Bethesda komt in 2015 met free-to-play vechtgame BattleCry

Bethesda kennen we van heel wat grote blockbusters, maar het bedrijf wil ook op de free-to-play markt groeien. Vandaag is dan ook het gratis te spelen vechtspel BattleCry aangekondigd.

BattleCry speelt zich af in een wereld waarin buskruit is verbannen en in plaats daarvan grote zwaarden, bogen en vuisten in gevechten de hoofdrol spelen. In deze wereld nemen de Royal Marines en de Kozakken het in speciale zones tegen elkaar op. Het is een bloederige strijd. In totaal kan er met 32 man verdeeld over twee teams gevochten gaan worden en deze actie zal bruut in beeld worden gebracht. Helaas hebben we nog geen gameplay gezien. De ontwikkelaar vergelijkt de game echter met de gameplay van Team Fortress 2 en het uiterlijk van Dishonored. Dat creëert al wel een soort beeld, toch?

Aan het roer van dit project staat Viktor Antonov en die kennen we van (heel verrassend) Team Fortress 2 en Dishonored, maar ook het welbekende Half-Life 2 staat op zijn CV. BattleCry is op de E3 speelbaar en in 2015 zal een beta gestart worden. Als je alvast een klein beeld van de bloederige actie wilt krijgen, moet je zeker deze eerste CGI-trailer even bekijken.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Ze hebben hun eerste game maar naar zichzelf genoemd?

    En Viktor Antonov werkt nu dus voor BattleCry Studios? Ben benieuwd wat dat voor Dishonored 2 zal betekenen…

  2.   
    Fabianb's avatar

    Moest meteen aan Chivalry Medieval Warfare denken. Geniaal spel is dat.