PSN maakt meer omzet dan Nintendo in zijn geheel

Gaat het ontzettend goed met Sony, of juist heel erg slecht bij Nintendo? Dat is de eerste vraag die velen zich stelden toen beide partijen deze week hun jaarcijfers onthulden. Waar Nintendo bekendmaakte dat het afgelopen jaar een omzet boekte van 504 miljard yen (omgerekend zo’n 4,12 miljard euro), haalde Sony enkel met PSN al 529 miljard yen (4,23 miljard euro) op.

Waarschijnlijk snijdt het mes aan twee kanten: Sony heeft – onder andere dankzij de verplichting van PS Plus – goede zaken gedaan met PSN, terwijl Nintendo wederom geconfronteerd werd met de teleurstellende verkoopcijfers van de Wii U. Het is te hopen dat de Nintendo NX, die volgend jaar verschijnt, het bedrijf uit het slop kan halen.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    gisteren toevallig een wii u gekocht. toch een grappig ding

  2.   
    Kaiszer's avatar

    Erg bijzonder! Maar goed, het was ook wel een beetje te verwachten. PS4 doet het gewoon heel goed, gevolgd door Microsoft.

  3.   
    kiesmaarwa's avatar

    “haalde Sony enkel met PSN al 529 miljard yen (4,23 miljoen euro) op. ” Die omwisselkoersen van tegenwoordig rijzen de pan uit..
    Also, omzet is 1 ding… wat is de winst van beide bedrijven? Want zo bijzonder goed deed Sony het ook niet, toch? Keeping the dream alive: Beter doeken ze heel die Nintendo consoles op en verkopen ze de rechten voor die exclusives aan Sony ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Dit was inderdaad wel te verwachten, al gun ik Nintendo toch wel betere cijfers…

  5.   
    Daan's avatar

    kiesmaarwa schreef, "”haalde Sony enkel met PSN al 529 miljard yen (4,23 miljoen euro) op. ” Die omwisselkoersen van tegenwoordig rijzen de pan uit.."

    Aangepast naar miljard. ๐Ÿ™‚

  6.   
    Noice!'s avatar

    Grappig hoe PlayStation gamers wereldwijd het nodig vonden dit weetje te vieren en Nintendo erom te bespotten. Besef wel dat je lacht om het feit dat jij elk jaar โ‚ฌ50 betaald om dit mogelijk te maken, om in essentie online matches uiteindelijk zelf te mogen hosten met onze internetsnelheid in NL.

    Zeg van Nintendo wat je wil, maar ze laten hun klanten (vooralsnog) gewoon gratis online spelen, met een erg solide netwerk welteverstaan, en als ik vandaag games van de vorige gen wil spelen die ik destijds heb gekocht, hoef ik geen โ‚ฌ20 neer te leggen.

    Die absurde console oorlog gaat zo ver dat mensen aan alle kanten blind met geld smijten omdat ze zich dan beter voelen over zichzelf ofzo. Probeer maar eens aan een niet gamer uit te leggen waarom je blij bent dat jouw โ‚ฌ50 per jaar, die compleet onnodig is omdat Sony vrijwel niets aan waarde toevoegt, bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaat van Sony.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als zo goed gaat Sony met jullie plus netwerk blijkbaar, gooi dan eens wat anders dan een indie game weer in de store.
    Ik snap wel dat ze zoveel winst maken die indie games kosten bijna niks voor plus waarschijnlijk.

  8.   
    Hitman047's avatar

    Omzet en winst zijn niet hetzelfde. ๐Ÿ˜‰

  9.   
    noah81's avatar

    Ikan’t nie gelove schatje schreef, "Grappig hoe PlayStation gamers wereldwijd het nodig vonden dit weetje te vieren en Nintendo erom te bespotten. Besef wel dat je lacht om het feit dat jij elk jaar โ‚ฌ50 betaald om dit mogelijk te maken, om in essentie online matches uiteindelijk zelf te mogen hosten met onze internetsnelheid in NL.
    Zeg van Nintendo wat je wil, maar ze laten hun klanten (vooralsnog) gewoon gratis online spelen, met een erg solide netwerk welteverstaan, en als ik vandaag games van de vorige gen wil spelen die ik destijds heb gekocht, hoef ik geen โ‚ฌ20 neer te leggen.
    Die absurde console oorlog gaat zo ver dat mensen aan alle kanten blind met geld smijten omdat ze zich dan beter voelen over zichzelf ofzo. Probeer maar eens aan een niet gamer uit te leggen waarom je blij bent dat jouw โ‚ฌ50 per jaar, die compleet onnodig is omdat Sony vrijwel niets aan waarde toevoegt, bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaat van Sony."

    Ik betaal liever 35 per jaar voor online zoals bij xbox nu of bij Sony iets meer dan de gratis online dienst can Nintendo. Is gewoon zeer beperkt, geen fatsoenlijke party chat met vrienden en online zoals Mario kart spelen werkt echt niet zo goed.
    Met online loopt Nintendo gewoon ver achter, het zou belachelijk zijn als je daar ook nog eens voor moet betalen vandaar dat het gratis is.
    Nintendo laat de trouwe fans zoals mij gewoon in de steek ook vind ik. We moeten nog een jaar wachten op zelda en er is niet eens een echte Mario world uitgekomen.
    Je kunt het wel voor Nintendo opnemen maar de wii u en Nintendo zelf is gewoon een flop.

  10.   
    FireBallz's avatar

    Dit is structureel. Iets moet Sony goed hebben gedaan, weet alleen nog niet wat.

  11.   
    Puddingboom's avatar

    Ik geef Nitendo jammer genoeg nog max 10 jaar ๐Ÿ˜ฅ