E3 persconferentie van Nintendo zal er meer over Miiverse bekend worden gemaakt, vergeet dus niet om dinsdag op 18:30 bij GamersNET langs te komen.

[SCREENSHOTS]

Op de Nintendo Direct broadcast werd ook een tof filmpje getoond om Miiverse te introduceren en deze willen we jullie niet onthouden.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Wth………. 😆

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    En nu nog die friendcodes weg, bij elk nieuwsbericht wordt het beter!

  3.   
    Hitman047's avatar

    Origineel en vernieuwend – Check

    Onoverzichtelijk, nodeloos ingewikkeld, druk en afleidend – Check

    Het idee is leuk, maar ik vrees het ergste voor de uitvoering. 😳

  4.   
    Neolite's avatar

    Het is in ieder geval beter dan bij de Wii, dat kan trouwens ook niet veel slechter. Friendcodes moeten ze echt niet doen, zou fataal zijn. Dus gaat de goede kant op.

  5.   
    Sympharion's avatar

    RenevdGijp schreef, "En nu nog die friendcodes weg, bij elk nieuwsbericht wordt het beter!"

    Nintendo heeft het zo min of meer al bevestigd dat friendcodes weggaan en je eigen persoonlijke accounts op je systeem aan kan maken.

  6.   
    xColdNight's avatar

    Haha, apart filmpje. Wel jammer dat ze niet echt iets veranderd hebben aan de Mii’s.