Fox Sports gaat eSports uitzenden

Vanochtend is bekend gemaakt dat Fox eSports zal gaan uitzenden. Het gaat om het allereerste Nederlandse League of Legends-competitie, die door heel Nederland in verschillende bioscopen gespeeld wordt.Uiteindelijk zal het winnende team van deze Dutch College League een plekje bemachtigen bij het World Championship voor landenteams.

De wedstrijden zullen vanaf eind maart worden uitgezonden op de landelijke televisie. Tot die tijd zijn er al een aantal voorrondes, waarvan vandaag de tweede is in Hilversum. Onze nieuwe eSports correspondent Marcel is daar uiteraard bij aanwezig. Volg GamersNET op Twitter om op de hoogte te blijven van zijn avonturen. Aanstaande maandag zal dit ook te zien zijn in de Vlog en natuurlijk in ons nieuwe programma: GN eSports Nieuws.


Wat vinden jullie ervan dat deze nieuwe Nederlandse competitie op tv verschijnt? Wordt eSports eindelijk serieus genomen? Laat het ons weten in de reacties.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Heel erg tof, ik denk dat er genoeg aanhang is om het een succes te laten maken en andere games uit te zenden.

  2.   
    Downzilla's avatar

    We hebben age of empires 2 e-sports op tv nodig

  3.   
    morkop006's avatar

    Dit laat toch wel zien dat het langzamerhand toch een ‘echte’ sport kan gaan worden.

  4.   
    Supermanneke's avatar

    ’t Is een mooie vooruitgang. Helaas gaat het om LoL. Nu is dat wel één van de betere eSports-games, maar ik kan het persoonlijk echt niet uitstaan. (Komt vooral door de community).

  5.   
    Darkprince's avatar

    Ze gaan eindelijke eSports op TV laten zien. Beetje jammer alleen dat er niemand anno 2016 nog TV kijkt. 😉 😀

  6.   
    TinusGN's avatar

    Dota 2 en cs:go zijn veel beter

  7.   
    Coppersan's avatar

    He-He Eindelijk 😀