Sony: PlayStation 3 heeft nog een lang leven voor de boeg

Masaru Kato, de financieel directeur van Sony, heeft tegenover zijn investeerders toegegeven dat de PlayStation Vita niet op de juiste manier gepromoot is. Kato liet weten dat Sony op dit vlak verbeteringen door zal voeren, onder andere door meer third-party-ontwikkelaars aan te trekken die games voor de handheld willen ontwikkelen:

In terms of profitability, we have to do a better job in promoting the PlayStation Vita mobile product. How do we do that? Well, gaming business software is the name of the game. So as a fundamental measure, we are putting all – a lot of resources, not just first party, but also asking third parties to put out more attractive software.
Kato liet weten dat hij nog geen uitspraken wil doen over een mogelijke prijsverlaging:
That’s the basics. The other thing, well, marketing, pricing of the product, et cetera, I cannot talk about pricing of this platform, but those are the things that we are looking into to improve our profitability in the mobile handheld gaming business.
Met het oog op de aankomende onthulling van de PlayStation 4, bestaat de angst dat de levenscyclus van de PlayStation 3 ten einde komt. Kato liet echter weten dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. Volgens hem heeft de console nog een lang leven voor de boeg:
There are discussions about the next platform, I cannot dwell on that at all at the moment. But in any case, we have a lot of business in PS3. Now to give you an indication of how, well, stable this business is, although we have reduced forecast on many of our product lines from television, digital still cameras and, et cetera, but mobile phones and home game devices, we have not changed the forecast on these for this fiscal year. I hope will give an indication of our confidence in this platform going forward.
Toen de PlayStation 3 in 2005 werd onthuld, liet Sony weten dat de console tien jaar mee moest gaan. Dat werd destijds bestempeld als een belachelijke uitspraak, maar het lijkt erop dat de PlayStation 3 het decennium gaat halen, gezien het feit dat hij al in zijn zesde levensjaar verkeert.

  1.   
    svenysven's avatar

    Gelukkig

  2.   
    Eichmann's avatar

    We maken het vanzelf mee , voorlopig is die PS4 er nog niet , dus blijf ik bij mn PS3.

  3.   
    RenevdGijp's avatar

    Alternatieve ontkenning van de aankondiging van de PS4 deze maand. Ontkenning, fase 1.

  4.   
    Goldcobra's avatar

    RenevdGijp schreef, "Alternatieve ontkenning van de aankondiging van de PS4 deze maand. Ontkenning, fase 1. "

    +1

  5.   
    3333/3333's avatar

    Leuk marketingspraatje, iedereen ziet dat de console aan het einde van zijn latijn is. Multiplatform titels zien er niet uit vergeleken de pc, en zelfs playstation exclusives draaien amper 30 fps met textures die je van een game uit 2005 zou mogen verwachten… in 720p. Die Full HD belofte komen ze ook amper na.

    Cut the crab, laat die PS4 maar komen.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Eichmann schreef, "We maken het vanzelf mee , voorlopig is die PS4 er nog niet , dus blijf ik bij mn PS3.
    "

    Sony houd zich sowieso aan zijn woord net als de ps2 hier voor werden zelfs ook nog spellen gemaakt, deze is ook iets van 8 tot 10 jaar me gegaan.
    Het is niet microsoft o xbox 360 is er gewone xbox was gelijk dood verklaard kwam niks meer voor uit.

  7.   
    Neolite's avatar

    ”Erik-Heijden “ schreef, "Leuk marketingspraatje, iedereen ziet dat de console aan het einde van zijn latijn is. Multiplatform titels zien er niet uit vergeleken de pc, en zelfs playstation exclusives draaien amper 30 fps met textures die je van een game uit 2005 zou mogen verwachten… in 720p. Die Full HD belofte komen ze ook amper na.
    Cut the crab, laat die PS4 maar komen. "

    Mwoah dat valt nou ook wel weer mee. Voor innovatie en betere, krachtigere games is inderdaad een nieuwe generatie consoles nodig. Maar om nou gelijk de Playstation 3 af te schrijven gaat mij wat te ver. De console zal waarschijnlijk een stuk goedkoper worden en nog steeds een heel behoorlijk gedeelte van de markt kunnen bedienen. Ook met de games die er nu al zijn.

    Indien de console namelijk heel goedkoop zou worden is dat voor mij een overweging om alsnog een Playstation 3 te kopen voor het handjevol uitstekende exclusives.

  8.   
    Eichmann's avatar

    Carlos0_0″][quote=”Eichmann schreef, "We maken het vanzelf mee , voorlopig is die PS4 er nog niet , dus blijf ik bij mn PS3.
    "

    Sony houd zich sowieso aan zijn woord net als de ps2 hier voor werden zelfs ook nog spellen gemaakt, deze is ook iets van 8 tot 10 jaar me gegaan.
    Het is niet microsoft o xbox 360 is er gewone xbox was gelijk dood verklaard kwam niks meer voor uit.[/quote]

    Sony vind ik zelf altijd al 1 van de weinigen die een hoog kwaliteit product aflevert en er bijna alles uit haalt wat er in zit.
    Sowieso komen ze veel beloftes wel na die ze maken.

    Zal ook altijd iets van sony veel eerder kiezen en meer voor betalen als dat ik dat voor een microsoft console zou doen.

  9.   
    Gajes859's avatar

    Heel goed. Ik heb alle generaties PS nog en ze worden nog steeds gebruikt. Als ik de PS4 heb gaat de PS3 echt niet naar zolder. 🙂

  10.   
    PaNNa's avatar

    Een decennium is mooi ,maar de eerste PS4 versie moet ik niet. Zal waarschijnlijk een kinderziekte kunnen bevatten. Zal wel op de tweede editie wachten.

  11.   
    nanathan's avatar

    dit wil zeggen dat mn ps3 nog een paar jaar dienst zal doen.
    De launchprijs is waarschijnlijk toch weer te veel voor mij.
    Altijd een jaar of 2 wachten en dan kan de oude vervangen worden.