11.000 passwords Guild Wars 2 gehackt

Het heeft er alle schijn van dat Guild Wars 2 in MMO-land “the next big thing” gaat worden. Maar met een dergelijke status op zak wordt de game ook steeds interessanter voor hackers. Ontwikkelaar ArenaNET vond het hoog tijd worden om haar gebruikers voor dit sluimerende kwaad te waarschuwen.

Inmiddels zijn er meer dan 11.000 oproepen voor hulp geplaatst bij de afdeling support van ArenaNET inzake gehackte Guild Wars 2-accounts. De ontwikkelaar besloot een aanvulling aan hun Guild Wars wiki-pagina toe te voegen waarin voor hackers gewaarschuwd wordt en mogelijkheden tot preventie worden genoemd. Als hoofdpunt wordt gesuggereerd om een uniek password te gebruiken, en geen password die al in gebruik is voor een email-account:

If you don’t want your account hacked, don’t use the same email address and password for Guild Wars 2 that you’ve used for another game or web site. Hackers have big lists of email addresses and passwords that they’ve harvested from malware and from security vulnerabilities in other games and web sites, and they’re systematically testing Guild Wars looking for matching accounts.
Hoewel deze informatie zo onderhand gemeengoed zou moeten zijn, blijkt dat nog veel mensen in de hierboven geschetste valkuil trappen. ArenaNET hoopt met deze aankondiging spelers meer bewust te maken van het gevaar van hackers. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee.

  1.   
    fdennis's avatar

    Zeer vervelend dit. Jammer dat er zulke no-lifers bestaan. Had vorig jaar ook last van hackers met WoW. Uiteindelijk via support mijn account terug gekregen. Vervelende was dat het 3 weken duurde. Maar die 3 weken werden niet verrekend. Dus betaalde 30 voor iets langer dan een maand gameplay. Gelukkig heeft gw2 hier geen last van

  2.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    In WoW heb ik het ook een keer meegemaakt. Weg was mijn gold en een deel van mijn equipment. Sinds dat moment zeer voorzichtig geworden..

  3.   
    huntedjohan's avatar

    fdennis schreef, "Zeer vervelend dit. Jammer dat er zulke no-lifers bestaan. Had vorig jaar ook last van hackers met WoW. Uiteindelijk via support mijn account terug gekregen. Vervelende was dat het 3 weken duurde. Maar die 3 weken werden niet verrekend. Dus betaalde 30 voor iets langer dan een maand gameplay. Gelukkig heeft gw2 hier geen last van"

    kan niet opmaken of je t blizzard kwalijk neem dat je voor die 3 weken betaald heb, maar het is toch jou eigen onzorgvuldigheid dat je account gehacked word, dus terecht dat blizzard die 3 weken niet vergoed. heb in al mijn jaren nooit met wow problemen gehad, ook niet met rift, en hoop met gw2 ook geen problemen tegen te komen. altijd zonde als je account gehacked word en alles waar jij zolang voor gewerkt heb weg is.

  4.   
    fdennis's avatar

    huntedjohan schreef, "

    ”fdennis” schreef, "Zeer vervelend dit. Jammer dat er zulke no-lifers bestaan. Had vorig jaar ook last van hackers met WoW. Uiteindelijk via support mijn account terug gekregen. Vervelende was dat het 3 weken duurde. Maar die 3 weken werden niet verrekend. Dus betaalde 30 voor iets langer dan een maand gameplay. Gelukkig heeft gw2 hier geen last van"

    kan niet opmaken of je t blizzard kwalijk neem dat je voor die 3 weken betaald heb, maar het is toch jou eigen onzorgvuldigheid dat je account gehacked word, dus terecht dat blizzard die 3 weken niet vergoed. heb in al mijn jaren nooit met wow problemen gehad, ook niet met rift, en hoop met gw2 ook geen problemen tegen te komen. altijd zonde als je account gehacked word en alles waar jij zolang voor gewerkt heb weg is."

    Mijn verantwoording? Ik heb nog nooit mijn wachtwoord aan iemand verteld of die nep linkjes aangeklikt tijdens het spelen van WoW. Hun systeem was niet in orde ik ben er van de pineut en WoW verlengd niet eens mijn abbo met 3 weken. Alsof ze nog niet genoeg hadden verdiend. En ja dat neem ik ze best kwadelijk. Het is inmiddels 3 jaar geleden. En op dat moment verdiende ik zeer weinig. Nu ik werk is het anders maar toen was 30 euro voor mij behoorlijk veel.

  5.   
    Fox's avatar

    Ik denk dat die 11000 mensen dan zo iets hadden als:

    Username:Username

    Of

    Username:123456

    En nog meer in die trans.
    Met een paar proxxy’s kan je dat zo maar brute force dus no-sh*t dat je dan gehackt word.

  6.   
    EggieGame's avatar

    Blij dat ik de game nog niet heb gekocht

  7.   
    Mmore's avatar

    fdennis schreef, "

    ”huntedjohan” schreef, "[quote=”fdennis”].."

    kan niet opmaken of je t blizzard kwalijk neem dat je voor die 3 weken betaald heb, maar het is toch jou eigen onzorgvuldigheid dat je account gehacked word, dus terecht dat blizzard die 3 weken niet vergoed. heb in al mijn jaren nooit met wow problemen gehad, ook niet met rift, en hoop met gw2 ook geen problemen tegen te komen. altijd zonde als je account gehacked word en alles waar jij zolang voor gewerkt heb weg is."

    Mijn verantwoording? Ik heb nog nooit mijn wachtwoord aan iemand verteld of die nep linkjes aangeklikt tijdens het spelen van WoW. Hun systeem was niet in orde ik ben er van de pineut en WoW verlengd niet eens mijn abbo met 3 weken. Alsof ze nog niet genoeg hadden verdiend. En ja dat neem ik ze best kwadelijk. Het is inmiddels 3 jaar geleden. En op dat moment verdiende ik zeer weinig. Nu ik werk is het anders maar toen was 30 euro voor mij behoorlijk veel.[/quote]
    Ja, jouw verantwoording. Omdat jouw wachtwoord, op welke manier dan ook, achterhaald is. En je je account niet beveiligd had met een authenticator. Er is in de lange tijd dat Blizzard met Battle.NET werkt nog nooit een grote lek geweest die toegang tot Europeese accounts mogelijk maakte.