Michael Pachter verwacht volgende week prijsverlaging voor PlayStation 3

Michael Pachter, een zeer bekende analist van de videogame-industrie, verwacht dat Sony aanstaande woensdag niet alleen de PlayStation 4 zal onthullen. Pachter heeft in zijn glazen bol gezien dat we ook een prijsverlaging van de PlayStation 3 kunnen verwachten!

De prijsverlaging zal volgens Pachter de volgende dag al ingaan en hij verwacht dat de adviesprijs ergens rond de 199 dollar (dus 199 euro) komt te zitten. Pachter meent dat Microsoft vervolgens op de E3 ook met een prijsverlaging zal komen.

Michael Pachter wordt wereldwijd gezien als een perfecte analist, aangezien je aan de hand van zijn voorspellingen altijd kunt bepalen wat er gaat gebeuren. Pachter heeft namelijk de gave om in alle gevallen precies het tegenovergestelde te voorspellen van wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Eén ding weten we dus zeker: Sony onthult aanstaande woensdag geen prijsverlaging voor de PlayStation 3.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Op zich klinkt het niet eens zo gek. Als je de PlayStation 4 aankondigt, is dat uiteraard nadelig voor de verkoopcijfers van de PS3. Die kan je nog even een boost geven door hem een prijsverlaging te geven en zo toch nog wat consumenten een laatste zetje in de rug te geven.

  2.   
    PixelShooter's avatar

    Damn, had hij dat nu maar niet gezegd! Nu gaan er misschien inderdaad geen prijsverlagingen meer komen, wat me wel zou overtuigen om uiteindelijk eens een console te halen.
    Verder is het wel grappig dat er zoveel bewijs bestaat van telkens het tegenovergestelde dat hij beweert: van.wat.er.daadwerkelijk.gaat.gebeuren. 😛

  3.   
    soldierarjan's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Op zich klinkt het niet eens zo gek. Als je de PlayStation 4 aankondigt, is dat uiteraard nadelig voor de verkoopcijfers van de PS3. Die kan je nog even een boost geven door hem een prijsverlaging te geven en zo toch nog wat consumenten een laatste zetje in de rug te geven. "

    Ja dat denk ik ook als ze het niet zouden doen gaat de verkoop helemaal inzakken, als ze de prijsverlaging pas bij e3 doen dat zijn ze veel te laat.

  4.   
    sthij's avatar

    no shit :P. Natuurlijk gaat de prijs omlaag.

  5.   
    RenevdGijp's avatar

    Klingt niet zo gek, maar dat hadden veel mensen zien aankomen.

  6.   
    ckerigon's avatar

    Ok volgende week:

    Playstation 3 prijsverhoging xD

  7.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Haha mooie artikel, vooral die links achter elkaar. Hij kan wellicht voor het eerst gelijk hebben, maar zelf denk ik dat het grote werk op de E3 aangekondigd word. 🙂

  8.   
    Goldcobra's avatar

    Ze zullen wel moeten, anders wordt ‘ie niet meer verkocht zodra de PS4 wordt aangekondigd

  9.   
    ShadyXL's avatar

    Misschien vervang ik mijn kapotte PS3 dan wel.