Xbox Live grotendeels down; gamers melden diverse storingen

Sinds gisteravond heeft Xbox Live te kampen met diverse storingen. Gamers vanuit verschillende landen melden dat ze problemen hebben om in te loggen en games en apps op te starten. Naar verluidt zijn de problemen vooral aan de orde bij gedownloade content. Ook het aankopen van items via de Xbox Store gaat niet overal even soepel.

Volgens de Xbox Live status-pagina zijn inderdaad verschillende onderdelen van Xbox Live momenteel down. Vorige week had Xbox Live ook meerdere dagen te maken met diverse problemen. Overigens melden sommige gamers dat ze zonder gedoe kunnen gamen, dus met een beetje geluk heb je nergens last van.

Wanneer Xbox Live weer volledig naar behoren werkt valt nog niet te zeggen. Via Twitter laat Xbox Support weten hard te werken aan een oplossing:

  1.   
    Neolite's avatar

    Het zijn in totaal 3 problemen die op dit moment plaatsvinden.

    Downloadbare items betalen met opgeslagen valuta, opgeslagen valuta toevoegen aan uw account of uw saldo bekijken
    Downloadbare items kopen
    Items die u reeds hebt gekocht downloaden

    Bladeren door de Xbox Video Store en de Xbox Music Store

    Nieuwe accounts aanmaken op Xbox Live, deze accounts beheren of een account op een ander apparaat ophalen

    De service Social en Gaming is niet onderdeel van deze storing en een spel spelen of in een party zitten moet dan ook geen gigantisch probleem zijn. Misschien dat het wat hinder ondervindt van de maatregelen die ze nemen om de andere services weer op te starten.

  2.   
    ChielB's avatar

    Er zijn inmiddels updates geweest en gelukkig al de nodige problemen verholpen. Sinds gisteravond tot vanmorgen vroeg kon ik geen enkel spel of app starten. Daar ging m’n avondje Netflix. 😛

  3.   
    Ronald0505's avatar

    Ik kon ook op de Xbox One soms geen game of app starten, terwijl Xbox Live het op de 360 wel perfect deed tijdens de storingen op XB1.