Mechromancer DLC voor Borderlands 2 veroorzaakt problemen in Xbox 360 versie

Vanochtend werd bekend dat de Mechromancer downloadable content voor Borderlands 2 verrassend genoeg een week vooruit is geschoven. De DLC die de Mechromancer klasse toevoegt aan de game verscheen daardoor vandaag al, in plaats van de op de geplande 16 oktober.

Voor Xbox 360 gebruikers lijkt het echter nog niet heel verstandig om de downloadable content nu al binnen te halen. Op de fora van Gearbox verschenen namelijk een aantal klachten omtrent de Xbox 360 versie van Borderlands 2 na de update en installatie van de Mechromancer. Naar verluidt komt het vaak voor dat, na de installatie, een aantal statistieken verdwijnen. Zo schijnt het voor te komen dat Xbox 360 spelers hun ‘Badass Rank’ kwijtraken en dat verzamelde Gold Keys plots verdwijnen. Sommige spelers hebben zelfs gemeld dat de customization van hun personages drastisch veranderd is na de installatie van de nieuwe DLC.

De meldingen van deze bugs doen zich vooralsnog alleen voor op Xbox 360 versies van Borderlands 2. De bugs schijnen niet voor te komen op PC of PlayStation 3.

Een woordvoerder van 2K Games heeft aangegeven binnenkort commentaar te leveren op de technische misverstanden.

  1.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Damn, ik heb vanmiddag de DLC gratis gedownload en ben nu level 3 Mechromancer. Ik ben sinds vanmiddag niet meer teruggeweest naar mijn Gunzerking account dus misschien dat ik ook last heb van deze bugs. Ik hoop echt dat het snel wordt opgelost want ik wil niet dat bij mijn Gunzerking account mijn badass rank, tokens en skills en misschien zelfs de true vault new game + mode weg zijn.

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Oh, oh… Ik heb een commando van 50, een gunzerker van 36 en nu ook dus een mechromancer van level 10. Mijn badass rank is echter nog niet aangetast, dus ik kijk maar hoever ik kan komen zonder dingen kwijt te raken. Ik ga niet zomaar stoppen met Borderlands.

  3.   
    Mattoopie's avatar

    Je badass ranks zijn op je profiel gebaseerd dus als je op je mechromancer kijkt in het badass ranks menu en daar staat gewoon je rank dan is er niets aan de hand 😉

    Zelf PC gebruiker en werkt prima, maar voor de zekerheid maak ik toch maar backups van mn savegames.