Xbox One-bezitters hebben last van kapotte disclezer

Microsoft en disclezers: het is geen match made in heaven. De eerste modellen van de Xbox 360 werden massaal teruggestuurd omdat ze schijfjes bekrasten en nu lijkt het erop dat ook de disclezer van de Xbox One niet foutloos is. Verschillende gebruikers laten namelijk weten dat de disclezer van hun gloednieuwe Xbox One kapot is.

Het gaat hier vooralsnog om een klein aantal gamers, die hun onvrede uitten op websites als Kotaku en YouTube. Sommigen maakten video’s van hun probleem. Hierop is te zien dat de disclezer helemaal niet meer werkt: gebruikers krijgen een foutmelding te zien en kunnen geen enkel schijfje meer afspelen. IGN heeft laten weten dat ook één van hun Xbox One’s last heeft van het probleem.

Microsoft heeft laten weten dat het vastberaden is om ieder individueel probleem op te lossen:

We know that with a hardware launch of this magnitude customers will have questions and we have many avenues for customers to get the answers they need and get back in the game as soon as possible. Rest assured we plan to take care of our customers.
Mensen met problemen kunnen op veel verschillende manieren bij Microsoft terecht:
Any customer who believes they are experiencing an issue with their Xbox One should reach out to us. There are many avenues available for customers to get in touch with us including: Talking to a live customer support person that can call you back if you don’t want to wait; Xbox.com for support pages and forums; On Twitter with @XboxSupport; and there are also Help and diagnostics on the console by saying “Xbox Help”.
Hieronder vind je een filmpje van één van de slachtoffers.

  1.   
    Daan's avatar

    Xbox Work!

    Balen voor die gasten die al zolang op deze console hebben gewacht.

  2.   
    Daniel Z's avatar

    Dat is erg balen. Dacht dat blu-ray lezers inmiddels wel sterk verbeterd waren, maar op zich is er altijd wel een klein percentage kapotte apparaten. Alsnog niet tof voor de bezitters.

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Als de Xbox One volgend jaar in Nederland uitkomt, hebben we alleen maar voordelen. Een sterke launch line-up aan games en problemen die tegen die tijd verholpen zijn.

  4.   
    Koen's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "Als de Xbox One volgend jaar in Nederland uitkomt, hebben we alleen maar voordelen. Een sterke launch line-up aan games en problemen die tegen die tijd verholpen zijn."

    Juist. Nu wel hopen dat er genoeg tijd is om de kinderziekteste te ontdekken en eruit te werken voordat onze batch wordt geproduceerd.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ze hebben ook last van vastlopers dat de xbox op het begin scherm blijft staan, microsoft beweert dat die met een update bezig is dan

    http://tweakers.net/nieuws/92767/xbox-one-gebruikers-klagen-over-leesfouten-van-de-disc-drive.html

  6.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Een saboteur? Eigenlijk klopt dit gewoon…mijn eerste XBOX bekraste en las mijn games ook heel slecht. Sommige games kon ik zelfs niet meer normaal spelen, met veel vastlopers ten gevolge en/of bekraste dvd’s. Ik had toen helemaal geen gebruik gemaakt van de garantie. Nu met internet gaat het allemaal makkelijker. Met de 360 hetzelfde verhaal. En nu alweer hetzelfde liedje.
    3 maal is scheepsrecht zou je zeggen, maar ze doen het gewoon nog een keertje!

    In elk geval (IEDEREEN!!) veel plezier gewenst met de XBOX1 én/of PS4 met NEXT GEN GAMING!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

  7.   
    Moon-Hero's avatar

    Echt bedankt hea!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    En zo zijn er nog wel meer voorbeelden waar de Xbox One DOA (Dead on Arrival) was, met zowel mankementen aan de xbox zelf als aan de externe hardware (Kinect). Dus als ik het zo bekijk is het op dit moment veel veiliger om een PS4 te nemen inplaats van een Xbox One. De PS4 heeft daarna ook veel meer beter werkende functies dan de Xbox One.

  9.   
    Kenneloth's avatar

    )GN(-Erik schreef, "En zo zijn er nog wel meer voorbeelden waar de Xbox One DOA (Dead on Arrival) was, met zowel mankementen aan de xbox zelf als aan de externe hardware (Kinect). Dus als ik het zo bekijk is het op dit moment veel veiliger om een PS4 te nemen inplaats van een Xbox One. De PS4 heeft daarna ook veel meer beter werkende functies dan de Xbox One."

    PS fanboy? Als je internet in de gaten hield had je kunnen weten dan ook de PS4 hardware problemen heeft, misschien is het handiger om je bezoekers te vertellen helemaal geen next-gen te halen bij de release…. Ik ga geen links plaatsen omdat ik dit niet netjes vindt maar wilt je het graag weten kan een bezoekje Google je helpen.
    En beter werkende features? Dit is denk ik meer een mening dan een feit..

    Er zijn nog geen cijfers bekend over de hoeveelheid XDozen die problemen hebben dus laten we daar eerst is op wachten.