Futuristische racegame GRIP verschijnt op Kickstarter

Altijd al ondersteboven willen racen? Dan is GRIP de game voor jou! Enkele dagen geleden verscheen de game van Caged Element namelijk op Kickstarter. De oudere gamer zal het concept hoogstwaarschijnlijk herkennen: de game is namelijk afgeleid van Rollcage, een soortgelijke game uit 1999 en 2000.

De ontwikkelaars doen dan ook geen moeite dit te ontkennen. Op de Kickstarter-pagina halen ze een aantal overeenkomsten aan met de originele Rollcage en zijn opvolger Rollcage 2:

  • Grip is about big-wheeled future-cars that can drive on walls, like in Rollcage.
  • A couple of members of the development team previously worked on Rollcage.
  • One of its stretch goals is for a mode that’s basically identical to Rollcage: Stage 2’s Scramble.
  • Even the soundtrack features a number of artists from Rollcage: Stage 2’s soundtrack.

  • Het doel van de Kickstarter-campagne is 657.000 dollar, en op het moment van schrijven zit men net over de 40.000 dollar heen met nog 29 dagen te gaan. Daarnaast zijn er nog een aantal stretch goals waaruit backers kunnen kiezen, mocht men over het gewenste bedrag heen gaan. Deze bestaan vooral uit extra planeten om op te racen en extra modi.

    De game is ondertussen ook te vinden op Steam, waar het groen licht heeft gekregen. De volledige game moet december 2016 uitkomen als het Kickstarter-doel wordt behaald.

    Zie jij een vervolg van Rollcage zitten? Laat het ons weten!

    1.   
      Thijs.'s avatar

      ziet er best leuk uit, als het goed stuurt etc en een leuke multiplayer heeft dan zal ik het misschien nog wel aanschaffen. 🙂