Ubisoft: Assassin’s Creed III op Wii U wordt interessantste versie

Ubisoft is een van Nintendo’s belangrijkste partners bij de Wii U en dat blijkt eens te meer uit een opmerkelijke uitspraak gedaan door Alex Hutchinson, creative director van Assassin’s Creed III. Volgens hem zou de Wii U-versie van Assassin’s Creed III namelijk interessanter zijn dan de andere exemplaren van de game.

Dankzij de GamePad zou de ervaring van het spel versoepeld worden, doordat het met de nieuwe controller mogelijk is om constant zicht te hebben op de kaart van de omgeving. Tevens is het eenvoudiger om van wapens te wisselen door gebruik te maken van de tabletachtige controller, waardoor spelers niet steeds uit de ervaring worden gehaald doordat regelmatig de startknop ingedrukt hoeft te worden, alvorens veranderingen kunnen worden aangebracht.

Assassin’s Creed III lijkt de GamePad hiermee vooral te gebruiken, zoals veel ontwikkelaars het tweede scherm van de Nintendo DS benutten en aangezien dat veel speelervaringen verbeterde, lijkt Hutchinson’s visie niet eens zo vreemd.

  1.   
    tijn80's avatar

    Ik denk dat veel fans deze game op releasedatum willen halen. Dus tenzij de WiiU op 30 oktober in de winkel ligt… 😉 Wel leuk voor degene die van de Wii willen overstappen op de WiiU.

  2.   
    fabiankok's avatar

    Het lijkt me wel handig om Eagle Vision op de pad te hebben, en het ”echte” beeld op de tv, zodat je makkelijker onderscheid kan maken e.d.

  3.   
    Hitman047's avatar

    De eerste gameplay van de WiiU versie is ook een feit.

    Zie onderaan mijn post, hier. 😉

  4.   
    RenevdGijp's avatar

    Ubi is wel heel erg overtuigd van de Wii U. Maar interresant wordt de Wii U zeker, qua gameplay mogelijkheden!

  5.   
    Danielle.k's avatar

    De start knop hoeft misschien niet ingedrukt te worden maar het elke kijken naar het scherm van de controller lijkt me nou ook niet echt een lekkere ervaring.

  6.   
    tijn80's avatar

    Danielle.k schreef, "De start knop hoeft misschien niet ingedrukt te worden maar het elke kijken naar het scherm van de controller lijkt me nou ook niet echt een lekkere ervaring."

    Inderdaad

  7.   
    captain08's avatar

    fabiankok schreef, "Het lijkt me wel handig om Eagle Vision op de pad te hebben, en het ”echte” beeld op de tv, zodat je makkelijker onderscheid kan maken e.d."

    Hmm.. da’s inderdaad een hele goede, maarja ik heb de Join or Die Edition voor de PS3 al gepre-orderd, dus laat deze (en waarschijnlijk de WiiU zelf ook) maar aan me voorbij gaan! 😀 🙂