Auteur : Leon Kempers zondag 23 maart 2014 om 14:35:46

Mobiele Game van de Week: Brain+


We behandelen bij GamersNET dagelijks het laatste nieuws van de nieuwste AAA-games voor de consoles en pc, maar mobiele games krijgen een stuk minder aandacht. Daarom zetten we in deze rubriek elke week een nieuwe, recentelijk verschenen mobiele game in de spotlight. Welke interessante (en minder interessante) games zijn er beschikbaar voor jouw mobiele telefoon en tablet? Je leest het hier! Deze week is het de beurt aan Brain+, een breintrainspelletje voor onderweg.

Wie is er nooit vastberaden naar de voorraadkast gelopen, om - na minutenlang zoeken - te moeten concluderen dat je eigenlijk allang vergeten bent waarnaar je zocht? En geef maar toe: ook jij zoekt regelmatig urenlang naar je sleutels, omdat je vergeten bent waar je ze de dag daarvoor had neergelegd. Wil jij dit soort situaties in de toekomst voorkomen, dan is het installeren van Brain+ op je mobiele apparaat een mooie eerste stap.

Brain+ is eigenlijk niets meer dan een verzameling breintrainingsspelletjes. Alhoewel, verzameling... de game is net uit en dus is het aanbod aan beschikbare spellen (op het moment van schrijven zijn het er drie) nogal karig. De ontwikkelaar heeft mij echter op het hart gedrukt dat Brain+ een spelletje is dat nog jaren gespeeld moet worden en dus zal men gaandeweg meer spellen toevoegen. Een gratis game die nog jaren wordt ondersteund door de ontwikkelaar? Dat klinkt nogal ambitieus!

"Ambitieus" is dan ook eigenlijk het perfecte woord om Brain+ te omschrijven, want de makers zijn duidelijk serieus te werk gegaan. Alle spellen zijn ontwikkeld in samenwerking met geleerden en professoren en ook de analyses die worden gemaakt aan de hand van je spelprestaties, zijn op professionele wijze tot stand gekomen. Brain+ is dan ook een game die je brein echt traint, in tegenstelling tot veel andere spelletjes die een hoge fun-factor, maar een miniem effect hebben. Keerzijde hiervan is wel dat de spelletjes niet altijd even vermakelijk zijn.


Alle drie de spelletjes laten je namelijk eigenlijk constant hetzelfde doen, maar dan steeds net iets moeilijker. In het begin is dat leuk, maar wanneer je voor de veertigste keer een boot over de zee moet leiden door met je vinger het juiste patroon te slepen, slaat de verveling toe. Daarnaast is het Remember Me-spelletje soms wel erg moeilijk. Hier wordt je af en toe gevraagd om kleine details, die dagen geleden zijn verteld, weer op te dreunen. Heb je daar geen fotografisch geheugen voor nodig?

Al met al is Brain+ een tof spelletje voor mensen die serieus hun brein willen trainen en dat graag combineren met hun grote hobby: games. Verwacht echter geen verslavende spelletjes die je buiten de trainingssessies zal blijven spelen; daarvoor hebben de minigames te weinig om het lijf. Desalniettemin ben ik benieuwd met welke extra content de ontwikkelaar in de toekomst gaat verrassen, want de basis die ze tot nu toe hebben neergezet, is veelbelovend. Er is dan ook weinig reden om Brain+ niet even uit te proberen, zeker aangezien de game gratis is. En laten we wel wezen: een paar minuutjes per dag gamen om je autosleutels nooit meer kwijt te raken, wie wil dat nou niet?


Brain+ is gratis. De game is beschikbaar voor de telefoons en tablets met iOS.
Reacties
Ga naar pagina:
Nog geen reacties
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie