Assassin’s Creed III DLC onthuld

Gisteren wisten we jullie nog te vertellen dat Assassin’s Creed III een Season Pass krijgt, waarmee je alle downloadbare content in één klap kan aankopen. Vandaag kunnen we alvast voor een groot deel onthullen wat die content zal worden en welk prijskaartje er aan vast komt te zitten.

Vijf DLC packs staan er op stapel en minstens drie van die packs leggen de focus op singleplayer. Sterker nog, de drie packs zijn aan elkaar gelinkt en vormen samen een nieuwe verhaallijn genaamd “The Tyranny of King Washington”. Deze nieuwe campagne biedt een alternatieve insteek op de Amerikaanse revolutie en voert een George Washington op die zich verblind door macht ontpopt tot een tiran. Ook nieuwe maps en personages voor de multiplayer zullen deel uitmaken van de pakketten.

De vijf pakketten zullen verschijnen in een periode van een half jaar na de launch van het spel op 31 oktober. De Season Pass kost je 2400 Microsoft points of 29,99 euro. Alle downloadbare content voor Assassin’s Creed III zal uiteraard ook op Wii U verschijnen, hoewel een eventuele pass voor de console van Nintendo nog niet bevestigd is.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Interessante verhaallijn! Al vind ik €30,- wel erg prijzig voor die Season Pass.

  2.   
    LightFasher's avatar

    Ik ben even de draad kwijt nu, geeft die season pass nou recht op korting of is dat je korting? Zoals ik dit lees lijkt het er op dat je na de €30,- niets extra kwijt bent.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Met de Season Pass krijg je voor 30,- die vijf DLC-pakketten. Als je zo los zou kopen ben je (zeer waarschijnlijk) meer geld kwijt en dus krijg je met die Season Pass korting. Althans, zo zie ik het.

  4.   
    LightFasher's avatar

    Als jij gelijk hebt ga ik het zeker overwegen op die te kopen.

  5.   
    See4urSelf's avatar

    LightFasher schreef, "Als jij gelijk hebt ga ik het zeker overwegen op die te kopen."

    Het klopt wat Leon zegt. Je krijgt nu alle content voor een zacht prijsje van 30 euro. Mocht je alles los kopen, en reken maar op 8,99 tot 14,99 per DLC, want dat is vandaag de dag de standaard, ben je dus op zn laagst 45 euro kwijt wat je dus een korting van 15 euro geeft. Dit lijkt voor Ubisoft een verlies, maar zij weten dus vooraf al dat zij al het mogelijk geld uit een klant getrokken hebben.

  6.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Kom op zeg.
    Die game is nog niet eens uit en nu al plannen voor DLC.

  7.   
    Gunrunner120's avatar

    zo’n alternatieve campaign lijkt me wel leuk 🙂

  8.   
    Leon's avatar

    Voor 30 euro mag deze DLC wel flink wat extra speeluren gaan bieden. Dat is de helft van wat de game kost…

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind het veel te duur dlc alleen de singelplayer dlc lijkt me interressant de andere die dus ik kijk wel hoe duur dat dan is en of ik het wil hebben.

  10.   
    toqeer's avatar

    het is wel weer vette dlc ga het zeker kopen 🙂

  11.   
    Leon 2.0's avatar

    soldierarjan schreef, "Ik vind het veel te duur dlc alleen de singelplayer dlc lijkt me interressant de andere die dus ik kijk wel hoe duur dat dan is en of ik het wil hebben."

    Ik zit met hetzelfde idee. Als de singleplayer DLC los goedkoper is dan de season pass, dan haal ik ze sowieso los. Mits de DLC interessant en lang genoeg blijkt.