Mensen moeten wennen aan nieuwe dingen, aldus Nintendo

Tijdens de afgelopen E3 waren veel bezoekers ontevreden met Nintendo en in het bijzonder zijn persconferentie. De aankondiging van Pikmin 3, Nintendo Land en New Super Mario Bros. U waren niet voldoende om een nieuwe console te rechtvaardigen. Volgens Nintendo-baas Saturo Iwata heeft Nintendo dit eerder meegemaakt en is het voor mensen altijd moeilijk om te wennen aan nieuwe dingen:

For the Wii, before its launch and right after its announcement, the feedback was similar to that of the Wii U. In other words, when something unique comes up, it’s difficult for people to understand it at the beginning. A lot of misunderstandings and pessimistic observations, like, ‘Will a product like this really spread in the market?’ prevail and then after some time, after being able to experience it, the atmosphere changes.
In de tijd van de Wii waren de media ook kritisch en vonden ze het apparaat een verloren zaak ten opzichte van de Xbox 360 en de PlayStation 3:
Almost every one of the reporters asked, ‘How in the world are you going to compete with Sony or Microsoft with a product like this?’ Everyone has forgotten what the real situation was.

I would like you to look back on what we have done so far. We said, ‘We are going to sell the Nintendo DS in this way and expand the gaming population.’ We did as we said we would. Did the share price rise at the time of our making this statement? No, it did not. It only rose once the Nintendo DS started to sell well.

We also said, ‘With the Wii, we are going to get people who have never played games to play games.’ We achieved what we said we would. But the share price did not rise (at the time of announcing this vision) but it only did so after (the Wii started to sell well). In the end, it’s all about results. Therefore, we believe what we need to do now is show results.

Iwata heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat het vertrouwen in de DS en de Wii ook klein was. Dat is helemaal goedgekomen, maar het zal voor Nintendo wel moeilijk blijven om dit trucje keer op keer te flikken. We hopen met ze mee.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    En zelf brengen we de 87e Mario game uit. [/troll]

    En dan durven ze nog te zeggen dat het voor gamers moeilijk is om te wennen aan nieuwe dingen als Pikmin 3 en Super Mario bros U? Noem dan op zijn minst games die echt wat geheel nieuws doen!

  2.   
    PaNNa's avatar

    Sommigen zijn te veel gewend..

  3.   
    tijn80's avatar

    Xboxfan schreef, "En zelf brengen we de 87e Mario game uit. [/troll]
    En dan durven ze nog te zeggen dat het voor gamers moeilijk is om te wennen aan nieuwe dingen als Pikmin 3 en Super Mario bros U? Noem dan op zijn minst games die echt wat geheel nieuws doen!"

    Hij heeft het over de console, niet de games… Ik tel overigens al meer dan 230 Mario-games ๐Ÿ˜‰

  4.   
    Tom's avatar

    Als je mensen wilt laten wennen aan je console, dan zul je de console wel speelbaar moeten maken voor het grote publiek. Blijkbaar niet de tactiek die Nintendo deelt met mij, want door niet te verschijnen op Gamescom maken ze dat hele wenen wel heel erg lastig voor een heleboel gamers.

  5.   
    ckerigon's avatar

    Tom schreef, "Als je mensen wilt laten wennen aan je console, dan zul je de console wel speelbaar moeten maken voor het grote publiek. Blijkbaar niet de tactiek die Nintendo deelt met mij, want door niet te verschijnen op Gamescom maken ze dat hele wenen wel heel erg lastig voor een heleboel gamers."

    Ik denk dat de afwezigheid van Nintendo te maken heeft met het feit dat ze niks meer te tonen hebben.
    Op de E3 was natuurlijk iedereen ontevreden met wat ze lieten zien en na de E3 in de loop der weken heeft nintendo veel andere games aangekondigd. Puur om de mensen tevreden te krijgen en ik denk dat ze gewoon niet meer hebben om te showen op de Gamescon.

  6.   
    toqeer's avatar

    wennen? aan besturingen van nintendo,s consoles zal ik nooit echt
    aan wennen geef mij maar gewoon een normale consoles ๐Ÿ™„

  7.   
    GamerJaime's avatar

    ckerigon schreef, "

    ”Tom” schreef, "Als je mensen wilt laten wennen aan je console, dan zul je de console wel speelbaar moeten maken voor het grote publiek. Blijkbaar niet de tactiek die Nintendo deelt met mij, want door niet te verschijnen op Gamescom maken ze dat hele wenen wel heel erg lastig voor een heleboel gamers."

    Ik denk dat de afwezigheid van Nintendo te maken heeft met het feit dat ze niks meer te tonen hebben.
    Op de E3 was natuurlijk iedereen ontevreden met wat ze lieten zien en na de E3 in de loop der weken heeft nintendo veel andere games aangekondigd. Puur om de mensen tevreden te krijgen en ik denk dat ze gewoon niet meer hebben om te showen op de Gamescon. "

    Dat kan maar ze kunnen op zijn minst de gamers laten kennis maken met de WiiU vooral omdat er zoveel ontevreden mensen zijn. Waarom staan ze er gewoon niet met een stand en de games die op de E3 speelbaar waren voor de media? Volgens de gamekings en volgens mij had Peter ook die mening kom je er pas achter hoe leuk de WiiU is als je er een keer mee gespeelt hebt, en de gamescom is de uitgelezen kans daarvoor. Snap die keuze niet.

  8.   
    N.Frufo's avatar

    toqeer schreef, "wennen? aan besturingen van nintendo,s consoles zal ik nooit echt
    aan wennen geef mij maar gewoon een normale consoles ๐Ÿ™„ "

    Ja precies