Volgende Assassin’s Creed, codenaam Victory, speelt zich af in Londen

Nog nooit waren er zo snel geruchten rond de verschijning van een nieuwe Assassin’s Creed. De moeizame start van AC: Unity is nog niet eens koud, of Kotaku zegt al te weten dat de komende Assassin’s Creed zich in Londen zal afspelen, tijdens de negentiende eeuw. De game krijgt de codenaam Victory.

De website komt niet alleen met een naam en een periode, maar brengt ook een volledige achtergrond achter de game. Zo is de game in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec, wat een unicum is. De serie is immers altijd in ontwikkeling geweest bij Ubisoft Montréal. Quebec is vooralsnog enkel bekend van DLC van ACIII en Black Flag. Dat hoeft overigens niets te betekenen, want de mannen achter The Division zijn ook nieuw met een dergelijk groot project.

[SCREENSHOTS]
Ook zijn er al zeven minuten aan gameplay getoond aan de site en volgens Kotaku ziet de game er nu al goed uit, al is deze natuurlijk nog niet af. De gameplay was niet pre-rendered en liet voertuigen (lees: paard en wagen) zien waar de hoofdpersoon op kon springen. Daarnaast is er een grappling hook toegevoegd, zoals we die kennen uit de Batman: Arkham-reeks.

Ubisoft reageert niet op de berichten en officieel zijn het dus geruchten. De screenshots zien er in ieder geval sfeervol uit.

  1.   
    Basman01's avatar

    sync boven op Big Ben 😛

  2.   
    bullet0verdose's avatar

    dit is voor mij iets te snel ik wacht wel even tot ubisoft een officiele opmerking over dit maakt anders hype ik mezelf weer eens te vroeg ;p

  3.   
    Hitman047's avatar

    Bij deze dan. 😉

    Ubisoft kwam al vrij snel met een reactie.

    “It is always unfortunate when internal assets, not intended for public consumption, are leaked. And, while we certainly welcome anticipation for all of our upcoming titles, we’re disappointed for our fans, and our development team, that this conceptual asset is now public. The team in our Quebec studio has been hard at work on the particular game in question for the past few years, and we’re excited to officially unveil what the studio has been working on at a later date. In the meantime, our number one priority is enhancing the experience of Assassin’s Creed Unity for players.”

  4.   
    Daan's avatar

    Een Assassin’s Creed in Londen? VET! 🙂

    Ben benieuwd wanneer Ubisoft het officieel bevestigd. Al staan ze best wel schaakmat nu, echt veel bewijs. Lijkt me niet dat een grappenmaker zulke gedetailleerde screenshots maakt.

  5.   
    djTheHague's avatar

    Laat maar komen! Epische wending in de franchise! Hopelijk hebben de personages ook de echte Britse accenten, dat zou het afmaken…

  6.   
    Noice!'s avatar

    – “Deze game is fokkin vet!” 9,5/10

  7.   
    PSPfreaky's avatar

    Hopen dat deze release toch net wat beter verloopt dan die van Unity.

  8.   
    Thijs.'s avatar

    vet, beetje vroeg, maar vraag me toch af hoe het nou gaat, ze gaan steeds verder vooruit, wat kom hierna? 😉

  9.   
    D_Dog's avatar

    Ziet er weer mooi uit, laat volgend jaar maar komen. XD
    Man man, volgens mij is een game nog nooit zo vroeg gelekt. 😆

  10.   
    Ryan2000's avatar

    Had ook gehoord dat ze met toen unity nog niet uit was al bezig waren met een nieuwe.

  11.   
    Ralph P Scene's avatar

    vet als de game maar goed afgewerkt is!

  12.   
    Fabianb's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Had ook gehoord dat ze met toen unity nog niet uit was al bezig waren met een nieuwe."

    En het vervolg op die van Londen is 100% ook al in de maak. Dat lijkt me geen rocket science.

  13.   
    Moodey's avatar

    Zit nog steeds te wachten op een ac in amsterdam in de tijd van de tachtig jarige oorlog

  14.   
    Sa.'s avatar

    Nice! Voor iedereen boven mij (onder mij als je via de app kijkt), de release van deze zal wat soepeler verlopen waarschijnlijk, want naar alle waarschijnlijkheid draait deze game op dezelfde versie van Ubisofts Anvil. De developers achter “Victory” zullen dus ook de framedrops en dergelijke gezien hebben in Unity en zullen hun game nog in de alpha fase optimaliseren. Dit alles is niet bevestigd, maar dit lijkt me meer dan logisch, de game werkt waarschijnlijk hetzelfde als Unity (Zoals 3 hetzelfde werkt als Black Flag

  15.   
    Tom 2.0's avatar

    Oh yes! We gaan Sherlock Holmes ontmoeten, zoiezo. Was het hele Jack the Ripper verhaal ook niet 19e eeuw?

  16.   
    420blazeit's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Oh yes! We gaan Sherlock Holmes ontmoeten, zoiezo. Was het hele Jack the Ripper verhaal ook niet 19e eeuw?"

    Yup, 1888. Zullen ze vast ook wel iets mee doen.

  17.   
    Daan's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Had ook gehoord dat ze met toen unity nog niet uit was al bezig waren met een nieuwe."

    Dit gaat continue zo door. Een Assassin’s-game is gemiddeld zo’n 3 – 4 jaar in ontwikkeling. Na Brotherhood is het team wat daarop zat doorgegaan met Unity, en in tussentijd was Revelations, deel 3 en Black Flag uitgekomen. Kan best zijn dat er nu 2 – 3 Assassin’s-games worden ontwikkeld.

  18.   
    Papachico's avatar

    Ben allang blij met een nieuwe AC, maar toch doet het me pijn als ik weer de setting “China” of “Egypte” niet zie staan. IK denk dat de meeste fans toch op die twee zitten te wachten.

  19.   
    mattioza's avatar

    Klinkt goed hoor! 🙂

  20.   
    Daan's avatar

    Ik zou persoonlijk nog wel een nieuw new-gen avontuur met Altair willen. Vond die setting echt heel gaaf.

    Van mij mogen ze nog wel verder terug in de tijd dan continue tussen de 1700 – 1900 te blijven hangen. 🙂

  21.   
    Daniel Z's avatar

    Londen in die tijd is een hele toffe setting en dit kan zeker wat worden. Echter, zo’n vroege lek is wel klote en ik blijf het jammer vinden dat er elk jaar een game van verschijnt. Ik ben een beetje Assassin’s Creed moe geworden.

    Daan schreef, "Ik zou persoonlijk nog wel een nieuw new-gen avontuur met Altair willen. Vond die setting echt heel gaaf.
    Van mij mogen ze nog wel verder terug in de tijd dan continue tussen de 1700 – 1900 te blijven hangen. :)"

    Ik ook. Even weer die middeleeuwse tijd, mooie kastelen en geen geweren. Beste setting!

  22.   
    Musicman88's avatar

    Awesome, maar voor nu….back to Unity. Is nog zoveel te doen / te beleven. En als de problemen er binnenkort uit zijn, heerlijk die coop grijsspelen. 😀

  23.   
    Hillianii's avatar

    Na ja had het wel verwacht aangezien de timeline..

    Wel leuk!

    Ik denk dat Ubisoft pas na dat ze klaar zijn met Europa op Azië vanaf het begin gaan focussen…
    Iets te maken met de ‘Silk Road’ ? 😆

  24.   
    King of Heroes's avatar

    Ik wil in Japan! 😥

  25.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ziet er goed uit! Kijk er al naar uit!…

    … Maar maak de game alsjeblieft wel wat makkelijker, oké, Assassin’s Creed II en III waren misschien te makkelijk, maar in Unity ga je wel heel snel dood. Nu willen ze hiermee bereiken dat je 20 euro gaat betalen voor die in game credits om sterkere kleding en wapens te kopen, maar daar doe ik niet aan!

    Maar ja… Victoriaans Londen… oh god… straks is Jack the Ripper nog een Tempelier… 😮

  26.   
    stinkiwinkie's avatar

    Vraag me af wanneer de echte laatste game van assassins creed uitbrengen waarin het einde een kei harde plot isAssassins creed games zou wel hun charme verliezen als het in de toekomst afspeelt, is het historisch niet echt meer juist en tijdens de Wereldoorlog zou ik de setting niet goed vinden met al die tanks en machinegeweren.
    Assassins creed VICTORY heeft een zeer groot vermoeden bij mij dat het TIJDENS DE PERIODE VAN DE VICTORIAN ERA IN ENGELAND gaat afspelen. Kijk er nu zeker alvast naar uit 🙂

  27.   
    gamepower's avatar

    meen je dat nu dat er binnenkort een nieuwe AC game komt?
    dan sla ik zeker over…ik ben nu al een kleine maand aan het ronddwalen in Parijs en ik moet zeggen dat ik het klimmen van op daken enzo nu wel al gezien heb voor een paar jaar, dit is veel te vroeg en de verrassing is weg.
    ik was gestopt na AC2 en de draad weer opgepikt bij ACBF en nu AC U wel ik heb vooral niets gemist…alles blijft gewoon hetzelfde van opdracht naar opdracht rennen en dan van kist naar kist, nee voor mijn hoeft het weer een paar jaar niet meer, maar zolang mensen blijven kopen, gaan ze net zolang blijven uitmelken op het +- zelfde systeem, heel makkelijk geld voor UBI

  28.   
    Humswa's avatar

    London, weer een geweldige setting. Wordt dus weer een instabuy voor mij!