Eerste versie HoloLens niet gericht op gamen

De E3 zorgde voor een aantal opmerkelijke verrassingen, waaronder de HoloLens van Microsoft. Met dit wonderlijke apparaat is het mogelijk om bijvoorbeeld de wereld van Minecraft op je keukentafel te projecteren. Hoewel de HoloLens op de E3 werd gepresenteerd als complete vernieuwing voor de gamewereld, blijkt dat niet Microsofts insteek voor de eerste versie van het apparaat.

In een interview vertelde Satya Nadella, CEO van Microsoft, dat de eerste versie van het apparaat vooral zal draaien om ontwikkelaars en het bedrijfsleven. Op de langere termijn zal gamen daar zeker ook een groot onderdeel van worden volgens Nadella. Met het oog op die ontwikkeling heeft het bedrijf dan ook Minecraft gekocht:

I did buy Minecraft to create a new genre of gaming for mixed reality. We bought Minecraft for many reasons: because it’s the number one PC app; it’s the number one console app; it’s the number one paid mobile app on iOS and Android. I wanted a hit game even for the new medium of mixed reality. And we will have that. Gaming will always be a scenario and there will be other entertainment broadly. But, with the V.1 of HoloLens, I want us to push a lot more of the enterprise usage.

Dat wordt voor ons gamers nog even wachten dus. De HoloLens verschijnt waarschijnlijk tegelijk met Windows 10 op 29 juli. Welke versie games ondersteund, en wanneer die verschijnt is nog niet bekend.

Welke game zou jij het liefst spelen op een HoloLens?

  1.   
    tijn80's avatar

    Windows 10 verschijnt toch al op 29 juli?

  2.   
    LennartvA's avatar

    Klopt, ik heb het aangepast. Excuses! 😳

  3.   
    bram2005's avatar

    Komt serieus de hololens 29 juli al op de markt?????

  4.   
    LennartvA's avatar

    De verwachting is dat de HoloLens tegelijkertijd met Window 10 wordt gelanceerd, maar het internet en ik hebben zo onze twijfels erover..

  5.   
    Bram_M99's avatar

    Snap ik, ik zie ook niet hoe je kan gamen met zo den bril. Ik heb geen grote kamer of huiskamer dus veel rondlopen zal het niet worden.

  6.   
    bramuige125's avatar

    de inventor mogelijkheid lijkt mij ook interessant

  7.   
    LennartvA's avatar

    Je hoeft niet eens te lopen! Check de E3 Trailer maar eens! 🙂

  8.   
    PaNNa's avatar

    Waarom voel ik me zo oud als ik deze technologie zie 😳

  9.   
    RikZonderC's avatar

    tuurlijk, ik zat al op dit bericht te wachten