Pokémon GO heeft een landelijk verbod aan de broek hangen

De straten, parken en stranden vullen zich nog steeds met Pokémon GO-jagende gamers. Jong en oud houdt zich bezig met de rage en dat geldt natuurlijk niet alleen voor liefhebbers binnen onze landsgrenzen. Wereldwijd mag de app rekenen op succes, maar in Iran is de pret voorbij als gevolg van een verbod, dat is opgelegd vanuit de politiek in het land.

De hoge raad die gaat over de regulering van het internet heeft namelijk een verbod uitgesproken op het spelen van Pokémon GO. Iedereen die dat wel doet, riskeert een celstraf en misschien zelfs erger. De redenen voor het verbod blijven duister en worden alleen verklaard met de uitleg dat de raad zich zorgen maakt over de veiligheid. Klaarblijkelijk had de raad zelfs vorige maand al het voornemen om het verbod in te stellen, maar vertegenwoordigers wilden eerst spreken met medewerkers van Niantic, de studio achter de game, alvorens een beslissing te nemen.

Het heeft de zaak niet in het voordeel van gamers geholpen en nu de kogel definitief door te kerk is, heeft Iran de twijfelachtige eer om het eerste land te zijn waarin het spelen van Pokémon GO als wetsovertreding wordt beschouwd.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Ik kom hier en denk wow cool pokemon go wordt verboden? Blijkt het in een of ander dom derdewereldland te zijn waar ze nog in de middeleeuwen leven. GG Gamersnet, nice clickbait.

  2.   
    Bosnegert's avatar

    nu hebben jullie het ook over een onderontwikkeld islamitisch land. logisch dat die niets westers willen behalve het geld natuurlijk dat is prima.

  3.   
    IMarks's avatar

    Tja het was wachten op het eerste islamitische land dat het ging verbieden. Die houden namelijk niet van andere fantasie wezens dan die ze zelf aanbidden.

  4.   
    PaNNa's avatar

    IMarks schreef, "Tja het was wachten op het eerste islamitische land dat het ging verbieden. Die houden namelijk niet van andere fantasie wezens dan die ze zelf aanbidden. "

    Die zijn nog primitief, ze lopen daar 2000 jaar achter

  5.   
    FireBallz's avatar

    Iran is volgens mij een beetje een alles verbiedend land. Ik lees wel vaker over dat Iran wat verbiedt.

  6.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Het volgende artikel wordt: Vluchtelingen uit Iran door verbod Pokémon GO

  7.   
    LPMadMedic's avatar

    Iran is niet het enige land dat Internet en andere media censureert. Het is denk ik niet eens een geloofskwestie, maar meer een kwestie van “sociale orde” in de ogen van de overheid daar. Blijf er aan denken dat veel landen nog kampen met een corrupt overheidssysteem, en dat dit mogelijk een van de oorzaken is.

  8.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Sinds wanneer hebben ze in Iran internet dan?

    Fun fact: Wisten jullie al dat het wiel is uitgevonden in Iran? 2 jaar geleden.

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Laat ik ook gelijk een voorspelling doen. Turkije wordt de volgende.

  10.   
    PrinncesNicky's avatar

    iedereen heeft [het] spel al dus je kan er vrij weinig nog aan doen, Hooguit een boette.