Borderlands 2-schrijver beschuldigd van racisme

Het karakter Tiny Tina uit Borderlands 2 wordt door sommige spelers beschuldigd van racistische uitspraken. De 13-jarige bomexpert doet volgens hen soms wel erg ‘urban’ uitspraken voor een blank meisje. Omdat het karakter natuurlijk verzonnen is, werden de klachten gericht aan schrijver Anthony Burch.

In eerste instantie distantieerde Burch zich van dit commentaar, maar de schrijver overweegt nu toch om het karakter aan te passen in een patch:

“The last thing I want to be is exclusionary or prejudiced, So if Tina truly is problematic I’ll change her. I’m just not convinced that a character using lingo like badonkadonk/crunk is inherently racist. If I’m wrong I would like to know why.
Het is nog onbekend of de veranderingen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Racisme? Kom op zeg…

  2.   
    squidgyboy's avatar

    aanpassen met patch… kom op zeg tinny tinna is mijn favo npc van de game … 8)

  3.   
    OllieDenZotn's avatar

    Dit is een game… AUB!

  4.   
    ronineter's avatar

    Het enige dat ik tegen Tiny Tina heb is dat ze teddy konijnen mishandelt. ๐Ÿ˜†

  5.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Hebben mensen echt niks beters te doen dan klagen om niks?

  6.   
    Steen's avatar

    http://borderlands.wikia.com/wiki/Tiny_Tina
    Ik zie geen racistische uitspraken hoor, lol?

  7.   
    mmx's avatar

    Nou ja zeg wat een idioterie HET is een goede game hoor meer niet !

  8.   
    ChrisBoers's avatar

    CAPTAINШAFFLE schreef, "
    http://borderlands.wikia.com/wiki/Tiny_Tina
    Ik zie geen racistische uitspraken hoor, lol?"

    Het gaat om woorden als “badonkadonk”, die door sommigen als Urban, en daarmee als eigendom van onze zwarte medemensen gezien wordt. Blijkbaar mag een blanke geen ‘urban’ spreken volgens sommigen. Zeg dat maar eens tegen onze groot-stedelijke jongeren ๐Ÿ™‚

    Als niemand hier iets over geroepen had, had helemaal niemand zich hier aan gestoord. Nu wordt het blijkbaar ineens een ‘issue’.

  9.   
    Ika Q's avatar

    Onzin, Tiny Tina is 1 van de beste character in video-games, en haar manier van praten is in feite in mix van talen en accenten. Racistisch is het zeker niet.

  10.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    is toch te gek voor woorden dit! Gta radio heeft toch ook racistische opmerkingen en dat mag wel gewoon ๐Ÿ™„

  11.   
    fabiankok's avatar

    Het klinkt me meer racistisch in de oren om hier juist over te klagen, want dan maak je er pas een verdeling van. Kneiter irritant dat mensen niet snappen dat ze zelf het racisme maken, wanneer ze erover beginnen. Wordt er hier een bevolkingsgroep benadeeld vanwege afkomst/huidskleur? Onzin. Laat ze hun energie steken in landen/streken waar er nog gigantisch gediscrimineerd wordt, dan doen ze er wat aan, nu zijn het enkel een stelletje zeikerds..

  12.   
    Eichmann's avatar

    Ik dacht dat we wel een beetje verder waren betreft dat racisme gedoe.
    Het is maar een spelletje.

  13.   
    mmx's avatar

    Dit vond ik net op internet!

    Gisteren hadden we ’t er al even over: Borderlands 2-personage Tiny Tina praat volgens Twitteraar Mike Sacco iets te zwart voor een blank meisje. Het gevolg was een hele discussie met de schrijver van de game, die zelfs overwoog om het aan te passen in een volgende patch.

    Maar dat was nog niet alles. Sacco kreeg het aan de stok met zijn werkgever, die blijkbaar bestookt werd met haatmails vanwege de uitlatingen op Twitter. Toen hem werd voorgelegd zich gedeisd te houden, pikte Sacco dat niet en nam hij gelijk ontslag. Dat zal ze, hem en ons leren!

    Dag Sacco ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜›

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Wtf man.. Tiny Tina is een van de beste characters die ik in jaren heb gezien in een game.. En de dingen die ze zegt maken haar juist zo f*cking awesome xD “He said…no? Well. There’s only one thing to do — look him in the eye, nod politely, and KILL THE LIVING CRAP OUT OF HIM!” “BURN ALL THE BABIES!!!!!”

  15.   
    DeAdSeYe's avatar

    Elke keer als er iets naar getinte mensen wordt gehint, is het meteen racisme. Hetzelfde geldt voor Resident Evil 5. De zombies waren zwart, maar ach zolang het steeds over blanke gaat is er natuurlijk niks aan de hand……

    Als een getinte persoon te blank gedraagt of miljoenen blanke worden afgeslacht is er niks aan de hand. Maar andersom, is het weer altijd fout. Ik zie nergens maar ook nergens racisme in deze character, maar als sommige vinden dat ze zich TE zwart gedraagt, sorry maar dan ben je zelf ook niet goed bij je hoofd.

    Er is wel elke keer iets, maar het toppunt vindt ik nog altijd Spore. Veel gelovigen wilde dat Spore uit de schappen werdt gehaald, omdat het leven zo niet is ontstaan. ๐Ÿ™„

    Maar ach, wat doen we eraan. De blanken zijn het toch altijd schuld.

  16.   
    cookymonster's avatar

    wat een gezever ๐Ÿ˜•