Reboot Tomb Raider film met jonge Lara Croft; nieuwe game als inspiratie

Ontwikkelaar Crystal Dynamics en uitgever GK Films werken tegenwoordig in nauw verband samen om een reboot van de Tomb Raider films te realiseren. Deze keer is het echter niet aan Angelina Jolie om de rol van Lara Croft op haar te nemen, zoals ze eerder deed in twee voorgaande Tomb Raider films. Nee, het zal deze maal om een jonge Lara Croft gaan, zo hebben de twee prominente bedrijven achter de film laten weten. Net als in de nieuwe Tomb Raider game zal het ook in de film gaan over de circa 21-jarige Lara Croft die nog maar net begint aan haar avontuurlijke perikelen. Crystal Dynamics zal GK Films voorzien van hun visie op de nieuwe Lara Croft, zodat beide bedrijven op één lijn zitten betreffende de hoofdpersoon.

They are working from this new take that we’ve given them. It’s a good partnership. We’re seeing the challenges through the same lens.
Aldus Darrel Gallagher, bestuursvoorzitter van Tomb Raider ontwikkelaar Crystal Dynamics, in een gesprek over GK Films. Een goede samenwerking zien de heren van Crystal Dynamics als een vereiste om de nieuwe Tomb Raider film te doen slagen.
It was important for both of us to have a cohesive version of the franchise. We didn’t want to see a film version that was a continuation of the old ‘Tomb Raider’ films.
GK Films heeft als producer aardig wat ervaring met het creëren van interessante personages (o.a. The Departed, Rango en Hugo), maar Crystal Dynamics wil dat de uitgever zich houdt aan de ‘richtlijnen’ die de ontwikkelaar voorschrijft.
… At the end of the day, we make the games, they make the film.
Duidelijke uitspraken van de mensen achter de Tomb Raider game: de nieuwe Tomb Raider film zal zich stevig laten inspireren door de nieuwe game. Nu resteert natuurlijk de hamvraag: welke beeldschone actrice zal de nieuwe Lara Croft vertolken in de Tomb Raider film-reboot?

  1.   
    Daan's avatar

    Doe maar Jennifer Lawrence. 😆

  2.   
    Neolite's avatar

    Ohw god yes! 😮

  3.   
    BasvanDun's avatar

    Olivia Wilde als Lara? Ik zeg doen!

  4.   
    Tom's avatar

    Jongens, Bond werd m.i.v.zijn reboot blond, ik stel voor dat we Lara nu een keer rood verven.

    Iemand voor Emma Stone?

  5.   
    Jelkey's avatar

    Heb al 3,5 uur in de game gestopt, en ik moet zeggen, ik vind de volwassen aanpak zeer geslaagd. Ik hoop dat dit element duidelijk terug komt in de film, anders doet het de game geen recht aan.

  6.   
    toqeer's avatar

    word zeker een vette film,

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik had ook niet anders verwacht 😀

  8.   
    soldierarjan's avatar

    Als de film in bioscoop komt ga ik hem zeker kijken.

  9.   
    Tom 2.0's avatar

    Nouja, erger dan het gedrocht van een Tomb Raider 2 kan het niet worden. 😕