Mechanisch maakt kennis met membraan in Razer Ornata keyboard

De IFA in Berlijn draait volle toeren en dat betekent voor ons gamers dat er tal van nieuwe producten uit de hoge hoed worden getrokken. Naast een volledig nieuw Logitech keyboard werd in Duitsland ook een vers toetsenbord van Razer aangekondigd. De Razer Ornata Chroma (en de reguliere Razer Ornata) belooft een combinatie te worden tussen mechanische en membraan-switches, een primeur in het genre van letterplanken.

Razer lanceert met de Ornata het eigen ‘Mecha-Membrane’: de belofte van de precisie van mechanische switches, maar dan meer in de prijsklasse van reguliere membraantoetsenborden. Een beetje mechanisch, maar naar het schijnt meer in het design van de welbekende rubberen domes. De daarop rustende keycaps zijn gematigd verhoogd, wat meer typgemak zou moeten leveren voor gebruikers. De bijkomende en los te maken polssteun helpt daar ook nog een handje bij.


In het geval van de Chroma-editie beschikt elke toets over zijn eigen LED-lampje, waardoor Razers kenmerkende Chroma-verlichting in volle glorie te zien is in de nieuwe Ornata. In veel gevallen is dat niet mogelijk ‘onder’ membraantoetsenborden, maar het Mecha-Membrane maakt het blijkbaar mogelijk. Ruim 16,8 miljoen kleurtjes, volledig te tweaken naar smaak en situatie via Razers eigen Synapse-software.

De Razer Ornata Chroma zal 109,99 euro kosten en wordt vanaf 23 september verscheept. Zonder Chroma-mogelijkheden (enkel groen verlicht), bedraagt de Ornata het iets budgetvriendelijkere bedrag van 89,99 euro. Geïnteresseerde gamers vinden het nieuwe keyboard in de officiële Razer webshop of later ook fysiek in elektronicawinkels.

  1.   
    Leukste's avatar

    Tom, deed me meteen aan dit denken.

  2.   
    Thijs.'s avatar

    20 euro voor chroma extra… dure shit

  3.   
    Tom's avatar

    LED-verlichting onder membranen schijnen een lastiger geval te zijn dan bijvoorbeeld mechanische switches. In dat opzicht valt het prijsverschil me nog enigszins mee, aangezien het hier wel om een LED-je per toets gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Deathstalker Chroma.