Hardwareverkopen PlayStation dalen; gameverkoop neemt toe

Ondanks een prijsverlaging voor de Vita en aantrekkelijke PlayStation 3-bundels, zijn de hardwareverkopen van PlayStation gedurende het derde kwartaal afgenomen. De PlayStation 2 en 3 gingen tezamen twee miljoen keer over de toonbank, terwijl dit aantal tijdens dezelfde periode vorig jaar nog op 3,5 miljoen lag.

Ook de handheld-verkopen zakten in. De PSP en Vita waren met z’n tweeën goed voor 800.000 verkochte exemplaren. Dit is een daling van 50 procent ten opzichte van vorig jaar.

Is er dan alleen maar slecht nieuws? Nee, gelukkig niet. Sony zag de softwareverkoop namelijk flink toenemen! Gingen er in het derde kwartaal van 2012 slechts 60 miljoen games over de toonbank, dit jaar lag dat aantal op 93 miljoen.

Al met al boekte PlayStation afgelopen kwartaal een verlies van 8 miljoen dollar. Dit is vooral te wijten aan ongunstige valutakoersen, de prijsverlaging van de PlayStation Vita en de ontwikkelkosten van de PlayStation 4. Verwacht wordt dat Sony dit verlies gedurende het vierde kwartaal weer helemaal zal goedmaken. Dan lanceert het bedrijf namelijk de PlayStation 4 en die console belooft een gigantisch commercieel succes te worden.

  1.   
    Daan's avatar

    Dat de verkopen van PS3 en PS2 gingen dalen is wel logisch met de komst van PS4. 🙂