PlayStation 4 en Vita krijgen Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition

Er gingen vorige maand geruchten dat Injustice: Gods Among Us naar next-gen zou komen, maar een bevestiging is er nooit geweest, tot nu. Op de Europese website van PlayStation Blog staat aangegeven dat de Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition inderdaad op next-gen platformen verschijnt, maar voorlopig alleen op de PlayStation 4. Deze versie verschijnt tevens op de PlayStation Vita, PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Over een Xbox One- of Wii U-editie is niet gesproken.

Op de PlayStation Blog staat gemeld dat het voor Armature Studios zeer belangrijk was, het primaire doel, om Injustice op de Vita zo te ontwikkelen dat de game zich staande weet te houden naast zijn grote consolebroer. De ontwikkelaar heeft alles uit de kast getrokken om de PlayStation Vita-versie zo trouw mogelijk aan het origineel te maken.

When developing Injustice on Vita, our primary goal was to make sure it could hold its own next to its console counterpart. We pulled out all the stops to push the PS Vita as hard as we could to make this version of the game faithful to the original.
De Vita-versie krijgt ad-hoc multiplayer, traditionele multiplayer via Wi-Fi en biedt mogelijkheden tot touch control in de Story Mode en enkele S.T.A.R. Labs Missions. De Ultimate Edition van Injustice: Gods Among Us op de PlayStation 4 en Vita bevat alle DLC.

De port naar de PlayStation Vita is in handen van Armature Studios, die verantwoordelijk is geweest voor de Metal Gear Solid HD Collection en het aankomende Batman: Arkham Origins Blackgate. De PlayStation 4-versie wordt ontwikkeld door High Voltage (Conduit 2, pc-versie Mortal Kombat).

  1.   
    Daan's avatar

    Niet een game welke ik op de PS3 zo gauw zou aanzetten, maar voor de VITA is dit ideaal. Af en toe even een potje. 🙂

  2.   
    gamepower's avatar

    deze game heb ik rond gespeeld op 360, maar deze game is al van april 2013, waarom dan nog uitbrengen op de next-gen console? op een handheld ok,

    gaan ze nu echt beginnen met oude ports naar de next-gen te brengen…. geef mijn maar liever nieuwe games, daarvoor koop ik toch een nieuwe console

  3.   
    Daniel Z's avatar

    gamepower schreef, "deze game heb ik rond gespeeld op 360, maar deze game is al van april 2013, waarom dan nog uitbrengen op de next-gen console? op een handheld ok,
    gaan ze nu echt beginnen met oude ports naar de next-gen te brengen…. geef mijn maar liever nieuwe games, daarvoor koop ik toch een nieuwe console"

    Extra inkomsten, maar er verschijnt van vele games altijd binnen of na een jaar wel een Game of the Year- of Ultimate Edition-versie, waar alle DLC in zit. Zo dus ook bij Injustice, en aangezien dit precies uitkomt met next-gen, is het geen slechte zet om de game naar de nieuwe consoles te tillen.